Aquest matí de dissabte i de pont he sortit amb la FatBike per la Cerdanya, sense pressa, feia fred, eren dos quarts i mig de nou del matí.

No volia fer gran cosa de temps, he encarat des del pàrquing de davant de casa el carrer que puja cap a les antenes per començar la pujada cap al Refugi Pastoral de Nahuja.

La pujada es per pista, va fent zetes i va agafant desnivell, diguem que el poble esta a 1250 metres i comences a baixar sobre de 1750 metres, ja hi havia neu.

Tot glaçat, temperatura sota zero tota la ruta i fins que he començat a trobar un pel de sol, la resta estava tot glaçat.

Als revolts on no toca el sol quasi mai, un pel de neu pujant, la resta glaçat, però terra, no pas gel.

A partir de 1600 metres d’altitud he començat a trobar més neu i abans de començar a baixar cap al refugi, tota la pista estava nevada de banda a banda.

Hi havia roderes d’alguna MTB, roda estreta, jo amb la FatBike les marques que deixava eren molt més amples.

Seient avall i sense parar per la pista fins el refugi, parada de rigor per fer una foto i he seguit baixant, però buscant un corriol que ha d’haver-hi, i que al final he trobat, per baixar directament a Nahuja i estalviar-te tocar res de carretera.

En un punt on m’ha semblat que podia ser, m’he encigalat avall, res important, uns 150 metres, he acabat amb res i amunt de nou pel mateix lloc on havia baixat abans, he seguit baixant fins que he trobat a mà esquerre un tancat per animals, i just abans del tancat, una pista en molt mal estat i molt inclinada.

He pensat que seguir que era per aquí i m’hi he llençat, els peus fora dels automàtics, duc pedals d’aquests que tenen automàtic en una banda i plataforma a l’altre.

Ja m’he endut un ensurt després del refugi i he acabat a terra, m’ha relliscat de davant i no estava pendent de la bici, sinó de trobar el corriol de baixada, m’ha marxat i he posat el peu a terra, ni tocar a terra amb el cos.

El corriol baixa molt inclinat, però està marcat amb pista que segurament algun 4×4 de la zona ha mirat de fer, hi havia alguna rodera, tot i que jo personalment no ho hagués ni intentat amb cotxe i tanta neu.

A mida que vas baixant va fent-se més prima la capa de neu i arriba el punt que ja no hi ha neu, si fred, perquè només es baixa i vas suat de la pujada.

Arribes a una balla i passant-la estàs al camí que hem fet molts cops de Err fins a Osseja, al costat de Nahuja.

Baixada fins el poble de Nahuja, després de l’església a l’esquerre i passes per un corriol molt bonic al costat del riu, que aquest estiu passava quasi sec i avui hi havia aigua, he baixat un pel el ritme per no mullar-me els peus i llestos.

He arribat a Osseja, uns metres de carrer i al pàrquing de nou.

He parat el GPS amb 14,46km que he fet amb 1h 14m a un ritme de 11,7km/h amb un desnivell positiu de 518 metres, que es fan tots amb la meitat de la ruta, la resta es baixada i negatius de 489 metres, 69 rpm de cadència mitja, 131 ppm de pols cardíac mig que és el meu 76% i 162 ppm que és el meu 94%, un consum energètic de 912 calories i un pel de fre, -1,2 graus de mitja amb una mínima de -3 graus.

Aquí us deixo el track d’avui, que repetiré segur, es una horeta i poc, i ara ja tinc clar per on es baixa, amb més neu ha de ser més divertit segur 😊

Total distance: 14664 m
Total climbing: 553 m
Total descent: -570 m
Download file: 03_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix