He sortit sol, no he volgut agafat la Greta avui, el veterinari em va dir que tenia una contractura i que millor que no la forcés, ara entenc perquè li posa poques ganes últimament, la deixaré descansar un parell de setmanes. He encarat el telecadira, eren les set i mitja, relativament més d’hora del normal, he començat a pujar per la Château d’Eau, la verda de sempre, per arribar a 2080 metres avui.

No m’ha agafat el pulsòmetre, la cinta de pit no feia bon contacte i fins que he fet 3 quilòmetres no m’ha marcat bé, diguem que el primer quilòmetre no l’ha marcat, després ha marcat malament i a partir del quilòmetres 3 aproximadament, ja ha començat a marcar bé.

Tenia al cap pujar la verda fins al telecadira, però he canviat de idea, bàsicament feia calor, hi havia 4 graus positius i la neu trepitjada per la retrac estava tova, per tan costava molt pedalar de pujada, i per la Promenade en Fôret, la verda de la dreta de tot, que la retrac no ha passat, segur que podia pujar millor.

Així ha estat, hi faltava neu, hi havia gel i també clapes de pedres i terra importants, la temporada de neu s’acaba, aquest any ha estat molt curta i molt dolenta de neu. He anat pujant, mirant d’evitar el gel que suava, es el que rellisca i et pots trobar a terra sense adonar-te’n, he arribat al creuament de dalt, on la retrac havia passat, per tan, neu trepitjada i pujada més lenta.

Li he afegit un pinyó més, venia pujant amb 4 i he canviat a 3 i he seguit per la pista fins el creuament de Eyne, allà a l’esquerre cap al telecadira. M’he trobat 3 esquiadors de muntanya que venien pujant, suposo que per arribar al circ del Cambre d’Aze. Ens hem saludat, jo en francès, però eren catalans.

He arribat al telecadira amb un bon temps, he seguit pel camí de darrera, el que et dur a la Enduro 4 i tan bon punt he agafat la blava que puja, la Petite Fontaine, l’he encarat amunt. La pujada fent zetes, recte hi ha massa desnivell per poder pujar.

He hagut de parar un parell de minuts, se’m havia adormit el cul, no podia posar-me de peu per descansar, massa inclinació, així que he parat i les pulsacions han baixat fins a cent i poc, un parell de minuts i he encarat de nou la pujada.

He aconseguit pujar quasi fins a l’inici de la pendent final, que no es pot fer amb bicicleta, amb prou feines es pot fer caminant, es massa inclinada i amb botes sense grampons rellisca. Així que els últims 30 o 40 metres els he fet amb la bici al costat, primer avançar la bici mig metre, clavar frens i després mirar de pujar un peu i després l’altre, i així de nou tota l’estona fins arribar a dalt, es una paret important de pujada.

Un cop a dalt, la foto de rigor, es el punt més alt de l’estació que es pot pujar amb bici, marca 2080 metres. Hi ha més pistes que pugen, però son vermelles i la inclinació fa que sigui impossible pedalar per pujar, segurament amb una elèctrica seria diferent, però amb una bici normal, no es pot.

He trobat els 3 esquiadors que arribaven, ens hem saludat de nou, aquest cop en català i he baixat per la verda de la dreta, segurament la pujada hagués estat més senzilla, la propera vegada ho faré així.

He baixat al pla del telecadira i he encarat la blava Petite Combe, per anar a l’esquerre al corriol que baixa, que amb la neu trepitjada i la calor que fa, he pensat que es podria baixar bé i si, l’he baixat bé. A la part final hi havia 4 persones que pujaven, els hi he fet un xiulet i s’han posat al lateral per deixar-me passat, suposo que no s’esperaven un ciclista baixant a aquesta hora del matí amb una fatbike.

Un cop a la Promenade en Fôret de nou, baixada fins el creuament i la part final he agafat la Enduro 6/7, es podia baixar bé, menys la part de la pedra grossa que no m’hi he vist amb cor. He aparegut de nou a la pista i he baixat recte cap a casa.

He arribat a casa amb 9,54km que he fet amb 58 minuts a una mitja de 9,8km/h, un consum energètic de 630kcal, una mitja cardíaca de 126 ppm que es el meu 72% i una màxima de 165 ppm que es el meu 95%, una cadència mitja de 54 rpm, un desnivell positiu de 459 metres i 458 metres de negatiu. Interessant veure el perfil de la ruta d’avui, es veu la punta amb una inclinació important, la que he hagut de caminar.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 9790 m
Total climbing: 459 m
Total descent: -458 m
Download file: 23_02_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix