Aquest matí de Tots Sants hem quedat per sortir tard, hem quedat a les 8 al Caprabo, amb intenció de fer una sortida curta, res important, només anar a estirar les cames. Havíem dit de fer la trialera que hi ha darrera del dipòsit d’aigua a la Plana Novella.

A les 8 el Fer havia d’estar al Caprabo, li he fet un whatsapp a les 7:30, no m’ha contestat i ha m’he imaginat que no vindria, i amb el Santi havia quedat a les 8:45 a l’entrada del monestir budista a la Plana Novella.

He pujat la fita amb un 8 de 8 ciclistes que he trobat just quan començava a pujar jo, n’he conegut un, la resta de vista. M’ha costat bastant la pujada, suposo que el cos encara no esta ben recuperat de la cursa del diumenge de Sant Joan Despí a Montserrat, però he anat fent. He arribat al Collet de la Fita, el grup de ciclistes han parat a esperar els que venien més endarrerits, i jo he fet via cap als caçadors. He baixat directe, sense passar pels Holandesos, he anat a buscar Jafra, he pujat per la drecera i he seguit pujant fins arribar a la Plana Novella, he arribat d’hora, eren just les vuit i mitja, el Santi tardaria un quart d’hora encara.

Han arribat el grup de ciclistes que he trobat pujant la Fita, un m’ha demanat eines, tenia el seien fluix, li he deixat una alen que li calia i mentre han arribat la resta. Ja eren tres quarts de nou, el Santi no havia vingut, li he fet un whatsapp i m’ha contestat que sortia de casa, que venia de seguida. Ha arribat el Santi i mentre ens saludàvem hem vist que venia un ciclista sol, ha aixecat la mà per saludar.

Era el Fer, resulta que s’ha llevat per venir, però no ha trobat el casc, ni les ulleres, ni l’ampolla d’aigua, ha vingut amb el que ha trobat i d’hivern. Hem comentat la jugada i hem decidit anar fins a Vallgrassa, pujar cap a la carretera del Rat Penat a la Plana Novella i just creuar la carretera, a la dreta, entre mig de les pedres que fan de mur, surt un camí que puja. Hem agafat aquest camí, el Santi i jo ja l’havíem fet, el Santi l’ha fet molt sovint, jo crec que només un cop amb la Cannondale Trigger, amb el Ramón i el Pedro l’any passat.

He anat pujant, però he relliscat per falta de tracció un parell de punts, he fet peu per tornar a posar-me sobre la bici. El Fer ha pujat molt millor que jo, el Santi ha pujat a peu constantment, avui ha decidit que com que venia amb la rígida del tot, no volia pujar pedalant. Hem anat pujant fins un punt on hem hagut de fer peu i caminar uns metres, just per arribar a la part més planera.

Hi ha una vista molt bonica, hem fet la foto de rigor i hem començat a baixar, primer jo amb la 29, després el Fer amb la 27,5 i per últim el Santi amb la 26. El Santi va molt lent amb la rígida, suposo que avui no ha dormit gaire, sinó no es normal. El Fer ha baixat bé, sense casc i amb cura, però bé. Ha estat curiós, al final, es fa un pel més ample, just abans de sortir de la trialera i he esperat el Fer i hem esperat el Santi. El Fer em diu: com pot ser que portem 20 anys sortint amb bici pel Garraf i no haguéssim fet mai aquesta trialera, es espectacular. Jo si l’havia feta, el Santi també, només ell no l’havia feta, però crec que la repetirem, té un punt de perillositat que es pot superar, es pot baixar tota, es llarga, tècnica, interessant, esta molt bé.

Hem arribat a la pista que puja des de Jafra fins a la Plana Novella, hem encarat Jafra, per horari hem decidit anar tornant cap a Sitges, hem pujat fins als caçadors, i passat els caçadors. Just arribar a les “bassures” a l’esquerre, seguint el pal d’electricitat, hi ha un corriol que puja, l’hem agafat, i baixa per darrera, creuant de nou la pista principal, però l’hem seguit, es baixa bé, es puja més o menys bé i acaba amb una segona baixada al camí que va a la “pota de cavall”, al GR5. Allà hem encarat el Collet de la Fita i hem baixat cap a Sitges, però per la trialera que hi ha a mà esquerre a mig revolt, la que et dut a la hípica i que acabes anant al Cementiri nou, al costat del Caprabo. Ens hem acomiadat, el Fer i el Santi han marxat cap a Sant Pere de Ribes, jo cap a casa.

A mi en total m’han sortit 27,59km que he fet amb 2 hores 6 minuts pedalant. S’ha de contar que fa temps que no sortíem amb el Fer, per tan hem fet un parell de parades importants de temps per parlar, també es interessant fer sortides “socials”. La mitja que m’ha sortit, de 13,1km/h, la velocitat màxima de 56,9km/h, baixant dels Caçadors cap a Jafra segur. En el meu cas el consum energètic de 1456kcal, la mitja cardíaca de 132 ppm que es el meu 75% i la màxima de 178 ppm que segons el Garmin es el meu 102%, la cadència mitja de 72 rpm, el desnivell positiu de 750 metres i el negatiu, exactament igual, també de 750 metres. A les 11 estava a casa, per ser una sortida curta, ha estat bé.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 27585 m
Total climbing: 791 m
Total descent: -793 m
Download file: 01_11_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix