Aquest dimecres de Sant Joan, m’he llevat quan m’ha vingut de gust, sense despertador, però tot i que ahir amb el sopar de revetlla a casa vàrem anar a dormir a les 2 del matí, a les 7 estava despert.

He tret la Greta a passejar, he recollit el que quedava d’ahir, m’he canviat amb la calma i he sortit de casa cap a les 9 i mitja del matí, amb el sol ja començant a pujar bé.

Tenia al cap anar a pujar el Fondo de les Oliveres a Vilanova, no l’havia pujat mai, sempre baixat.

He sortit de casa en direcció cap al Caprabo per anar cap a Sant Pere de Ribes per muntanya.

M’he trobat molt bé de cames, el dilluns i dimarts no vaig sortir amb bici, tenia les cames cansades i he pensat que un parell de dies de descans de cames m’anirien bé. I si, m’han anat molt bé, he anat molt bé de cames.

Un cop a Sant Pere de Ribes, he anat cap al Castell, per agafar el camí que et dur a Vilanova per muntanya.

Un cop passat Mas Trader, abans de girar cap a la Mahle com fem sempre per anar cap al Pantà de Foix, he seguit recte amunt, per anat a buscar la pista que et dur a Mas de l’Artís de pujada.

La veritat es que fa temps que no la feia de pujada, però he pujat molt bé, i no m’he notat cansat, se’m ha fet molt curt i no m’he cansat gaire, cosa que m’ha sobtat positivament.

Un cop al Mas de l’Artís, per pista avall, per anar a agafar el Fondo de les Oliveres de pujada.

Es puja bé, he hagut de fet peu 3 cops, al principi perquè hi ha un arbre caigut que es massa baix per poder passar-hi pedalant, si més no jo amb la meva bici.

La part mitja on habitualment faig peu baixant, tot i que fa any l’havia baixat sencera.

I després del creuament on anant a la dreta pujaries al Pic de l’Àliga, però contant que he agafat el corriol de l’esquerre. Hi ha un esglaó que segur que es pot pujar, però que no he pogut.

Fins a l’inici de la part de ciment no he posat més el peu.

La sensació es que es factible de pujar, menys la part d’entremig, però que es curt, se’m ha fet molt curt pujant.

Up cop a la part de ciment, he encarat la pujada cap a la Casa Alta. Que he pujat bé, amb menys esforços dels que creia, i des de la Casa Alta he seguit cap al Pic de l’Àliga, on hi ha inicialment una altre pujada que també se’m ha fet curta i no tan pesada com creia i la segona fins al cim del Pic de l’Àliga amb la mateixa sensació.

He mirat temps i ritmes, i m’he sobtat positivament del poc temps i el bon ritme de pujada.

Foto de rigor mirant el Montgrós i he pensat en tornar pel Montgrós.

He baixat cap a Canyelles, però en contes de baixar per la pista primer i asfalt després, hi ha un corriol a la dreta, que es una trialera molt molt molt dura, que es pot fer quasi sencera, però t’ho has de creure molt i avui anant sol, no m’ho he cregut tot.

La he baixat quasi tota, fins i tot en algun punt que després de passar-hi m’he sobtat d’haver-lo baixat, però he hagut de fer peu en algun punt que he pensat, si caus, anant sol, tindràs problemes.

La trialera et deixa a La Facu, la paret d’escalada que hi ha a Canyelles.

Des de La Facu es baixa per pista fins el centre de Canyelles, des d’allà he creuat el poble i la carretera principal i he encarat el Montgrós.

Hi ha un parell de pujades molt dures anant cap al Montgrós, i he estat capaç de fer-les ambdues, cosa que m’ha sobtat positivament.

Un cop a dalt de Sant Pere de Ribes, he baixat per un parell de trialeres que conec i que fem sempre que baixem del Montgrós, alguna pedra de més, però es pot fer sencera.

Des de Sant Pere de Ribes, he anat cap als Vinyedos, i d’allà cap a Sitges, passant per l’autòdrom i Rocamar.

Al arribar a casa i parar el Garmin, m’ha donat un nou FTP i un nou índex de Lactato. M’ha demanat si volia actualitzar el meu FTE de 315 que tenia d’abans del confinament a 328 i el índex de Lactato que tenia a 159 ppm a 161 ppm. Li he dit que si, però llavors es quan he pensat que he pujat molt bé avui i he tingut molt bones sensacions després de 2 dies sencers de deixar descansar les cames. Amb el meu pes actual em dona un FTP per quilo de 3.96 que esta molt be per mi.

He arribat a casa amb 40,67km que he fet amb 2 hores 23 minuts, a una mitja de 17km/h, amb un desnivell positiu de 808 metres i negatiu de 764 metres, una mitja cardíaca de 130 ppm que és el meu 75% i una màxima de 169 ppm que es el meu 97%, fa temps que no arribava tan alt. La cadència mitja de 79 rpm, la potència mitja de 184W i la màxima de 682W, el consum energètic en el meu cas de 1589 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 41146 m
Total climbing: 898 m
Total descent: -892 m
Download file: 24_06_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix