Aquest matí havíem quedat l’Albert i jo per anar fina a l’Ermita de Bell-lloc, aquesta ruta no l’havia fet ell.

Hem quedat a les 8 del matí, hem sortit uns minuts més tard, encarant l’estació de tren i després per la carretera, just passar per sota del pont de la via del tren, a l’esquerre hi ha una pista que baixa i que es converteix en un corriol més endavant i que després de pujar i creuar la carretera et deixa a Caldegas.

Des de Caldegas fins a Onzés per carretera, que son uns 200 metres i per un camí estret que voreja el riu vas fins a Llívia.

A Llívia ens hem embolicat i hem fet un pel de volta, un parell de carrers més del compte, fins que hem trobat la pista que puja a Angoustrine.

La pista es còmoda fins arribar a unes vinyes que hi ha, després hi ha una pujada molt trencada i que es difícil de fer i que acaba amb un corriol estret que et dur planejant fins a Angoustrine.

Entrem al poble i ràpidament trobem una rotonda, a l’esquerre per sortir del poble i just creuar el pont del riu a la dreta comença una pista que no deixarem fins arribar a l’Ermita de Santa Maria de Bell-lloc.

Hi ha uns 7 quilòmetres de pujada, al principi més durs per tenir més inclinació, després hi ha un punt que fem uns pocs metres de carretera i planeja més i tornem a agafar una pista que puja, primer planera i després comença a tenir més desnivell, però que es va fent bé.

Son uns 35 a 40 minuts de pujada, acabes amb mal de cul i amb ganes de canviar la posició, però no es una pujada impossible, es dura i llestos.

Un cop a l’ermita, hem fet la foto de rigor. El dia estava un pel tapat, anuncien pluja per aquesta tarda.

Hem seguit pujant per darrera de l’ermita, queda menys d’un quilòmetre amb menys de 100 metres de desnivell per trobar una pilona en mig d’un turonet amb una senyal de 2 línies grogues que ens indiquen anar a l’esquerre.

Comença la baixada, una trialera molt divertida que té algun punt de dificultat, però que si l’has feta un primer cop, es pot fer sencera sobre de la bici.

Jo he fet peu un moment que he errat la traçada baixant, et deixes enganyar i vas a la l’esquerre en comptes d’anar a la dreta pujant per una llosa de pedra que et permet sortir bé.

Hem arribat a baix a l’hotel de Brangolí, a Feners i per carretera, de les d’un únic carril i amb molt poca circulació hem anat a parar a Enveitg.

No hem entrat al poble, sinó que hi ha una pista que va per la part de dalt del poble i que et permet creuar-lo sencer sense haver d’agafar la carretera.

Després hem creuat la carretera i hem fet uns metres per un corriol paral·lel a la carretera fins que s’ha acabat i hem agafat uns 500 metres de carretera, fins que després del primer revolt que trobem a l’esquerre hi ha una entrada a la dreta per anar cap a Puigcerdà.

Agafem l’entrada i a l’esquerre a sota ja es veu un corriol que agafem uns metres més endavant i que ens duen a Ur.

Creuem Ur i per una pista ampla que no té desnivell vas a parar amb 4 quilòmetres a Llívia, des de Llívia es torna pel mateix camí que havíem fet una estona abans en sentit contrari.

Hem arribat a Osseja amb 38,47km que hem fet amb 2h 26m a una mitja de 15,8km/h que no està gents malament per anar amb la Fatbike, la veritat. Un desnivell positiu de 854 metres i negatiu de 833 metres, cadència mitja de 71 rpm, mitja cardíaca de 123 ppm que és el meu 69% i una màxima de 154 ppm que és el meu 87%, a la zona no em puja el cor com em puja al Garraf. La temperatura un pel més alta que ahir, suposo que pels núvols, 9 graus de mínima, 12 de mitja i 20 de màxima. 1653 calories de consum mig i aquí no puc mesurar potència, no en duc a la Felt DD30.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 38701 m
Total climbing: 892 m
Total descent: -888 m
Download file: 14_10_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix