La idea no era pas sortir amb en Joan Manel avui, però ahir em va fer un whatsapp cap al tard preguntant de fer quelcom per la Cerdanya avui, jo volia anar a Saint Pierre dels Forcats a fer les baixades d’enduro, però he fet canvi de plans i he sortit amb ell.

Hem quedat a les 8:00 a casa seva a Puigcerdà, m’ha fet un whatsapp d’ubicació i he sortit, de tardor amb una tèrmica llarga a sota, cap a Puigcerdà, per la carretera normal de pujada a Osseja, passat Bourg Madame a la dreta, pujada per asfalt cap a l’hospital i al costat viu ell.

He hagut d’esperar una estona, no ens hem entès i jo creia que havíem quedat a les 8, ell creia a les 8:30, però entre inflar la roda i ajustar el seien, eren les 8:30 aproximadament que sortíem.

M’ha guiat ell, inicialment hem sortit de Puigcerdà per la part de sobre cap a Ur.

Un corriolet de baixada petit, i entrada al poble.

Seguidament hem anat fins a Llívia per pista i sortint de Llívia per la pedrera hem començat a pujar fins a Targasonne.

La pujada es dura, i jo m’he notat amb poques ganes mentalment a mitja pujada cap a Targasonne, tot i que el cor em deia que anava bé, les cames i el cap no.

Ahir córrer, abans d’ahir també, abans gravel… i avui amb en Joan Manel que es coneix la zona, he anat un pel cec.

Des del càmping de Targasonne fins al Thémis Innovació Solar es per carretera, puja poc, però vas agafant desnivell.

Al Thémis per pista, vas vorejant una vall i acabes baixant fins a Angoustrine.

M’ha vingut al cap que aquest camí l’havíem fet, fa anys, quan vàrem fer Tracks de Cerdanya, exactament el mateix.

Acabes creuant el riu, aquesta vegada amb poca aigua l’he passat bé, la última vegada per sobre del pont, que deu ser el més normal.

He notat que el disc de davant feia soroll, m’he adonat que estic sense frens, venia tocant metall amb metall, malament, hauré de canviar pastilles a la tornada, però volia mirar de fer les baixades d’enduro de Saint Pierre dels Forcats, hi hauré d’anar amb la FatBike i llestos.

Sortint d’Angoustrine a la dreta hi ha un camí, una pista que comença a pujar, i els primers metres son molt durs, per desnivell i falta de grip.

He estat a punt de fer peu, mentalment ja no donava gran cosa.

La pista et dur a l’ermita de Santa Maria de Bell-lloc.

També ho havíem fet amb la Tracks de Cerdanya fa anys, m’ho he recordat perque la foto des de l’ermita es la mateixa que ens vàrem fer.

La pujada m’ha costat molt, en Joan Manel no ha volgut parar a menjar el plàtan, se l’ha menjat sobre la bici pujant, jo li he dit en un punt de reduir, de baixar el ritme, ja no podia més, estava esgotat, a punt de “pàjara”, quelcom que s’ha d’evitar sempre que es pugui.

Hem arribat a l’ermita, foto de rigor i seguint la pista arribes a un cap i comença una trialera de baixada, que també havíem fet amb la Tracks de Cerdanya, l’hem feta prou bé ambdós, jo sense pastilles de davant, conservant i mirant de utilitzar més darrera que davant, però sense arribar a derrapar, no fàcil la cosa…

Un cop a baix, ja planejant, hem passat per Brangolí i per Fanès per baixar cap a Enveitg i per la carretera normal per anar de Bourg Madame a Porté-Puymorens fins trobar després d’un revolt a la dreta una pista que ens ha dur de nou a l’entrada a Puigcerdà, per la part de dalt, per on havíem fet abans el corriolet de baixada cap a Ur.

Mateix camí de tornada, he deixat en Joan Manel a casa i he baixat per carretera fins a la rotonda on hi ha el patinador a Puigcerdà.

Allà he volgut tornar cap a Osseja per Age, pensant que hi hauria menys transit, i si, n’hi havia menys, però bastant amb comparació el que seria un cap de setmana normal i corrent.

Després d’Age m’he colat i he entrat en un carreró sense sortida, mitja volta i he anat cap a Vilallobent, on he trobat un carrer que es diu “camí d’Osseja”, fàcil de seguir he pensat.

Surt del poble, passes un pont i hi ha una pujada que he fet caminant, ja no tenia esma per res, un cop a dalt, he caminat potser 5 o 6 metres, es planer fins arribar a Palau de Cerdanya.

He creuat Palau i fins a casa han estat uns quilòmetres, però poca cosa.

Al final he arribat a casa que eren dos quarts de dotze, un pel més tard del que volia arribar, però el cos no donava per més.

M’han sortit 54,58km que he fet amb 3h 27m a una mitja de 15,8km/h amb un desnivell positiu de 1175 metres i negatiu de 1127 metres, cadència mitja de 70 rpm, potència mitja de 170W, màxima de 545W, mitja cardíaca de 119 ppm que és el meu 69% i màxima de 156 ppm que és el meu 90%, consum energètic de 2365 calories, temperatura mitja de 10,9 graus i mínima de 2 graus, que és fred.

Qualsevol altre dia, amb el resum d’estat físic, hauria estat una ruta “normal” tirant a fluixa, però avui m’ha costat molt i en Joan Manel, que m’ha guiat, m’ha dut amb la llengua a fora.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 55120 m
Total climbing: 1220 m
Total descent: -1210 m
Download file: 30_10_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix