Aquest matí hem sortit la Greta i jo a les 8 aproximadament, abans encara es massa fosc. Primer dia de sortida per la Cerdanya, amb molt poca neu, més fred que a l’inici de desembre, la última vegada que vaig sortir per la zona i molt de gel.

L’estació de davant de casa, Espace Cambre d’Aze no l’han obert encara, i no hi ha previsió aquest any per falta de neu, no tenen base i no poden obrir només creant neu artificial, suposo que deu ser massa costós per una estació petita com aquesta.

Per fer base, han anat fent muntanyes de neu artificial i amb les temperatures, s’ha desfet i ha fet unes capes de gel molt importants, amples i amb un punt de perill, tot i que no m’he endut cap ensurt en cap moment.

Hem anat fins el peu del telecadira, hem pujat per la pista verda de inici, la Château d’Eau. He anat esquivant les muntanyetes de neu i el gel, la Greta no ha esquivat res, ha pujat com ha volgut. Hem anat a la dreta per la Promenade en Fôret fins a dalt de tot, hem arribat al creuament de Eine i hem vist un grup de muntanyers que pujaven caminant, un d’ells duia una creu metàl·lica molt grossa a l’esquena, he deduït que anaven a fer cim i a muntar la creu. Ens hem saludat i hem seguit la Greta i jo fins arribar al telecadira.

He tardat uns 38 minuts, el tems de rigor. D’allà he seguit pujant uns metres més per fer la baixada de la Enduro 4, bàsicament la part inicial, a la que he agafat el camí ample de baixada, prou feina he tingut en no relliscar amb el gel. Al final del camí, quan es baixa a l’esquerre, he seguit per la pista de la dreta, la que esta marcada com Enduro, però no te número.

Tot i no haver nevat, hi havia capes de neu i de gel importants. Hem seguit fins arribar al pla on diu pàrquing i cau l’Enduro a l’esquerre, però hem seguit per la dreta, pel camí que puja al principi i després baixa fins arribar a una esplanada.

Allà hem parat a fer la foto de rigor, la baixada per un camí que esta bastant tapat, però que he fet 3 vegades més, per tan el conec. Amb molta pedra, però es increïble com es baixa amb la FatBike, no es noten les pedres soltes.

Un cop a baix, s’arriba a una esplanada gran, a la dreta es baixa cap a Planes, el poble. A l’esquerre segueix la pista, un parell de revolts molt amples fins arribar a un punt on acaba la pista i comença un corriol de baixada que et deixa al pla dels esquirols. D’allà cap a casa pel camí de sempre, baixada a la pista vermella de l’estació i cap a casa.

Hem arribat a casa amb 13,03km que hem fet amb 1 hora 22 minuts, a una mitja de 9,5km/h, una màxima de 33,4km/h, no puc anar molt ràpid, sinó la Greta no em pot seguir. Un consum energètic de 717kcal, una mitja cardíaca de 122 ppm que es el meu 70% i una màxima de 158 ppm que es el meu 92%, una cadència mitja de 52 rpm, un desnivell positiu i negatiu igual avui de 451 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 13186 m
Total climbing: 454 m
Total descent: -460 m
Download file: 27_12_2018.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como” et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix