Aquest matí he sortit amb la Fatbike per la Cerdanya, una cosa curta, s’ha de treballar, feia molt de fred i m’he cagat de fred, tot s’ha de dir.

Faltaven 4 minuts per dos quarts de vuit del matí, sense cap núvol i marcant -1,5 a la porta de casa.

He encarat pels carrers del poble les antenes que hi ha a la part alta, per després començar a pujar ja per la pista cap al punt més alt.

Pensava que trobaria neu, però poca cosa, he trobat neu en algun punt on no toca el sol habitualment i poca cosa, potser 20 o 30 metres seguits, en els punts amb mes neu, potser 3 o 4 dits, en la resta, just un centímetre com a molt o terra.

He anat mirant el temps, però sense capficar-me, es una ruta d’una hora i poc que tinc controlada, es puja durant els primers 45 minuts, es on hi ha tot el desnivell, després ja es poca cosa.

A mida que anava agafant alçada, veia el termòmetre del rellotge que anava baixant algunes dècimes, res greu, però no he dut guants d’hivern, he agafat uns guants que tinc però que deuen anar bé amb 4 o 5 graus positius, per sota son freds.

De cos no he passat pas fred, només les mans i els peus, que no m’he volgut posat mitjons llargs i duia els turmells a la fresca.

M’he plantat a dalt de tot amb 44m que no es un mal temps, estic entre 43 i 45 minuts habitualment, per haver trobar un pel de neu, que es on baixa el ritme, em dono per més que satisfet.

Abans de començar a baixar cap al Refugi Pastoral de Nahuja m’he posat les ulleres, les duia al manillar, i com es normal, entelades, no es veia res.

Al cap d’uns segons, quan agafes velocitat, ja tornen a l’estat desitjat.

Baixant he trobat més neu, no la que he trobat altres hiverns, però en algun punt hi havia neu, res important i res de gel, el ritme era bo de baixada.

Al refugi molt poca neu, he parat a fer la foto al davant del refugi, hi ha un pla i la meitat tenia neu.

Foto feta i avall, un pel de camp a través fins agafar el corriol que baixa directe cap a Nahuja.

Aquí si que hi havia més neu, he baixat un pel el ritme, ja que tinc controlat per on passar amb la bici quan no hi ha neu, però amb neu, hi ha algun reguerot que no es veia.

M’he tornat a trobar que la tija telescòpica no treballa bé amb el fred, ha baixat la meitat i això que es una SRAM Reverb de 125mm, es a dir, de les petites, però no ha acabat de baixar, i per descomptat tampoc ha pujar un cop ha baixat.

He hagut de pedalar uns metres amb la tija avall, es molt incòmode, fins que he parat per passar un tancat elèctric i he pogut fer-la pujar.

Després del tancat hi ha una baixada curta, d’uns 25 metres, amb desnivell, però ampla, he baixat la tija un pel, suficient per poder moure el pes endarrere i al arribar de nou a la pista de tornada ja, he pujat el seient amb les cames i amb paciència.

La resta de baixada, per pista, sense tocar el seient.

No he volgut fer la trialera que baixa cap a Nahuja des de les antenes, venia cagat de fred i la tija no treballa bé, per tan he tirat directe cap a casa.

Dos quarts de nou i ja estava a casa amb la bici recollida, dutxa i a les 9 davant de l’ordinador.

En total m’han sortit 12,70km que he fet mba 1h 3m a una mitja de 12,1km/h amb un desnivell positiu de 525 metres i negatiu de 528 metres, cadència mitja de 69 rpm, mitja cardíaca de 137 ppm que és el meu 77% i màxima de 160 ppm que és el meu 89%, 844 calories de consum energètic i mitja de -2 graus amb una mínima de -4 graus.

El proper dia amb aquest fred, haig de dur guants d’hivern, no com avui ☹

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 12819 m
Total climbing: 528 m
Total descent: -533 m
Download file: 06_03_2024.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix