Aquest matí hem fet el Pantà de Foix, havíem quedat a les 8 a Sitges, al Caprabo del polígon Mas Alba, a les 8:30 a la plaça de l’Ajuntament a Sant Pere de Ribes o a les 9:00 a la Mahle a Vilanova. La idea era fer la última sortida conjunta de l’any segurament, el que si segur era la última d’abans de Nadal, i hem sortit amb temperatura de primavera, de mes de maig.

He sortit sol de Sitges, a les 8 hi havia llum, però a les 7:30 no, encara era fosc. A Sant Pere de Ribes hi havia el Santi i l’Hèctor i a les 9:00 hem quedat amb el Sergi, un amic del Hèctor a Vilanova, però en contes de quedat a la Mahle, hem anat al pàrquing de la Masia en Cabanyes, ha vingut amb cotxe.

Hem anat a fer el Pantà de Foix, des de la Masia en Cabanyes cap a la Mahle, d’allà entrar el parc natural i pujar els Balcons, baixar per la trialera de l’esquerre cap al pantà, la pujada dura de nassos, com sempre i baixada fins a la base del pantà, per pujar-la per davant de la presa, pel camí que va fent esses.

Un cop a dalt, hem vorejat el pantà, que per cert estava tot molt humit i les pedres relliscaven, per anar a buscar els últims metres de carretera i baixar fins a Torrelletes, d’allà cap a Castellet, però en contes de fer-ho per carretera, hem pujat pel camí de l’esquerre, buscant muntanya. Hem creuat el riu, que duia bastanta aigua, però hem pogut passat bé.

A Castellet hem fet una parada d’uns minuts, el Sergi li calia aigua, no duia bidó i la font raja. Després hem sortit per darrera i el Santi, el Hèctor i jo hem baixat la trialera de la dreta, la que fa de drecera. El Santi i l’Hèctor l’han baixada sencera, jo la part final he fet peu, no m’hi he vist amb cor, tot humit i moll i les pedres relliscaven.

Un cop a baix, camí de tornada cap a la Casa Alta, deixant a l’esquerre la pujada cap al Pic de l’Àliga i buscant la baixada de ciment que et deixa a l’inici del Fondo de les Oliveres. També moll, però l’hem baixat bé tot, menys la part que hi ha molta pedra amb punxa, on hem caminat tots 4, tot i que el Santi ho ha intentat dues vegades, no ha pogut avui.

Un cop a baix de tot del corriol, hem agafat la pista de pujada a la dreta cap al Mas de l’Artís, i just davant del Mas, a la rotonda, hem agafat la trialera de baixada que et deixa paral·lel a la pista principal. Des d’allà, per la pista principal fins passar les caves i un corriol que estava molt tapat, que té una part final de riera que et deixa a la Masia En Cabanyes, on s’ha quedat el Sergi.

La resta hem seguit pel mateix camí que hem fet de vinguda, però de tornada, fins desviar-nos cap a l’antic Casino de Barcelona, on s’ha acomiadat el Hèctor, viu a Roquetes i li anava perfecte baixar per carretera cap a casa. El Santi i jo hem anat plegats fins a l’hospital Sant Camil, i a l’alçada de Puigmoltó ens em separat, ell ha fet via cap a casa per Sant Pere de Ribes i jo cap a Sitges per l’Autòdrom i el passeig.

He arribat a casa amb 54,76km que he fet amb 3 hores 36 minuts, a un ritme lent, avui ha marcat el ritme el Santi, s’ha trobat còmode, però li hem posat una hora de més del temps que podríem haver fet. He arribat a casa tard, devien faltar 20 minuts per la una del migdia. La velocitat mitja, pedalant ja que el GPS es para quan no hi ha moviment, de 15,2km/h, però em dona més d’una hora de parat. La màxima de 55.3km/h, el consum energètic de 2493kcal, la cadència mitja de 122 ppm molt baixa, que es el meu 70%, la màxima de 163 ppm que es el meu 94%, la cadència mitja de 71 rpm, el desnivell positiu de 971 metres i el negatiu de 987 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 54601 m
Total climbing: 1057 m
Total descent: -1072 m
Download file: 23_12_2018.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix