Aquest matí a les 7 estàvem al Caprabo en Josep Maria, el Damià i jo (Raül). Teníem poc temps, havíem d’estar de tornada a les 10:30 com a molt. Hem pujat La Fita, a bon ritme, hem passat els Caçadors i hem baixat pels Holandesos.

El primer corriol amb la Niner Jet 9 RDO, molt millor que el primer dia, però els frens no m’acaben de convèncer, no tenen ni el tacte ni el recorregut que m’agradaria. La bici es ràpida, baixant molt més que pujant, però es comporta bé.

Un cop a baix dels Holandesos, hem pujat fins a Jafre, hem deixat la baixada del pàrquing de Jafra a l’esquerre i hem seguit pujant per la pista cap a La Plana Novella, per entrar a la següent entrada que hi ha a l’esquerre, on hi ha una cadena, es passa pel lateral i al cap d’uns 30 metres, a mà esquerre comença un corriol que acaba amb una trialera molt divertida que et dur a la riera. Jo la he baixat molt bé, molt content, en Josep Maria venia a darrera meu, uns metres enrere, però el Damià no ho ha vist clar i ha baixat caminant. M’ha estranyat però entenc que avui no tenia el dia.

Hem seguit per la riera fins arribar a la pujada de pista que va cap a Quatre Camins, la que ve de la Fasina. Ha estat tancada 15 dies al mes de juny, entenc que han preparat la pista per si havien de passar camions de bombers, només li calia que l’haguessin asfaltat, esta plana complertament.

Tan bon punt hem arribats als Massets, hem baixat pel camí que hi ha darrera de la cadena a l’esquerre, per pujar el primer corriol a la dreta. Un corriol que de baixada es molt ràpid i divertit i que de pujada té un parell de passos que potser si no els fas bé has de fer peu, però que es pot fer bé, amb cames i equilibri. Hem arribat a dalt, jo sense fer peu, el Damià ha fet peu un parell de cops i en Josep Maria crec que un sol cop, però molt content i preguntant-nos i l’havíem trobat més fàcil, entenc que ja comença a habituar-se al terreny, estava igual que la última vegada que l’havíem fet, crec.

Hem seguit per la pista cap a la urbanització Can Pere de la Plana i tan bon punt hem trobat el camí ampla que ve de Quatre Camins, hem creuat i ens hem deixat anar per la trialera que hi ha a l’altre banda. Aquesta la he fet sencera, els altres 2 l’han fet a peu, hi ha un pel massa de pedra, però si li agafes confiança, es pot fer sencera sense haver de caminar, si li tens un pel de por, millor caminar abans de relliscar.

Camí cap a Olivella, hem pujat fins el cementiri i hem seguit per darrera per anar a buscar el carrer que esta sense ciment a la part de dalt que et deixa al poble. Des de la plaça del poble, just abans d’arribar a l’ajuntament, hi ha unes palmeres i d’allà surt un corriol que va baixant fent zetes, sense cap perill fins a la carretera que va a Can Grau. Hem seguit per la carretera en sentit contrari, per anar a buscar el camí que va vorejant la carretera i que arriba fins a Can Suriol, passat el pont, seguim el camí fins a Mas Milà. A l’alçada de la depuradora hem seguit avall i hem anat a buscar el camí que et dur a Can Pere de la Plana, per arribar-hi pel corriol marcat amb PR que surt a la dreta.

Des de Can Pere de la Plana, hem baixat per carretera fins a l’entrada de la Granja Escola de Can Pere, i allà hem baixat per un corriol fins a baix a la urbanització. Tan bon punt hem creuat la cadena, el Damià ha notat que tenia un cargol fluix, hem parat, hem trobat eines i hem vist que havia perdut la femella de dins del basculant de darrera, just el que hi ha sobre el canvi. Perill, ja que es pot fer malbé el quadre si surt el cargol, li hem posat una brida de plàstic per evitar que el cargol sortir i ha tornat per carretera cap a casa, haurà d’anar al taller a dur la bici perquè li posin la femella i li revisin tots els cargols del basculant.

Hem anat tornant el Josep Maria i jo pel camí de tornada de Sant Pere de Ribes a Sitges de rigor, contant que hem arribat a Sitges que no eren les 10 del matí encara, amb parada per fer la foto de rigor inclosa, molt bé de temps.

En Josep Maria, a part de caure 2 cops avui, les dues per no poder treure el peu del pedal a temps, una amb pla i l’altre en pujada, que encara es més complicat, s’ha queixat que la roda la tenia descentrada. Hem mirat que era i hem vist que el neumàtic esta abonyegat, crec que deu haver trencat les fibres en algun cop, així que neumàtic nou, no es pas problema de centrar la llanta.

Mentre intentàvem trobar el problema de la bici del Damià, passat el cadenat, hem trobat a 2 ciclistes que havien perdut un parell de companys. Ens han preguntat si érem els de la web de garrafenbtt, a mi personalment m’ha fet il·lusió. M’ha demanat un d’ells de poder seguir els tracks sense GPS i li he dit que hi ha eines pel telèfon. Hi ha una eina gratuïta que es diu GPS Viewer que permet carregar el fitxer .gpx que pengem habitualment a la web (.gpx es un format estàndard de tracks, els pots descarregar de moltes webs i son compatibles tots) però no permet seguir el track. He trobat que hi ha un parell d’apps que converteixen el teu telèfon en un GPS per bicicleta, ambdues son de pagament. No les he provat, però llegint, ambdues permeten carregar i seguir un .gpx. Una es BackCountry Navigator TOPO GPS (val 12€) i l’altre es diu Gaia GPS: Topo Maps and Trails (costa 21€). Crec que amb les dues pots fer proves, vosaltres mateixos. Estan per iOS i per Android, jo sóc més d’Android, però entenc que ha de ser igual de funcional amb iOS.

A mi avui en tal m’han sortit 35,08km que hem fet en 2 hores 20 minuts, a una mitja de 14,9km/h, amb una màxima de 43,4km/h. En el meu cas el consum energètic ha estat de 1913kcal, la mitja cardíaca de 126 ppm que es el meu 72% i una màxima de 163 ppm que es el meu 93%, la mitja de cadència de 76 rpm el desnivell positiu de 821 metres i el negatiu de 864 metres.

Aquí us deixo el track d’avui. Conteu que la part final dona voltes per Sitges, no cal seguir-ho.

Total distance: 36311 m
Total climbing: 873 m
Total descent: -917 m
Download file: 02_07_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix