Aquest matí hem esmorzat cap a les 8, volíem sortir abans de les 9 de Llívia. El Joaquin no ha pogut venir, el dijous li va picar una abella a un dit de la mà dreta, ahir tenia la mà molt inflamada, però aquest matí ha aparegut a l’hora d’esmorzar amb el braç i la mà molt inflats. Ha decidit anar a l’hospital, no podia ni agafar el manillar de la bici.

A les 8 :15 més o menys ha vingut l’Adam de Tracks de Cerdanya. Ens ha fet el breafing de la sortida del dia. Ens ha explicat que avui hi ha més asfalt del que hagués volgut posar, però ha no ha pogut per les pluges, hem fet el GR36 i hi havia parts molt tapades per herbes que no ha pogut netejar.

El Joaquin ha anat a l’hospital de Puigcerdà a veure si poguessin fer quelcom i arreglar-lo per mirar de poder continuar després de dinar o demà.

He sortit cap a les 9, hem pujat a les oficines de Tracks de Cerdanya, el track sortia d’allà. Hem sortit de Llívia per corriols, la ruta prometia. Hem trucat el Joaquin, ens ha dit que li havien punxat un parell de coses i que li han dit que amb 4 o 5 hores estaria bé, però no que podia fer esport en 4 o 5 dies, per tan, ha decidit tornar i abandonar de tot.

Hem sortit camí a Onzès per pista i corriols, algun punt d’asfalt, però amb molt bon temps, no hi havia núvols i feia sol. La ruta prometia molt. Després de Onzès hem anat a creuar fins a Caldegas, hem baixat per darrera, creuant la carretera que ve de Bourg Madame cap a Sallagouse, camí d’Osséja. Hem creuat Ossèja i hem continuat fins a Nahuja. Aquesta part l’havíem fet fa un parell d’any quan vàrem fer la vola als 7 llacs de la Cerdanya, però en sentit contrari. Hem seguit fins a Err i d’allà hem encarat Eyne, on teníem la primera pujada, no important, però amb algun punt que hem hagut de fer peu. Hem creuat Vedrinyans i Lló abans d’arribar a Eyne.

Un cop a l’estació, hem agafat la via de manteniment de l’estació de Eyne Cambre d’Aze fins arribar a terreny conegut per mi, hem pujat la Promenade en Fôret fins arribar al creuament de Eyne quan vens de Saint Pierre dels Forcats i hem seguit pujant fins arribar al telecadira. Hem parat per fer unes fotos, està increïble. Després hem seguit pujant un pel per arribar a l’inici de la Enduro 4, una pista que he fet varies vegades, a l’hivern, a l’estiu no tantes.

Hem baixat l’Enduro 4 molt bé, esta molt bé per gaudir baixant. Un cop a baix de tot, hem anat cap a Planes per la pista que he fet caminant un munt de cops amb raquetes, caminant i amb la FatBike. Creuar el riu, pujada fins el Pla dels Esquirols i després baixada fins a Planes, d’allà el GR que et dur de nou a la Cabanasse i pujada fins a Mont Louis, on hem dinat. Hem dinat bé, no hem pagat massa diners, ha anat molt bé. El Pedro ha pogut carregar la bicicleta sense problemes.

Després de dinar, hem pujat pel carrer principal del poble, hem sortit de la fortalesa per la banda dreta, deixant les cases dels militars a la esquerre. Hem seguit baixant i després de crear el riu, pujar fins a La Llagonne. Un cop hem creat la Llagonne i hem sortit de zones poblades i hem entrat al Capcir. La banda del Capcir es molt bonica, jo la conec perquè vas a parar a la part de darrera de l’inici del Llac de les Bollouses. Es una part bastant planera, a l’hivern es fan raquetes i es fan rutes amb FatBike, a l’estiu son zones poc trepitjades, però molt boniques.

Hem passat pel llac que hi ha a l’esquerre de la carretera que va a Les Anglès, hem anat pujant i baixant per pista i bastants corriols. La veritat es que ha estat una zona increïble, molt poc poblada, poc trepitjada i molt feréstec. No la coneixia aquesta zona i crec que s’ha de repetir. Hem anat a parar a Pyrenees 2000, la part més dretana de l’estació d’esquí de Font Romeu. Hem entrar a l’estació i hem pujat per la pista verda de l’esquerre de tot, la que es gratuïta. Hem seguit pujant i hem anat a parar a Font Romeu, on hem parat. Final de trajecte del primer dia. No hi ha hagut cap caiguda, només que el David ha trencat la patilla de canvi de darrera, i no li entrava el pinyó gran. Li hem fet un invent, a veure si demà aguanta.

En total m’han sortit 56,23 km que hem fet amb 5 hores 9 minuts sobre la bici, a una mitja de 10,9km/h, una mitja cardíaca de 119 ppm que es el meu 68% i una màxima de 168 ppm que es el meu 96%. El consum energètic en el meu cas de 3629kcal, la mitja de cadència de 55 rpm, el desnivell positiu de 1900 metres i el negatiu de 1349 metres.

Us deixo unes fotos del primer dia, uns paisatges espectaculars.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 56284 m
Total climbing: 1979 m
Total descent: -1428 m
Download file: 16_06_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix