Aquest matí he sortit amb la FatBike per la Cerdanya, he mig dibuixat la ruta que vàrem fer amb en Joan Manel la setmana passada, per fer-la més curta i arribar fins a l’ermita de Santa Maria de Bell-lloc i tornar.

He pensat que seria menys cosa, però he arribat molt tard a casa.

Devien ser dos quarts de nou del matí que he sortit, tard, però he pensat que no tant, camí de Llívia passant per Caldegas i Onzès.

Des de Llívia he començat ja a pujar, vaig trobar un camí que he seguit, però que està un pel trencat i m’ha costat un esforç important fer algun punt, sort que a la Felt DD30 hi duc un 1×11, però el plat es un 26 ovalat i els pinyons uns Sun-Race de 11-50, que per pujar, posar el 26 i el 50 ajuda amb les rodes que duc i el que pesa la bici.

M’he plantat a Angoustrine i des d’allà, creuant el poble, comença la pujada forta i constant.

Comença amb una rampa interessant i trencada, però que l’he feta bé.

Des d’Angoustrine a 1300 mts que dura 40 minuts fins arribar al cim de l’ermita de Santa Maria de Bell-lloc que està a 1681 mts i que he arribat amb 42 minuts de pujada constant, fins el gorro.

A la part més alta hi havia neu, poca cosa, una enfarinada.

He parat a fet unes fotos i a jugar un pel amb el dron, que m’he l’he endut, l’he posat dins de la motxilla, ja no venia d’aquí carregar mig quilo de més.

Després de l’ermita es planeja un pel, he trobat força neu, no molta, es a dir, 2 o 3 dits, però m’ha fet molta il·lusió tornar a pedalar per neu amb la FatBike.

Hi ha una trialera molt divertida de baixada, que m’ha fet un pel de rotllo amb neu i mullada, però no ha passat res, he baixat bé.

Un parell de punts de fer peu, perque m’ho he pensat i no havia de pensar-m’ho, però la resta molt bé.

Es la part més divertida, tot s’ha de dir, la pujada fins a l’ermita es eterna, necessites cap per no parar-te a mitges.

Un cop a baix, es planeja fins arribar a Brangolí i Fanès, després un pel de carretera estreta fins a Enveitg.

A diferencia de la setmana passada amb en Joan Manel, no he entrat al poble ni he fet tota la carretera, al primer creuament al entrar al poble, a l’esquerre, tot i que diu de no fer-ho amb una creu groga marcada, es creua tot el poble per sobre, per una pista que et dur a l’entrada del poble, just al cementiri.

Aquí hi ha uns 500 metres de carrera i la dreta de nou, camí de Puigcerdà però agafant un corriol que baixa a l’esquerre cap a Ur.

M’he trobat un ciclista amb problemes i poca idea, li he preguntat si volia ajuda, m’ha dit que no, però l’he vist un pel desesperat i he parat a fer-li un cop de mà.

Una Specialized de 26 amb un 3×9, fa molt que no veia quelcom així, bona bici, doble, però antiga.

Se li havia sortit la cadena, li he fet un cop de mà.

M’ha dit que era la tercera vegada que agafava la bici, un nano relativament jove, amb pedals de plàstic sense automàtics, que ha comés l’error de creuar la cadena, es a dir, plat petit i pinyó petit, li ha saltat.

Li he posat bé i li he dit com havia de fer servir els plats i els pinyons, espero que hagi acabat bé la ruta.

He seguit cap a Ur, i des de Ur cap a Llívia per pista, es relativament planer.

Des de Llívia, tornada pel mateix camí que he fet una estona abans, cap a Onzès i Caldegas , creuar la carretera general i començar a pujar cap a Osseja de nou.

He arribat a casa tard, eren dos quarts de dotze passades, la Yolanda m’ha trucat 2 cops, però estava ja a 20 metres de la porta de casa, per saber si estava tot bé.

M’han sortit 38,24km que he fet amb 2h 33m a una mitja de 14,9km/h amb un desnivell positiu de 829 metres i negatiu de 758 metres, alçada mínima 1166,80 metres i màxima de 1701 metres. LA cadència de 70 rpm, la mitja cardíaca de 129 ppm que és el meu 75% i la màxima de 168 ppm que és el meu 97%, un consum energètic de 1848 calories i temperatura d’hivern, he sortit d’hivern per complert, amb zero graus de mínima i 6,4 graus de mitja. M’ha sobrat un pel de roba, però no a primera hora ni quan he baixat per la trialera, la resta si, he suat un pel.

Pel desnivell, el tipus de ruta i anar amb la FatBike, crec que el ritme es prou bé, no m’ho he pensat pas abans de mirar-me el detall de la ruta al Garmin Connect.

Aquí us deixo el track d’avui que el penjaré com a track a la web.

Total distance: 38572 m
Total climbing: 878 m
Total descent: -878 m
Download file: 05_11_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix