Aquest matí de diumenge havíem quedat per anar a fer el Pantà de Foix. He sortit cap al Caprabo, havíem quedat a les 7:30 allà en primera parada, tot i que tenia clar que no hi hauria ningú de Sitges i així ha estat. He donat un parell de minuts de marge, però he marxat cap a Sant Pere de Ribes, havíem quedat a les 8 a la Plaça de la Vila.

El primer en aparèixer ha estat el Mario, a les 8 en punt ha aparegut el Santi. El Fer s’ha llevat tard i crec que amb poques ganes, perquè tot i que li hem donat marge per si volia venir, ha trobat mil excuses per no venir. Hem anat fent via cap a Vilanova nosaltres 3.

Hem baixat cap a la riera per anar a buscar la pista que hi ha darrera el Castell i et dur a la Mahle a Vilanova. D’allà hem anat cap a la Masia en Cabanyes, hem passat per l’altre Mahle i hem entrat al parc natural des de Vilanova. El Mario dur un ritme molt bo, molta bici de carretera que l’ajuda en pista, va molt ràpid. El Santi venia amb la Scott de 26 amb amortidor però amb problemes de transmissió que feia que saltés la cadena cada vegada que hi havia una pujada i calia fer força.

Hem pujat els Balcons, es dura de nassos, un cop a dalt hem anat a buscar l’inici de la baixada del Fons de les Oliveres per anar a mà esquerre per la trialera que baixa. La baixada esta més tocada que mai, suposo que l’aigua no ha ajudat. Es pot baixar bé, però hi ha molta pedra que es mou al passar amb la bici. Seguidament hi ha una pujada a mà dreta, curta, però que m’obliga a fer peu habitualment, avui la he aconseguit pujar sense fer peu, he posat un pinyó i amb cadència molt alta, he pogut pujar, si més no el primer tros, que es el que poso peu habitualment. El segon he fet peu a la mínima, tenia el cor que em sortia per la boca.

El Mario i el Santi han pujat a peu, un per la transmissió i l’altre perquè no es el seu terreny. Un cop a dalt, hi ha una altre baixada també amb molta pedra i empalma amb la pista que baixa fins al peu del Pantà. Allà hem rodejat el pantà mentre l’anàvem pujant fins arribar a la carretera, uns metres de carretera fins a Castellet i d’allà per pista fins a Torrelletes.

El Mario ha parat a fer aigua a la font del poble un moment i hem seguit pujant pel corriol que hi ha a dalt del poble, ens dur a la dreta a la pista que empalma a la que va de Casa Alta fins al Pic de l’Àliga. Al poc de passar la cadena, hi ha una trialera a mà dreta bastant exigent, el Santi i jo la hem baixat, el Mario l’ha baixat a peu amb dificultat.

Hem anat pujant fins arribar a Casa Alta, hem pujat un pel més fins baixar per la pista encimentada i a l’esquerre pel Fons de les Oliveres fins arribar al final de tot, i pujar fins a Mas de l’Artis. Allà hem fet la trialera que comença just a la plaça que hi ha davant del mas i que et dur uns metres més avall del camí que baixa a Vilanova. Passem per davant de les caves i hem anat a buscar de nou la Masia en Cabanyes per tornar pel mateix camí que hem fet a l’anada però hem empalmat cap a PuigMoltó pel camí de l’antic casino de Barcelona. Allà el Santi i el Mario han fet via cap a Ribes i jo he encarat Sitges tornant per l’autòdrom.

He arribat a casa amb 52,99km que hem fet en 3 hores 15 minuts pedalant, eren les 11:30 aproximadament quan he parat el GPS, es a dir, hi ha uns 45 minuts de parades i esperes. La mitja d’avui ha estat de 16,3km/h, prou bona, amb una velocitat màxima de 55km/h, crec que a la baixada de ciment que baixa després de Casa Alta, tornant. En el meu cas el consum energètic ha estat de 2485kcal, la mitja cardíaca de 140 ppm i la màxima de 176 ppm, la cadència mitja de 77 rpm, el desnivell positiu de 930 metres i el negatiu de 938 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 53797 m
Total climbing: 1017 m
Total descent: -1024 m
Download file: 14_05_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix