Aquesta setmana serà la última de la temporada de neu amb la FatBike, avui ha estat el primer dia de la Setmana Santa que he sortit amb la FatBike, de cara a la setmana vinent, ja recolliré i tornarem a fer Garraf i deixarem la FatBike per la temporada de neu de finals d’aquest 2018.

M’he llevat d’hora, però sense despertador, suposo que demà amb el canvi d’hora serà diferent, però a les 6:30 estava escalfant-me un te. He pujat la persiana del menjador i he vist que estava nevant, ja van avisar. Hi havia neu, però no crec que més de 4 centímetres de neu nova, per tan, hauria de poder pujar sense problemes. M’he canviat, avui m’he posat un impermeable fi que vaig comprar fa un parell d’anys al Lidl, amb una d’aquestes campanyes que fan de preus baixos en alguna cosa. No sóc gaire usuari del Lidl, però aquest impermeable em ve molt bé.

Em sortit de casa que devien ser les set i quart aproximadament, hi havia neu al carrer, però estem a la primavera, la neu es molla, es pesada, no crec que aguanti molt així, la temperatura es freda, però es passatger. Hem encarat el carrer de casa i hem arribat al carrer principal, neu però es podia circular bé. Tan bon punt hem arribat la Greta i jo a la base del telecadira, he vist que la nevada ha tapat la terra que hi havia a sota, sortien herbetes, es a dir, aquesta setmana passada ha fet calor i la neu s’ha anat desfent, normal per la època. Hem començat a pujar fins al telecadira, la neu no estava trepitjada, les rodes de la FatBike quedaven cobertes per la meitat, es a dir uns 4 o 5 centímetres de neu. Hem anat pujant per la pista verda de sempre, la Château d’Eau i a mida que pujava he anat pensant que no podria fer cap camí fora de pista, la neu caiguda ha fet que la pujada fos molt lenta i dura, es com si algú t’agafes del quadre per darrera i fes força perquè no poguessis pujar.

Hem arribat al creuament de la verda de la dreta de tot, la Promenade en Forêt i l’hem agafat. Aquí ja he notat que hi havia molta més neu, que la retrac no havia passat feia dies, segurament estigués tancada la pista, per tan, no esta treballada i la neu s’enfonsa molt més. M’ha costat molt pujar, aquí les rodes ja s’enfonsaven a l’alçada de la llanta, es a dir, hi havia uns 10 centímetres aproximadament. He anat pujant amb molts esforços, quan he fet el revolt de rigor, hi ha un punt més de desnivell i després del revolt la roda de darrera ha començat a relliscar, no he pogut seguir pedalant i he hagut de fer peu. He anat a buscar la cantonada de la pista, on els arbres es queden part de la neu i per tan hi ha menys neu per poder pujar. He pujat de nou a la bici i he seguit, però a la que els arbres han desaparegut, he hagut de fer peu i caminar 10 o 12 metres. Tan bon punt he notat que la neu es feia més ferma, he pujat de nou a la bici i he seguit pedalant.

Al arribar a l’inici de la pista he vist que estava tancada, hi havia una corda de banda a banda i un cartell on deia que estava tancada. He passat pel lateral i tan bon punt he trobat pista “oberta”, es a dir, trepitjada, he començat a pujar molt millor. Hi havia neu, però es podia pujar. He seguir per la mateixa pista amb només un pinyó posat, es feia molt pesat pujar. He sentit un motor de fons al arribar al creuament que et porta a Eyne i he vist passar la retrac cap a dalt. Amb la neu trepitjada per la retrac, però recent trepitjada, he pujat igual de lent, no he millorat gran cosa. He arribat al telecadira amb 45 minuts aproximadament, lent, però amb la neu, normal. Hem seguit cap al pla del bar, i he mirat d’agafar el camí de darrera, el que agafo habitualment per arribar a les pistes de més amunt. Com que  a l’inici es planer, no hi ha hagut gaire problema, però al arribar al revolt on comença a pujar, la roda de darrera ha començat a relliscar i he hagut de fer peu. He sentit de nou un motor i he baixat de la bici ja que he notat que la retrac venia. L’he vist pujar per la pista blava i anar a buscar el camí on estava jo. M’ha vist, ens hem saludat, m’he apartat i he agafat a la Greta per si de cas. Hem seguit pujant fins arribar al creuament de la pista blava que baixa a la dreta, he volgut seguir pujant però no he pogut, tan bon punt he notat que la roda de darrera seguia relliscant he pensat que no valia la pena seguir patint per pujar amb les condicions de la neu que hi havia, així que he fet mitja volta i he baixat per la pista blava de la dreta que et deixa al pla del bar. No estava trepitjada la neu, però no ha relliscat la bici en cap moment. Hem anat fins al telecadira, i hem baixat per la pista blava Le Combe, neu sense trepitjar, i hem agafat el corriol de l’esquerre, el que hem fet bastant aquest hivern. Hem baixat bé, hi havia neu, però al passar amb la bici i un pel de velocitat no he tingut problemes de que les rodes s’enfonsessin, he baixat bé.

Hem arribat a la pista verda que havíem pujat abans, la Promenade en Forêt, i hem encarat la baixada per la mateixa pista que havíem fet una estona abans de pujada. Hem passat la corda de la pista tancada i he pensat d’agafar el final de l’Enduro 6, com que els arbres s’han quedat part de la neu, hem pogut baixar bé. He baixat lent i amb un pel de por, ja que si hi havia molta neu, s’ha desfet i ha fet fred, havia d’haver-hi gel a sota, i tot i que hi hagués neu a sobre, la relliscada estava assegurada. He hagut de parar a fer unes fotos, era un paisatge idíl·lic, realment increïble. Hem seguit baixant després de les fotos i si, he relliscat i he caigut, hi havia gel a sota i com que no fa molt de fred, el gel “sua” i la neu de sobre no s’aguanta bé. No m’he fet res, senzillament relliscar i llestos. M’he aixecat i he baixat amb més cura fins arribar a la Château d’Eau de nou, d’allà fins a la base del telecadira i cap a casa sense problemes.

Hem arribat a casa amb 1 hora i 4 minuts pedalant, amb 8,13km que hem fet a una mitja de 7,5km/h, amb un consum energètic de 592kcal, amb una mitja cardíaca de 132 ppm que es el meu 75% i una màxima de 156 ppm que es el meu 89%. Avui el cor no m’ha pujat gaire, però m’he sentit molt cansat, suposo que el constipat que duc no ajuda, tot i que esta al final. La cadència mitja ha estat de 62 rpm, el desnivell positiu de 347 metres i el negatiu de 344 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 8172 m
Total climbing: 353 m
Total descent: -351 m
Download file: 24-03-2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix