Aquest matí havíem quedat a les 7:30 al Caprabo, inicialment volíem anar a fer la baixada de Santa Susana. Jo com que estic preparant la sortida llarga del 16 de juny, havia de fer un pel més i he sortit a les 6 de casa, he fet una Fita, baixada a Vallcarca, pujada a Campdasens i tornada. He arribat a les 7:27 al Caprabo amb 2,7km ja.

Hi havia l’Àlvar, que em va dir que sortiria i que fa molt de temps que no havíem sortit plegats i el Ricardo, un noi de Sant Pere de Ribes, amic del Fer que estrenava una KTM Chicago després de 4 anys sense sortir amb bici.

Hem pujat la Fita, el Ricardo li ha costat un pel la pujada, i hem entès que no coneixia el terreny, per tan h avia de dosificar, hem baixat pels Holandesos i hem encarat la pista de La Fassina per anar als Massets. M’ha sobtat veure que des de la Fassina fins a 4 Camins estarà tallat del dilluns 22 de maig fins el 15 de juny, estan d’obres. Avui encara estava obert, hem baixat i hem encarat la pujada dels Massets, la pujada normal per la pista.

Haviem quedat amb el Santi a les 8:15 a 4 Camins, eren les 8:15 que començàvem a pujar i l’Àlvar ha fet via per arribar a dalt mentre jo he pujat amb el Ricardo, no era qüestió del primer dia deixar-li la pujada sol, segurament no volgués tornar a sortir amb nosaltres. He estat parlant-li i tot i que li ha costat, l’ha pujada bé. M’ha comentat que li ha agradat molt la baixada dels Holandesos, per tan he pensat de fer un canvi de ruta, havia d’estar a casa a les 11:00 sense excepció i potser fer Santa Susana suposava massa temps

Hem trobat el Santi a dalt de tot i hem decidit canviar la ruta principal, hem baixat recte com cap a Olivella, agafant el primer desviament a l’esquerre. Hem anat fent fins trobar el creuament a la dreta que puja cap al cementiri d’Olivella, si haguéssim seguit recte haguéssim anat a parar a la urbanització Can Pere de la Plana.

Hem anat pujant l’Àlvar i jo, el Ricardo i el Santi venien més endarrere, a un ritme un pel més lent, però prou correcte. Hem fet la parada de rigor per la foto de grup tan bon punt hem arribat a les masies que hi ha al final de la pujada, abans de començar a baixar. No se com es diu el lloc. Després de la foto de rigor, hem baixat i pujat fins els cementiri d’Olivella i hem baixat per la trialera que hi ha a mà dreta, abans de passar el cementiri. Estava molt tapada, i això que no fa un mes que hi vàrem passat, ha crescut molt la herba.

La baixada la hem fet el Santi i jo, l’Àlvar i el Ricardo han fet peu en un parell de punts, que si no la coneixes, millor posar peu que caure. Hem arribat a la Masia de rigor, hem fet una parada d’un parell de minuts i hem tornar cap a Quatre Camins, la part final, pel mateix camí que havíem fet inicialment. Tan bon punt hem arribat a Quatre Camins, hem decidit de baixar pel corriol que hi ha paral·lel a la pista principal que puja dels Massets de Dalt, però evitant la trialera d’entrada pel dos 2 convidats, hem encarat cap a Can Pere de la Plana i tan bon punt hem trobat el camí a l’esquerre, hem fet via i hem baixat pel corriol

Ha estat divertit que duia el Ricardo a darrera i li he comentat que no patís que no tenia cap perill i que es podia baixar ràpid. He arribat al final un parell de minuts abans que ell, però la cara que ha fet tan bon punt ha arribat a baix, no tenia preu. Una cara de felicitat, d’haver gaudit, d’haver-s’ho passat molt bé, molt bona. M’ha dit, que li havia agradat molt i que no pensava que hi haguessin camins així al Garraf, li he contestat, benvingut, pensant, no has vist res encara.

Tan bon punt han arribat el Santi i l’Àlvar hem fet via cap al GR92, cap a la Cova Negra, l’Àlvar volia fer-la, no era conscient de que es pogués passar. La hem fet, els hi ha agradat molt i hem anant fent via cap a Sant Pere de Ribes, el Ricardo ja venia un pel just de forces, dúiem vora 25 quilòmetres, contant que ell ha vingut de Sant Pere de Ribes, potser vora 30.

Hem arribat al camí principal que va cap a Sitges, hem agafat la riera i la pujada de rigor per anar a parar a la carretera de Sitges a Sant Pere de Ribes, just a l’entrada dels Vinyedos. Allà ens hem acomiadat del Ricardo i hem seguit pels Vinyedos, anant a buscar el camí de l’autòdrom que et dur a Sitges. Tan bon punt hem arribat a Can Pei, hem tornat pel camí que hi ha fins a Can Robert i allà ens hem acomiadat, el Santi i l’Àlvar han fet via cap a La Fita, l’Àlvar li ha dit al Sant que l’acompanyaria fins a l’inici.

Jo he arribat a casa amb 58,82km que hem fet amb 3h 57 minuts, a una mitja de 14,9km/h, contant que els primers 25,7km els he fet a bon ritme i la resta a un ritme un pel més pausat. Una velocitat màxima de 53,6km/h un consum energètic en el meu cas de 283kcal, una mitja cardíaca de 131 ppm que es el meu 74% i una màxima de 163ppm que es el meu 93%, la cadència mitja de 74 rpm, el desnivell positiu de 1253mts i el negatiu de 1251mts.

Aquí us deixo el track d’avui, contant que es doble, a partir del km 25,7 es repeteix.

Total distance: 58610 m
Total climbing: 1341 m
Total descent: -1338 m
Download file: 21_05_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix