Aquest matí hem sortit la Greta i jo a les 7:30, era fosc encara, però començava a sortir el sol, es veien els primers rajos de llum. La setmana passada no vàrem venir i avui em venia de gust fer un pel més, pujar fins a dalt de tot de la pista blava Petite Fontaine, una pista que he fet algun cop, però que la part final esta massa inclinada i s’ha de fer a peu, si més no, jo no puc pujar pedalant.

Hem encarat el telecadira, hi havia molta neu, allà on no havia passat la retrac, s’havia de fer caminant, massa neu per poder pedalar. A la que hem trobat la pista de trineus, hem començat a pujar. Hem pujat per la pista verda de rigor, la Château d’Eau, la neu estava trepitjada per la retrac, es podia pujar amb 3 pinyons bé. A la que hem trobat a mà dreta la Promenade en Forêt ens hi hem ficat, la pujada igual de bé que la part d’abans. La pega es que les cantonades estava tova, i a vegades les rodes es clavaven i a peu fins sortir del forat.

Avui m’he adonat que amb la FatBike he pujat, però avui amb una bici amb neumàtics normals no s’hagués pogut pujar, hagués costat massa i les rodes s’haguessin enfonsat segur. Hem anat pujant fins trobar el creuament a l’esquerre, allà la neu encara estava més trepitjada, no pas dura, trepitjada. He seguit pujant cap al creuament de Eyne, al final m’he posat de peu clavant la Mastodon. He aguantat uns 20 metres, no crec que més de 30, he tornat a asseure’m i a seguir pujant. Al creuament de Eyne a l’esquerre i he encarat la part final fins arribar al telecadira. He arribat amb 38 minuts, un temps correcte, ho he fet amb 35 amb molt poca neu, 38 es el que tardo habitualment amb neu com avui.

Un cop al pla del telecadira he anat a buscar el final de la pista Roc Rouge, he hagut de pujar fent una zeta i he encarat el camí que em dur a les Enduro 6 i 7. Les rodes s’han enfonsat i no he pogut pedalar, massa neu verge i no trepitjada, al cap d’uns metres m’hi he tornat a posar. He agafat ja la pista blava Petite Fontaine, he parat a fer unes fotos, la vista del Pirineu veien com els primers rajos de llum toquen els cims de les muntanyes, es increïble.

A partir d’aquí la pujada es fent zetes tota l’estona, els desnivells son per sobre dels 16% a 17% constantment i amb les zetes, només quan faig els girs tinc desnivell, la resta estic sobre el 9% o 10%. Es molt més factible. Hem anat pujant fins arribar a la rampa final, l’any passat la vaig fer a peu un parell de cops, però no aporta res, així que avui he pensat en anar a l’esquerre cap al caminet que hi ha per pujar amb el remuntador. Hi havia tanta neu que m’ha costat molt fer els 25 metres que hi havia entre la pista i el camí del remuntador. Per fer-nos una idea, la neu estava per sobre de les polaines, em tocava el genoll.

Tan bon punt he arribat al camí del remuntador, he encarat la baixada cap a la base del remuntador, he anat jugant i m’he adonat que si clavo el fre de darrera, la roda llisca, però la bici no frena, la neu estava trepitjada. Amb això, m’he dedicat a fer força amb la cama al seient i anar culejant de dreta a esquerre tota l’estona, molt divertit. Un cop a la base, m’he dirigit cap al telecadira, volia baixar pel camí del remuntador que baixa pel costat de la pista blava Le Combe, un remuntador que no funciona de fa un parell d’anys. M’he trobat amb tanta neu, que m’ha fet mandra, mandra perquè amb inclinació es pot baixar, però amb poca inclinació o pla, s’ha de caminar i conec el camí, hagués hagut de caminar.

Canvi de plans, uns passos endarrere i he baixat per la Petite Verte fins a trobar la Château d’Eau de nou i l’hem baixat la Greta i jo fins el telecadira, d’allà cap a casa. Avui no he fet gaire fora pistes, res d’enduro i trialeres, massa neu i no es podia.

Hem arribat a casa amb 9,39km que hem fet en 1 hora i 5 minuts, amb una velocitat mitja de 8,6km/h, un consum energètic de 643kcal en el meu cas, una mitja cardíaca de 142 ppm que es el meu 81% i una màxima de 168 ppm que es el meu 96%, una mitja cardíaca de 65 rpm, un desnivell positiu de 433 metres i un negatiu de 435 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 9424 m
Total climbing: 440 m
Total descent: -442 m
Download file: 13-01-2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix