Aquest matí hem sortit l’Albert i jo, ell amb la Scott elèctrica i jo amb la Felt DD30, la FatBike.

A la Fat li he fet una sèrie de millores, la vaig baixar per la diada i la he tornat a pujar ara.

Els pedals de plataforma que duia no anaven bé amb la neu, li he muntat uns Crank Brother d’enduro, els frens eren uns Deore senzills, em costa molt parar la bici quan vols, així que vaig comprar a Wallapop uns Formula Cura 2, els mateixos que duc a la Niner, d’un usuari que havia comprat la bici amb Formula Cura, però volia uns XT, nous amb etiquetes. També he canviat els discs de fre, 160 darrera i 180 davant, uns Clark normals, el manillar de carboni d’origen estava escardat, es el que té quan cargoles sense dinamomètrica, hi havia una esquerda que no havia vist, devia dur-la fa temps, li he posat un Pro de Shimano, de doble alçada, però només amb 8 graus i de 800 d’amplada, alumini, el de carboni valia molt més i no crec que es noti gaire amb una bici de quasi 18 quilos. Per acabar, he muntat de la gent de FUNDAX les bandes protectores per FatBike, fan 12 cm d’amplada i no afegeixen gaire pes, però vaig amb càmera i m’estalviaré haver de reparar una punxada a mitja sortida, cosa que m’ha passat.

Hem encarat el llac primer, m’ha costat de frenar la bici, discs i frens nous, hem anat fins el càmping de Palau de Cerdanya i hem començat a pujar per la pista, anant a la dreta, per la variant més trencada.

Temperatura baixa, aquí si que tenim la tardor a sobre, si més no al matí, hem tingut temperatura de 5 graus, he sortit amb una samarreta curta a sota del Maillot i amb roba de tardor, llarg de cames i braços, un “buff” al coll, estic un pel constipat i llestos.

Hem passat l’entrada del Mas Tartas amb 25 minuts i mig aproximadament, que es un temps normal amb la FatBike, amb la Niner son 2 minuts menys ben bé.

Un cop hem arribat al desviament del pas canadenc, hem anat cap a l’esquerre, a buscar el corriol del refu de la Jassa de Palau.

L’Albert no l’havia fet mai, jo l’he feta 3 o 4 cops.

Amb la FatBike la primera vegada i he tingut un error a la segona meitat, he hagut de fer peu perquè he posat el 50 a darrera, i la roda de davant s’ha aixecat, havia d’haver pujat amb el segon pinyó. He fet peu i caminat un parell de metres fins tornar a pedalar.

Un cop al refu, foto de rigor i hem baixat per la trialera que et deixa a la pista i que podries seguir baixant fins arribar a Palau de Cerdanya, però a la pista hem anat a la dreta, cap a l’inici de la baixada de la Pupy, però sense entrar-hi, seguim pista amunt fins trobar la carretera.

Hem baixat per carretera un quilòmetre aproximadament, fins trobar a la dreta una pujada molt ampla i poc marcada que ja havíem fet amb l’Albert, no amb la FatBike, però l’he pujat molt millor del que em pensava.

Un cop a dalt, es creua el riu i baixem en sentit contrari al que hem pujat, aquí ja m’he adonat que els frens son el que necessitava aquesta bici, ara si que frena i em veig amb cor de parar la bici on calgui.

Acabes a la carretera que puja a Coma Morera, creues la carretera i comença la trialera que et deixa a la taula d’orientació d’Osseja.

A la dreta per anar a buscar el corriol que et baixa a la granja, i després de la granja a la dreta els tobogans fins arribar al càmping d’Osseja.

Pels carrers dels poble fins i a casa i llestos.

Ens han sortit 23,12km que hem fet amb 1h 54m a una mitja de 12,1km/h amb un desnivell positiu de 799  metres i negatiu de 808 metres, cadència de 71 rpm de mitja, mitja cardíaca de 128 ppm que és el meu 72% i màxima de 161 ppm que és el meu 90%, 1292 calories de consum energètic, 9 graus de temperatura mitja, mínima de 5 i ja 21 de màxima, tornant a casa amb sol.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 23469 m
Total climbing: 840 m
Total descent: -841 m
Download file: 13_10_2023.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix