Tenia ganes de veure que tal estava tot després de la tempesta Glòria que va passar per la zona la setmana passada, i que va fer estralls, però va deixar molta aigua que va ser neu al Pirineu, sobretot a la banda de la Cerdanya Francesa.

Aquest matí m’he llevat sense despertador, ahir vàrem arribar tard, devien ser vora la 1 de la matinada. M’he vestit de ciclista i he anat a muntar un petit imant a la FatBike, el vaig perdre fa un parell de setmanes i el sensor de cadència no treballava per això.

Ahir quan vàrem arribar hi havia molta neu, tanta que no es podia aparcar davant de casa, la llevaneus havia fet un petit espai sobre del bloc de pisos i allà vàrem deixar el cotxe. Hi havia ben bé un metre de neu, però estava molt aposentada, i molt dura, com glaçada.

Aquest matí he sortit, he encarat el carrer de sobre de casa, estava tot glaçat, però com que feia fred i estàvem amb temperatures negatives, el gel no “suava”, per tan no relliscava.

Hi ha unes parets de neu que ha tret la llevaneus per sobre del metre a les cantonades dels carrers, però la llevaneus no ha arribat sota del telecadira, senzillament ha amuntegat la neu i hi ha un punt on has de fer peu per passar una muntanya de neu d’un parell de metres.

Després de la muntanya de neu, hi havia neu dura, no trepitjada, però es podia pedalar, era incòmode, però bé.

He pujat per la pista per on havia passat la retrac, he encarat la vermella, fins que el camí de la retrac m’ha deixar anar a la dreta, per pujar cap a la caseta de l’escola d’esquí. La neu estava molt dura, com glaçada.

Hi ha molt aneu, però ha fet calor i s’ha aposentat molt, fins i tot ha glaçat. He pujat per cap a la verda, la Château d’Eau, he pujat bé, no ha relliscar en cap moment i estava la neu molt compacte, no s’enfonsaven les rodes per res.

Un cop he arribar a la verda de la dreta de tot, la Promenade en Fôret, m’hi he ficat i he començat a pujar. Aquí la neu estava més flonja, no havia passat la retrac.

He pujat uns metres, però hi ha hagut un punt on les rodes s’han enfonsat i he hagut de buscar unes marques que hi havia d’algú que havia pujat amb raquetes de neu. He trobat arbres caiguts, entenc que pel vent i per l’excés de pes de la neu. Per això la pista estava tancada, no han tingut temps de treure els arbres.

HE hagut de caminar uns 150 a 200 metres, no hi havia manera de poder pedalar de pujada, les rodes s’enfonsaven i tinc controlat que a partir de 7km/h puc seguir, però no he pogut passar de 5 km/h, per tan a peu fins que a la part de dalt, més planera, després d’haver passat els 2 revolts, m’hi he tornat a posar i he aconseguit pujar bé.

Hi ha un arbre molt gros caigut, el de la foto del post, i en contes de baixar m’he ficat per entre mig dels arbres, la neu estava glaçada, les rodes no s’enfonsaven, per tan he pogut passar-lo sense haver de fer peu.

Un cop he arribat de nou a pista trepitjada, he seguit pujant per la Promenade en Fôret, la verda de rigor amunt. He trobat bastants punts on la neu estava plena d’arestes de fusta i branques, deuen haver tallat arbres caiguts i les restes estaven a terra, trepitjades per la retrac.

He girat al creuament de Eyne, camí amunt i he arribat sense cap problema al telecadira. He pujat dins a la caseta dels socorristes i he baixat pel mateix camí que he pujat, no es podia fer fora pistes avui, massa neu.

A la part de la Promenade en Fôret dels arbres caiguts, he relliscar 3 cops i he acabat a terra 3 vegades, res important, a part d’omplir-te de neu, però res més.

M’he posat les ulleres i he encarat el telecadira i d’allà fins a la porta de casa.

Sortida curta, la neu no dona marge per fer res fora del normal avui, a veure que tal demà.

He arribat a casa amb 7,92km que he fet amb 41 minuts i 35 segons, a una velocitat mitja de 11,4km/h, un desnivell positiu de 265 metres i 331 metres. La cadència, que avui ha funcionat, baixa com sempre amb la FatBike, de 64 rpm, la mitja cadíaca de 133 ppm que es el meu 76% i la màxima de 155 ppm que es el meu 89%, 480 calories de consum energètic.

Aquí us deixo el track d’avui, demà més, però del mateix estil, molta pista per l’excés de neu ☹

Total distance: 8591 m
Total climbing: 343 m
Total descent: -363 m
Download file: 25_01_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix