Aquest matí a les 7:30 hem sortit l’Anna i jo des del Caprabo camí a Begues. Un cop hem fet la Fita hem trobat el Santi que venia des de la Plana a trobar-nos.

El Fer ha fallat, ahir vaig trobar-lo a casa seva, el divendres va acabar a urgències amb un còlic nefrític. No tenia cos per venir, suposo que encara li queda sorra per expulsar.

Hem anat fent via fins a Jafra, baixant pels Holandesos. Molta humitat, poc sol. Hem anat molta estona l’Anna i jo sense ulleres, feia una temperatura molt bona.

Hem pujat a la Plana Novella, hem creuat el castell i hem encarat Begues per la pista habitual. Un cop al cim on hi ha una casa a mà esquerra i un cartell de “benvinguts al parc natural” hem fet una parada, l’Anna ha menjat un entrepà i el Santi no venia fi, calor i un pel de mal a l’espatlla que aquesta setmana li va posar bé l’osteòpata.

Hem baixat pel corriol cap a Begues, passant un cadenat on hem trobat un parell de caçadors i un cartell de “vigileu, caça controlada de senglar” que no ens ha fet gaire gracia. A la baixada m’ha entrar quelcom a l’ull, per tan, m’ha hagut de posar les ulleres, tot i que no era necessari pel sol, si que ho era per la resta.

Un cop a baix a Begues, hem anat seguint la pista que voreja la carretera general d’entrada al poble fins que hem arribat a una masia que era un restaurant abans, les últimes 3 vegades que hi hem passat estava tancada, contant avui i hem començat a pujat, deixant les antenes a dalt a mà esquerre.

Ens han aparegut un parell de ciclistes per un corriol que venia de l’esquerre, els hi he preguntat i m’han dit que es un corriol que dona la volta al cim de les antenes, que comença des de la pista ampla de Begues a la Plana Novella, un cop passat el cadenat que puja a les antenes. No tinc gaire clar on és, però m’ho miraré la propera vegada que hi passi, m’ha semblat un bon corriol de pujada. Ens hem separat uns metres més endavant, ells han agafat el camí de l’esquerre que puja a les antenes i nosaltres hem seguit recte.

Hem fet una parada d’uns segons per netejar-me les ulleres abans de començar a baixar per la trialera que hi ha. La hem baixada bé, hem seguit per la pista, camí a l’esquerre per anar a trobar la sortida a la carretera, just al revolt de la fàbrica de cal. No hem sortit, hem seguit per anar a parar uns metres més avall, just després del pont camí a Olesa.

Allà hem anat uns 200 metres per carretera, i a l’esquerre hi ha una entrada on comença la pujada dura, primer un cadenat que es pot passar per dalt venint amb un pel d’embranzida i després comencem a pujar, trobem la part que el terra esta amb ciment i a partir d’aquí comencen uns metres durs, molt durs fins arribar de nou al pla a dalt i desviar-nos cap a la dreta, deixant la pista que puja recte cap al pic de la Mola.

Hem fet la foto de rigor mentre hem vist que hi havia unes cintes que senyalaven alguna cursa, he preguntat a un parell de corredors que baixaven si era la cursa del Margalló i si, que ho era.

Aprofitant que no venia ningú hem fet via per tal de no fer tap, anem bastant més ràpid que baixant a peu. Hi ha hagut un punt on s’han desviat a la dreta, cap a Olesa de nou i he parat a esperar el Santi i l’Anna.

Avui m’he queixat tota l’estona d’unes vibracions que notava al baixar, i he vist que les vibracions venien perquè el cable de la tija telescòpica tocava la roda de darrera i s’ha anat desgastant. Per sort no ha foradat el tub amb el líquid, sinó hagués estat un desastre. Res que no es pugui arreglar, inicialment li he posat cinta aïllant negre al arribar a casa i llestos. Quan la dugui a fer la revisió de rigor, ja els hi comentaré que facin el cable un pel més curt.

Hem seguit baixant i al tornar hem vist de nou un munt de corredors, la cursa del Margalló de tornada a Olivella. Hem anat plegats una estona, la pista que va de Olesa a Can Grau sobretot i ells han baixat per Santa Susana, nosaltres hem fet via fins arribar a Can Grau i d’allà hem decidit evitar el GR5 cap a Quatre Camins i hem anat per carretera cap a la Plana Novella i d’allà per pista cap a Vallgrassa. Un cop hem arribar a la carretera, hem agafat el corriol que baixa a mà dreta i de nou la pista principal, uns metres més endavant hem agafat de nou un corriol que surt a un revolt a la dreta, abans d’arribar al camp llaurat. Es un corriol que coneixia, però que no havia fet mai. Esta molt bé, et dur a la baixada de ciment que hi ha tornant cap als Holandesos.

Un cop a la pista, hem seguit la pista de tornada cap a Sitges. El Santi ens ha deixat a la baixada dels Holandesos, ha tornat cap a casa i l’Anna i jo hem seguit cap a Sitges, sense cap altre trialera ni corriol, camí normal ja que era un pel tard.

Jo he arribat a casa a les 12, contant que havíem sortit a les 7:30 no esta malament. En total m’han sortit 53,20km que hem fet en 3 hores 46 minuts pedalant, a una mitja de 14,1km/h. Es una ruta que es pot fer un pel més ràpid, però anem plegats i el ritme el marca el més lent sempre, es el lema. La velocitat màxima de 52,3km/h, en el meu cas el consum energètic de 2643kcal, la mitja cardíaca de 129 ppm que es el meu 73% i la màxima de 170 ppm que es el meu 97%, ens anem fent grans i el sostre cada cop es més baix. La mitja cardíaca de 72 rpm, el desnivell positiu de 1239 metres i el negatiu de 1275 metres.

La setmana vinent anirem a fer la Cuabarrada a Canyelles.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 53040 m
Total climbing: 1307 m
Total descent: -1345 m
Download file: 02_10_2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix