Aquest matí de dissabte m’he llevat a les 6:30, m’he fet un te, he netejat el email i a les 7:30 m’he vestit per sortir amb la FatBike, tenia al cap anar a fer l’Abandonada.

He sortit de casa, amb fred, però hi havia cero graus, res exagerat, he encarat el carrer de casa i la base del telecadira.

La neu que hi havia fa un parell de setmanes a la base del telecadira i al carrer de sota del telecadira, havia quedat molt reduïda, es podia pedalar i passar el tou de neu per sobre sens problemes.

Com que ha fet calor de dia i fred de nit, hi ha una capa de gel glaçada que permet pedalar sense que les rodes s’enfonsin.

He agafat la pista de la caseta d’escola d’esquí, la Château d’Eau, es puja bé, tot i estar trepitjada per la retrac. He seguit per la pista de la dreta, la mateixa verda fins que he agafat el desviament a la dreta de nou i he pujat per la Promenade en Fôret, que aquest cop si esta oberta, neta d’arbres i planxada amb la retrac.

Un cop al creuament de dalt, he seguit pujant fins al creuament amb Eine i a l’esquerre per seguir pujant fins al telecadira.

M’he posat de peu un parell de cops, però no guanyo gaire en velocitat i pujo molt de pulsacions, per tan, he tornat a seure al seient i seguir pujant. He pujat a molt bon ritme, no com per fer un nou temps, però per dur una mitja cardíaca interessant.

Un cop al telecadira, he seguit per la pista de servei que puja per darrera, estava trepitjada per la retrac, primer creuant la verda, després la blava i la negra i després de passar l’entrada de l’Enduro 6 i la pujada del remuntador, la vermella.

He arribat a la meitat de la Coulée Font Frede, per sobre dels 2mil metres, prou bé de neu, i he seguit cap a Eine.

Tan bon punt he trobat el remuntador que ja no funciona, entre Eine i Saint Pierre dels Forcats, m’he tirat avall.

No es pista, però es baixa esquiant, es estreta, però es pot fer bé amb bona neu, se la coneix com l’abandonada, i es pot agafar des de dalt de tot, caminant uns metres un cop arribes al final del remuntador de la negre de Eine a l’esquerre. Diguem que la primera part, des de dalt fins on he arribat jo, es més ample i menys inclinada, es més bonica esquiant, la part que he fet jo, es més estreta i amb més inclinació.

Hi ha neu, molta neu, i m’he adonat que estava molt dura, en algun punt brillava, per tan hi havia una capa fina de glaç a sobre.

He baixat bé, fins que he agafat un pel massa de velocitat i he clavat de darrera, la roda ha començat a lliscar sobre el gel, però sense reduir gaire la velocitat, un pel perillós.

Veien com estava la baixada, he baixat la velocitat i he anat fent més lentament, amb la tija a sota de tot i el cul sobre la roda de darrera. No m’he endut cap ensurt important amb el gel, a part de intentar reduir velocitat i no poder fer-ho quan vols.

La roda de davant de tan en tan s’enfonsava, però sortia de nou. Això volia dir que havia de baixar amb el pel a darrera de tot, per evitat sortir disparat per sobre la bici en cas de que es clavés massa de davant.

Hi ha hagut un punt quasi arribant al final que he parat, em feia mal tot de baixar. Foto de rigor i he seguit baixant. La part final es molt més estreta i la neu estava més tova.

Un cop a la pista, he baixat fins a l’estació d’Eine, per baixar al pàrquing per les escales i buscar una pista de raquetes que hi ha just seguint les escales de baixada al pàrquing, es la pista que vaig fer ara fa unes setmanes en sentit contrari.

Hi havia un tou de neu important, però compactada i marcada de gent que hi ha passat caminant o amb raquetes.

Uns quants arbres caiguts pel Glòria, he hagut de fer peu per passar-los un parell de cops, la resta els he pogut passar pel lateral sense gaires problemes.

He seguit el camí que et dur de nou a Saint Pierre dels Forcats, a la Château d’Eau, uns metres abans de la blava Le Combe.

He baixat per la pista fins a la base del telecadira, i fins a casa.

He arribat a casa amb 9,96km que he fet amb 1 hora 2 minuts, a una mitja de 9,6km/h, un desnivell positiu de 435 metres i negatiu de 424 metres. Una cadència mitja de 60 rpm, una freqüència cardíaca mitja de 136 ppm que es el meu 78% i una màxima de 163 ppm que es el meu 94%.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 10234 m
Total climbing: 446 m
Total descent: -467 m
Download file: 08_02_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix