Ja tinc la ruta de rigor per fer amb una hora i quart, la d’entre setmana. Avui he repetit el Refugi pastoral de Nahuja que vaig fer el dissabte, però controlant la baixada, que dissabte vaig anar descobrint.

Ahir ens vàrem llevar amb una nevada, petita, però la primera.

Com que la temperatura ha estat molt baixa, encara queda neu i he pensat que a la ruta en quedaria.

Canvis que he fet des del dissabte, avançar les cales de les sabates que vaig estrenar dissabtes, son unes botes xineses molt lletges, però que van molt bé amb fred i pujar un centímetre i poc el seient, la FatBike no la tinc ajustada després de la biodinàmica de l’octubre de l’any passat, ahir vaig mirar com havia d’estar i avui he ajustat un pel l’alçada.

He sortit de casa cap a dos quarts de nou del matí, camí cap a les antenes.

Fins a les antenes poca neu, passades les antenes ja per pista, m’he trobat la Yolanda que tornava de córrer i he començat a trobar neu.

Allà on hi ha tocat poc el sol, neu i a mida que anava agafant alçada més neu i menys fred, cosa estranya.

Fins a mitja pujada he estat per sota de 5 graus negatius tota l’estona, ha arribat a -5,8 graus una bona estona.

Per sobre de 1550 metres la temperatura ha començat a pujar fins arribar a un grau negatiu, just on he trobat cavalls, on hi havia més temperatura.

Un cop he arribat a dalt he parat per fer una foto i l’he cagat, ha entrat neu al forat on hi ha les cales i no hi ha hagut manera de tornar a calar les sabates als pedals.

Abans de començar a baixar he parar agafat a un arbre i amb un tros de fusta he tret tota la neu i el gel que s’havia fet i a partir d’aquí ja he pogut calar sense problemes.

La baixada ha estat complicada, hi havia molta neu, potser un pam i hi pel de gel en algun punt que m’ha fet marxar la roda de davant un parell de cops.

A l’esquerre just al tancat d’animals pel corriol, amb cura perquè un pel desigual i m’ha fet por de relliscar, però no hi ha hagut problema.

A mida d’anar perdent alçada hi havia menys neu i la velocitat era més alta, fins arribar a Nahuja.

Al poble de Nahuja hi havia gel a l’asfalt, amb cura, perquè es veia directament el gel la FatBike rellisca igual que qualsevol altre bicicleta.

A partir d’aquí el corriol que acaba a Osseja, espectacular amb un pel de neu, i entrada al poble fins a la porta de casa, on he parat el GPS.

M’han sortit 14,22km que he fet amb 1h 16m a una mitja de 11,1km/h amb un desnivell de 507 metres positius i negatius de 527 metres, 70 rpm de cadència mitja, 127 ppm que és el meu 73% i màxima de 161 ppm que és el meu 93%, 921 calories i fred, la mitja de -2,6 graus, que es fred.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 14323 m
Total climbing: 537 m
Total descent: -545 m
Download file: 05_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix