Aquest matí de dissabte m’he llevat d’hora, eren les 6 del matí, amb despertador. Tenia feina a fer. Cap a les 7:45 ha començat a clarejar, he sortit que devien ser les 8 i poc del matí, tenia al cap anar a Planes, hi havia poca neu i he pensat que el camí d’anada estaria bé.

Quan he engegat el GPS, he vist que no em detectava cadència, l’imant de la biela esquerra no hi era, suposo que el vaig perdre la última vegada i no m’he adonat fins avui, n’hauré de buscar un de nou.

He encarat la base del telecadira, hi havia molt poca neu, una enfarinada petita que va fer ahir, no hi havia ni un dit de neu nova, però estava bonic.

Al telecadira hi havia treballant la retrac, i això fa que la neu estigui molt flonja. Quan he encarat la petita pujada fins a la caseta de l’escola d’esquí, ambdues rodes s’han enfonsat molt i he hagut de fer peu i caminar uns metres, pel voral on la retrac no havia passat fins arribar al pla.

He girat a l’esquerre, per anar cap a Planes. El camí no hi passa la retrac, per tan es podia circular bé. Hi havia un pel més de neu.

He creuat la pista vermella, una altre retrac venia treballant la neu, però tot i que havia passat un cop i estava ple de grumolls, he pogut crear sense problemes.

El camí esta relativament bé, hi ha neu, hi ha gel, i un parell d’arbres caiguts que fan que en algun punt hagis de fer peu. Un cop arribes al Pla dels Esquirols, el camí esta molt millor, només hi ha un punt on has de fer peu després de la balla, que esta oberta, per un troc que creua de banda a banda el camí. La propera vegada que hi passi caminant, duré una serra i netejaré un pel el camí, sinó la gent no pot passar-hi.

He arribat a Planes, tot i que la última part del camí, com sempre esta molt glaçada, hi ha una pèrdua d’aigua i la bassa d’aigua es gel, però passant pel lateral, es pot circular bé.

Un cop a Planes, he creuat el poble per la carretera fins a les antenes. Des de les antenes, hi ha una pista que puja, amb poca neu a baix i que a la part de dalt n’hi havia més, però es podia circular bé. Es una pista que puja i que es semblant a la Fita a Sitges al Garraf, però un pel més llarga. Son uns 3km de pujada constant, però factible.

Un cop a dalt, hi ha una part molt més planera, on el sol toca menys i que hi havia més neu, però es podia pedalar bé, bàsicament hi havia una rodera de cotxe per on passar.

Un cop al final, foto de rigor i baixada per la trialera de darrera, que es fa molt bé, no té cap dificultat. Només la part final, però la he fet tantes vegades, que ja no li trobo.

Un cop al Pla dels Esquirols de nou, he trobat un caçador, que em mirava amb cara de no entendre res, un ciclista baixant de la muntanya amb tot nevat. Li he dit bon dia i he seguit el camí d’inici cap a l’estació.

He trobat un cartell, després de creuar el riu, on avisava de batuda de caça, però quan hi he passat abans no hi era. No m’acaben d’agradar els caçadors anant amb bici.

Un cop a l’estació, baixada cap al carrer principal i cap a casa, on he arribat amb 12,50km que he fet amb 1 hora i 4 minuts, a una mitja de 11,7km/h, amb un desnivell positiu de 425 metres i 417 metres negatius. La freqüència cardíaca mitja de 134 ppm i la màxima de 160 ppm, un consum energètic de 774 calories.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 12697 m
Total climbing: 458 m
Total descent: -462 m
Download file: 18_01_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix