Aquest matí he sortit a les 8:15 amb la FatBike per la Cerdanya, he volgut fer la ruta del Refugi Pastoral de Nahuja que vaig fer abans d’ahir però en sentit contrari.

Com que ahir va fer calor he pensat que no hi hauria tanta neu com el dilluns.

Des de casa cap a Nahuja pel corriol que voreja la via del tren primer i el riuet després.

No hi havia neu com abans d’ahir, un pel enfarinat i molt moll, amb un pel de fang tot i que la temperatura estava per sota de zero, no ha baixat d’un grau negatiu en cap moment.

Després de Nahuja la pujada de pista i a la dreta després del tancat metàl·lic amunt.

La pujada per pista es factible, les vistes espectaculars, baixant no tens marge per gaudir-les, però pujant pots anar veien la vall i com el sol comença a il·luminar a poc a poc la vall i es realment increïble.

Al revolt a l’esquerre on tens el desviament a la dreta per anar directe cap a Osseja he començat a trobar neu, poca, trepitjada i compactada, perfecte per pedalar amb la FatBike, cap problema.

A partir d’aquí comença a agafar més pendent, però porto un 11-50 d’onze a darrera i a davant un 26 ovalat, tinc marge de sobres per posar pinyons i pujar desnivells.

La pega ha estat uns centenars de metres mes endavant on la neu ja era constant i relliscava pujant, estava aposentada i amb la calor i després el fred de la nit un pel dura.

Quan he començat a tenir pendents importants i pujant per corriol, ja no per pista, es quan he acabat posant el peu i caminant uns metres.

He hagut de posar peu i caminar 10 o 15 metres 3 cops, la resta he pogut pedalar amunt.

Estic tenint problemes amb els automàtics, fins ara anava amb botes i pedals de DH, però ara fa unes setmanes he posat uns pedals mixtes, DH per una banda i SPD per l’altre, amb unes botes que tenen opció d’automàtics SPD.

El problema es senzill, amb neu a la sola de la bota no entra l’automàtic i quan més força fas, mes compactada queda la neu i per tan acaba convertint-se en gel, haig de parar i amb un tros de fusta o el que tingui a mà treure el gel i torno a poder calar les botes sense problemes, però es bastant molest.

Un cop he deixat el corriol i he arribat a la pista principal que puja fins el refugi, he trobat que hi havia moltíssima neu, per baixar bé, però per pujar es un esforç important, i he acabat fins el “gorro” de pujar el corriol i caminar.

Canvi de ruta, he anat avall, a buscar la carretera vella que puja a l’estació de Puigmal 2900.

Carretera sense transit i per tan amb neu i gel, però sabent que no pujarà ningú, vas amb cura i llestos.

He arribat a la carretera principal que puja a l’estació d’esquí, no m’agrada la carretera, però he hagut de fet carretera avall.

He trobat en un revolt molt tancat a la dreta un camí que baixava i m’hi he ficat, m’he encigalat.

El camí tenia una tanca perquè no sortissin els animals, he seguit el camí i s’ha anat fent estret fins el punt que tenia pinta d’una trialera de les interessants.

Era tard, anava sol i no m’he volgut encigalat més del compte, he caminat uns 25 metres amb la bici al costat mirant si la trialera anava cap a la dreta, on tenia clar que em duria a una pista que veia a l’horitzó, però quan he vist que la trialera desapareixia i quedava en bosc salvatge he fet mitja volta i cap a la carretera de Puigmal 2900 de nou.

Baixada per carretera fins trobar el camí que va paral·lel a la carretera principal, et dur fins a l’inici de la pujada d’avui, al tancat metàl·lic i d’allà tornada pel mateix camí, Nahuja i cap a Osseja pel corriol que voreja la via del tren i cap a casa.

En total m’han sortit 15,26km que he fet amb 1h 12m a una mitja de 12,7km/h amb un desnivell positiu de 415 metres i negatiu de 481 metres, 69 rpm de cadència mitja, mitja cardíaca de 122 ppm que és el meu 71% i màxima de 161 ppm que és el meu 93%, 805 calories de consum energètic i no gaire fred, mitja de 0,7 graus positius, mínima de 1 grau negatiu, res a veure amb el cap de setmana passat.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 15757 m
Total climbing: 510 m
Total descent: -512 m
Download file: 07_12_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix