Aquest matí de diumenge havíem quedat per fer una part de la Cuabarrada sortint des de Sitges, però amb la pluja hem decidit a fer un canvi de ruta, hem anat improvisant i hem acabat anant a trobar a llocs on no hi havíem anat mai abans, realment bonics, la Font del Rector i el Molí del Castell Vell d’Olivella.

Hem quedat a les 7 al Caprabo, hi era jo sol i a les 7:30 a l’entrada de Can Lloses, a Mas Milà a Sant Pere de Ribes. Allà hi he arribat a temps, hi ha 20 minuts només des de Sitges. El Santi m’ha fet un missatge que venia tard, eren les 7:30 i estava pujant a Quatre Camins des dels Massets, al mateix punt el Fer m’ha fet un missatge, just s’acabava de despertar, li he dit que l’esperàvem, el Santi venia tard, però ha contestat que seguia dormint, que un altre dia.

El Santi ha vingut al cap d’una estona, i m’ha dit de fer un canvi de ruta, ahir va caure amb el longboard i duia un cop a l’espatlla esquerre que li feia un pel de mal. Hem decidit anar fins a Quatre Camins, intentant evitar llocs amb molta aigua, hi havia fang per donar i vendre. Hem pujat per Mas Milà, hem creuat la urbanització de Can Pere de la Plana i hem arribat a Quatre Camins, d’allà hem anat cap a Olivella, per pista. Tan bon punt hem arribat al poble de Olivella, hem baixat per la trialera que hi ha darrera de l’ajuntament fins a la carretera que va fins a Can Grau, la hem creuat i hem seguit recte pel corriol fins a trobar la pista que va fins a Santa Susana.

Le hem seguit i hem agafat el primer desviament que puja fins a la pista que va de Can Grau a Olesa de Bonesvalls, però a mitja pujada hem trobat un cartell a mà esquerre, un camí que havíem vist algun cop però que no havíem fet mai i hem decidit seguir-lo.

El camí ens ha dut a la Font del Rector. Una font i un espai on es rentava la roba fa molts anys, hi havia un cartell de la Diputació que deia del 1600 DC i que a més permetia que a més de rentar la roba es pogués vigilar el bestiar que pasturava. Hem parat, hem fet la foto de rigor i ens ha sobtat que fos un lloc que no havíem vist mai abans, i això que el Garraf el coneixem bastant, fa molts anys que hi passem en bici, caminant o amb moto. Molt net i ben cuidat, sort que un pel amagat.

Hem seguit el camí amunt fins arribar al desviament que deia Molí del Castell Vell. Hem pujat uns metres, fins que hem hagut de fer peu, no es podia pujar més per unes escales. Hem seguit i hem arribat a unes runes amb un cartell on deia Església de Sant Pere del Castell Vell. D’allà hem seguit pujant per darrera, per un caminet estret uns 20 metres més fins arribar al Castell Vell, una edificació del 996 DC amb un estat limitat, diguem que queden només alguns murs i poc més, però hi ha un molí a dins, del 1200 DC aproximadament segons diu el cartell que hi ha posat fa poc la Diputació de Barcelona. Hi ha una vista molt espectacular des del cim, es un turó on devien viure i utilitzar-lo al mateix moment com a protecció. Ens hem fet la foto de rigor i hem baixat pel mateix camí on havíem pujat inicialment.

Just abans de començar a pujar, hi havia un creuament amb 4 camins, el que veníem inicialment, el del castell i dos més. Un seguia recte baixant del castell, l’hem seguit, però s’ha fet estret i hem fet a peu uns metres. El Santi ha decidit deixar-ho, ja vindrà ell amb la moto de trial a indagar on dur el camí. Hem tornat endarrere i hem baixat per l’únic camí que no havíem fet. Baixava cap a l’altra banda del turó, hem arribat a unes masies abandonades, molt boniques i tot i que estaven mig derruïdes, es conservaven en bon estat. Sense entrar a les Masies, hem seguit pel camí estret de baixada i ens ha dut a la pista ampla que fem habitualment quan tornem de la baixada de Santa Susana. Aquest camí l’hem vist infinitat de cops, però des del camí principal hi ha una cadena i sembla que no hagi de tenir sortida, tot i que si en té, arriba al castell.

Hem encarat ja la tornada cap a Olivella. Baixant per la pista hi ha un desviament a la dreta, marcat amb una pista de PR (verda i blanca), ens hi hem ficat. El Santi ja l’havia feta, jo no, en tenia ganes de fa temps. Al principi es pot baixar, s’arriba a un petit mirador amb un cartell que indica una cova i a l’esquerre cap a Olivella. Hem anat cap a Olivella, hem hagut de fer peu, massa humitat i aigua i relliscava i havia arrels. Hem arribat a la riera, hem hagut de caminar un parell de cops, pocs metres, però no es podia pedalar. Hem acabat arribant a un camí ample que hem fet a l’esquerre fins que hem trobat un altre caminet a la dreta que l’hem seguit, ens ha dut a un antic sistema per extreure aigua d’un pou que ja no funcionava, hem parat a fer una foto i hem encarat la tornada, anant a buscar el camí de inici i desviant-nos a la carretera d’Olivella cap a Can Suriol pel lateral de la carretera, des d’allà la tornada típica fins a Can Pere de la Plana, el mateix punt on hem passat a primera hora del matí i hem baixat per la trialera que hi ha just davant del camí principal. Hem arribat de nou a la carretera i hem seguit baixant per anar a buscar el camí de rigor de Sitges a Can Lloses, un pel de fang però es podia passar bé. Hem anat plegats el Santi i jo fins a Sitges, allà ha fet via cap a casa i jo també.

He arribat a casa amb 36,09km que fet en 2 hores 57 minuts pedalant. Si mirem el temps total, hi hem estat una molt bona estona de més, entre esperades a l’inici i parades per fer fotos i veure la font i el castell, he arribat a casa a les 11 i he sortit a les 7. La mitja que m’ha sortit es de 12,2km/h, avui hem anat molt lents, el Santi ha vingut amb la KTM Lycam, i últimament amb l’excusa de que no dorm bé, va molt lent, però ha estat una sortida més social que no pas per entrenament. La mitja cardíaca de 121 ppm que es el meu 69% i la màxima de 167ppm que es el meu 95%, s’ha de contar que a les pujades he mirat de fer treballar el cor, ja que el ritme era lent, el treball en series havia de ser bo. La cadència mitja de 69 rpm, el desnivell positiu de 927 metres i el negatiu de 925 metres, molt equilibrat.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 36078 m
Total climbing: 986 m
Total descent: -984 m
Download file: 05_11_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix