L’any passat vaig descobrir una baixada d’Enduro que no tenia catalogada, hi ha 4 baixades d’Enduro, però n’hi ha una addicional que no té numeració, les que hi ha davant de casa són les Enduro 4, 5, 6 i 7, però aquesta última no esta numerada.

Aquest matí he sortit amb la Greta, com que no vaig veure vaques ahir, avui me l’he endut. Inicialment volia baixar a Planès i pujar per darrera, per les antenes fins a dalt, baixar de nou al Pla dels Esquirols i segons com anés amb la Greta i per horari, pujar de nou al telecadira per la verda i baixar per alguna de les Enduro.

He sortit de casa i quan he arribat al final del carrer, on comença l’estació d’esquí m’he repensat la ruta. He pujat fins a la caseta de l’escola d’esquí francesa i he seguit la pista verda de rigor, a la dreta, la blava de l’esquerra esta tancada amb un filferro electrificat pel bestiar, he seguir per la dreta sempre, verda de nou i quan he trobat el creuament que et permet seguir per la pista verda de la dreta cap al creuament de Eine, he marxat a l’esquerre, creuant la pista blava i seguint un camí que aquest hivern passat he fet varies vegades amb la FatBike, avui he pogut passat millor. Al final de tot, es creua la pista verda, la Paul Riveil, fa com una mena de zeta per evitar pujar directament la verda, el camí està marcat com a pista de raquetes. Seguint el camí, sense deixar-lo, et dur a una pista, al final d’una pista blava que creuem i seguim el camí, esta marcat, ben marcat ara a l’estiu.

El camí creua de nou la pista verda que hem creuat abans i seguint-lo anem a creuar una pista que no esta marcada i un tele-arrastre que fa molts anys que no funciona, crec que amb els últims 10 anys només hi he pujat un cop. Al final del camí, hi ha una derivació, es pot seguir recte o anar a la dreta cap al telecadira, a dalt de tot. He seguit recte, el camí el conec. Es puja molt millor ara que amb neu i la FatBike, suposo que el tenir neu sense trepitjar no ajuda a que es pugui pujar bé. Hi ha un desviament a l’esquerre, però esta tancat i prohibit passar, crec que es un espai per fer parir els animals. Seguint recte, fa un revolt a l’esquerre i puja, puja com que s’ha de posar tot el ferro que es dur a darrera fins que al final arriba a una mena de placeta, ample que esta senyalitzada com a pàrquing. Si seguíssim recte, hi ha un tancat pels animals i un cartell que diu que els gossos s’han de dur lligats perquè hi ha vaques, però a l’esquerre es veu un camí que baixa i que esta marcat com a Enduro en vermell, com la resta i VTT22, com a pista de la zona.

Es una pista de baixada impressionant, crec que es la més forta de les 5 que hi ha davant de casa, es baixa de forma molt bèstia uns 8 minuts, la resta baixa, però es pot fer bé. Calen frens i en algun punt que esta marcat com a senyal de perill, un pel de ganes, però es pot baixar tota sencera. Només hi ha una part d’uns 5 metres que s’ha de pujar, es posa tot el ferro, es puja i de nou, seient avall i seguir baixant. Al final, la part més senzilla es un camí que faig varies vegades que et deixa al Pla dels Esquirols, d’allà hem tornat cap a casa creuant el riu. La Greta no ha tingut gaires problemes per creuar el riu avui, venia cansada. No he volgut fer més perquè volíem anar a caminar i he pensat que si arribava molt tard a casa, aniríem a caminar massa tard.

Miraré de publicar aquesta ruta a la web com a ruta nova, no la tinc i verdaderament es la millor de les 5 que he baixat davant de casa. A l’hivern es complicada, hi ha massa neu, no hi baixa ningú, el camí esta tapat i en més d’un punt has de fer peu amb la neu, la enduro 4, 5 i 6 són les millors amb neu, la 7 i aquesta s’han de fer en sec, sinó no val la pena, no es gaudeix.

En total m’han sortit 7,7km que he fet en 49 minuts i 19 segons, a una mitja de 9,4km/h, una màxima de 31,9km/h, una mitja cardíaca de 108 ppm que es el meu 61% i una màxima de 145 ppm que es el meu 82%, en el meu cas el consum energètic de 734kcal, la cadència mitja de 71 rpm, el desnivell positiu de 425 metres i el negatiu de 391 metres.

Aquí us deixo el track d’avui, tot i que el publicaré com a ruta nova, amb nom Enduro

Total distance: 8168 m
Total climbing: 432 m
Total descent: -399 m
Download file: 18-08-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix