Aquest matí m’he llevat a les 7, he sortit que devien faltar 15 minuts per les 8, feia molt de vent, molt es molt i la temperatura ha esta tota la nit per sobre de cero graus, per tan, tenia tots els punts de trobar gel i que sues, per tan, relliscar.

He encarat el carrer de sobre de casa i he anat fins a sota del telecadira, estava tot molt enfangat, la neu es va desfent i van fent-se tolls d’aigua.

La pista de trineus que hi ha arribat al telecadira estava pelada, res de neu, un pel de gel, però res més. La última nevada va ser fa 6 setmanes, per la tempesta Gloria. No ha plogut ni nevat més des de llavors.

He encarat la pujada cap a la caseta de l’escola d’esquí, la retrac ha fet la seva feina i les rodes s’enfonsaven, per tan he buscat el lateral, que no estava trepitjat per la retrac i he pogut puja bé.

Un cop he encarat la pista verda Château d’Eau, he pogut pujat millor. La retrac va passar ahir a la nit, avui no, i la pista estava pentinada, però les rodes relliscaven, estava un pel gelat, però suava, gel que es desfà.

He anat fent zetes per tal que els tacs de les rodes agafessin i tinguessin grip per poder pujar. Un cop he encarat el camí més estret, he trobat que la pista estava plena de trossets de fusta que el vent havia dut al mig de la pista, dels arbres que van caure pel Gloria i que han hagut de tallar.

Un cop he trobat la Promenade en Fôret a la dreta, m’hi he posat. La pega es que aquí hi havia gel, no pas neu, i al no haver passat la retrac, la pista estava tancada, relliscava molt. Molt vol dir que un parell de cops de vent m’han tombat la bici de davant, he hagut de fer peu un parell de cops i caminar uns 3 o 4 metres fins trobar un tros on poder pedalar de pujada.

Això m’ha passat durant uns 150 metres, després ja hi havia més neu i menys gel i he pogut pujar tota l’estona sobre la bici, no ha hagut de fer peu.

Un cop he arribat a la pista oberta de nou, he seguit pujant fins al creuament de Eine i a l’esquerre fins arribar al telecadira. He pujat bé, i m’he adonat que hi ha la mateixa distància de casa al Collet de la Fita que de casa a Saint Pierre dels Forcats fins al telecadira, la pega es que aquí tardo un pel més.

Un cop al telecadira, he anat a buscar la via de servei de darrera, he pujat bé, sense gaires problemes, creuant la verda, la blava, el final de la negre, l’entrada de l’Enduro 6, el remuntador i la vermella, per anar a parar a la Coulée Font Frede.

Relliscava bastant tota l’estona, cosa que m’ha fet pensar per on es podia baixar que no tingués problemes amb el gel i evitar anar a parar a terra.

Al final m’he deixat anar per la Coulée Font Frede, la part final. He baixat bé, no hi havia gel, tot i que tinc problemes amb els frens de la bici, amb fred no acaben de treballar bé, i quan vols frenar, notes que el fre no respon.

He arribat al creuament de Eine amb Saint Pierre dels Forcats i m’he deixat anar pel remuntador petitet que puja de Eine cap a Saint Pierre, hi havia un pister que no m’ha vist.

He creuat les baixades de DH que hi ha a l’estiu, ara tancades, però amb neu, per anar al pàrquing de l’estació per la banda de Eine i agafar el camí que va cap a Saint Pierre dels Forcats, la pista que  esta marcada com a camí de raquetes.

La part inicial està millor que la part més planera, bàsicament no has de pedalar, i tot i que hi ha algun arbre caigut i la neu esta plena de forats, es pot baixar, però quan comença la part més planera, haver de pedalar amb la neu plena de forats costa bastant.

Hi ha uns quants arbres caiguts, suposo que de cara a la primavera ho arreglaran, el camí no es pot fer per on toca, has de passar pel lateral o en algun punt baixar de la bici.

Un cop he arribat de nou a l’estació, a la part on s’empalmen la blava Le Combe i la Promenade en Fôret, he vist que hi havia un munt de gent davant de la caseta de l’escola d’equí i faltaven 3 minuts per les 9, per tan he agafat la verda de l’esquerre, per anar al pàrquing i evitar el fangar de sota del telecadira i he anat camí cap a casa, creuant un terreny per edificar que habitualment hi ha neu, però que avui estava sec.

He arribat a casa amb 9,51km que he fet amb 1 hora 2 minuts a una mitja de 9,1km/h, amb un desnivell positiu de 435 metres i 419 metres de negatiu. Un consum energètic de 669 calories, una mitja cardíaca de 127 ppm que es el meu 73% i una màxima de 159 ppm que es el meu 91%

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 9880 m
Total climbing: 467 m
Total descent: -458 m
Download file: 29_02_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix