Aquest matí hem sortit la Greta i jo, devien ser les 7:45 aproximadament. Tan bon punt hem posat el peu al carrer, he vist que la temperatura era més alta del que hauria de ser a aquesta hora i que el cel estava tot nuvolat, anunciaven neu, poca, però alguna volva de neu. Hem encarat el telecadira, i al començar a pujar m’he adonat que les plaques de gel que hi ha a l’inici, estaven suant, el gel s’estava desfent, i així si que relliscava.

He encarat la Château d’Eau i no l’he deixat fins arribar a la blava de Le Combe. Avui no he pujat per la verda de la dreta, la Promenade en Forêt, he pujat per la Château d’Eau, he pensat que com que avui era el primer dia de la temporada d’esquí de l’estació de Eyne Cambre d’Aze, la retràs hauria treballat i es podria pujar millor per neu trepitjada, i així ha estat, si més no el primer tros. M’ha costat pujar, però he pujat sense fer peu, amb desnivells del 16% i per evitar pujar de desnivell fent zetes, però bé. A la que he trobat la blava de rigor, he encarat amunt mirant d’anar a buscar el creuament i la Promenade en Forêt de nou. He trobat la retrac que baixava la pista blava i a part de saludar-lo per dir-li bon dia, volia que em veiés a mi i a la Greta. He agafat la petita pista que empalma la verda amb la blava, estava tancada per falta de neu, però no he pogut pujat, massa desnivell i relliscava. La Retrac estava a sobre treballant, he pensat en caminar tranquil·lament i deixar-lo fer abans de passar per davant i molestar.

Tan bon punt ha marxat, he caminat els 5 metres que em quedaven i he notat que per allà on havia passat la retrac, la neu estava molt tova, les rodes s’enfonsaven molt, m’ha costat molt pedalar i he hagut de fer peu i caminar un moment, no podia pedalar, la roda de darrera relliscava.

Aquesta sensació ha acabat tan bon punt com he encarat de nou la pista verda, he pujat bé, fins i tot he pogut posar-me de peu una estona, es a dir, la neu bé de tacte. A la que he arribat a veure el creuament amb Eyne, he tornat a tenir la mateixa sensació de la neu, la retrac havia passat feia res, un moment. El tema s’ha complicat com que he mirat de pedalar per les voreres, primer a la dreta i després a l’esquerre, però quan ja no he pogut pedalar més, he hagut de fer peu i pujar caminant. Fins i tot caminant costava, s’enfonsaven els peus i cada pas que feies, era uns centímetres endarrere.

He hagut de caminar fins arribar al telearratre que puja cap a les vermelles de dalt, allà la neu estava més dura, he pogut tornar a pujar a la bici i pujar amb la bici. He anat cap a la caseta del bar, i he encarat el camí de darrera, el que puja cap a les Enduro 4, 6 i 7. He pogut pujar bé, amb dificultat, però he pujat. Per horari, he pensat en fer la Enduro 4 de baixada, parada de rigor per fer un parell de fotos i hem començat a baixar la Greta i jo.

Primer es creua la pista verda que ve de dalt de tot i agafes el camí que té un cartell que diu Cambre d’Aze. La pujada, de nou, a peu, relliscava. Tan bon punt he agafat el camí per començar a baixar, he notat que la roda de davant lliscava molt, no tenia grip. He baixat amb cura, fins que de cop, m’he trobat que la roda de davant ha marxat i jo al darrera. M’he donat la primera patacada del dia, res important, tacat de terra el pantaló a la banda dreta i llestos. He seguit baixant i quan s’arriba al camí ample, hi ha un punt que ja he caigut algun cop, així que he baixat caminant, i relliscant. Al camí de rigor, amb baixada i neu sense trepitjar, he notat que la roda de davant marxava molt, era complicat poder seguir per on volies.

Hi ha un punt que acaba el camí i tornem a tenir una trialera de baixada, amb una entrada que has de posar el pes molt endarrere. He vist poca neu al bosc i m’hi he tirat, cap problema, he seguit baixant entre mig dels arbres, però de cop, una pedra que estava tapada per la neu, m’ha fet marxar la roda de davant, a terra de nou. No m’he fet gran cosa. Ja sortia del bosc, aquesta vegada, a la banda esquerre. He caminat l’últim tros abans de creuar la vermella per seguir el camí, tenia por de caure de nou.

He encarat la vermella, després la verda i de nou la part que vaig baixar ahir amb la Greta, la part final on la Enduro 4 i 5 s’ajunten. He agafat la Enduro 5 per baixar, la mateixa que ahir, he pensat que com que ahir la vaig baixar, avui no m’hauria de costar gaire més. No hi ha hagut problema fins que de cop, a la part final, la roda m’ha marxat de nou i he anat de cap a un arbre, m’he pogut apartar, però el cop ha estat interessant. M’he posat de peu, aquesta vegada si que m’he donat un bon cop, el manillar estava torçat, però he pensat en adreçar-lo amb eines al arribar a casa i la maneta de fre dreta estava doblegada, però funciona. No toquis res i segueix baixant, ja en portem 3 i habitualment no caic mai.

Quan he arribat a la pista blava, abans d’encarar la part final de la trialera, he decidit baixar per la pista, no volia caure més. La neu estava molt lliscant, la bici molt inestable, la veritat, un pel perillosa. He anat baixant amb cura fins que he trobat la part final una pala blava, no molt dura amb esquis, però que l’he vist complicada amb la bici. Pes endarrere i avall a poc a poc. He tardat uns segons només en trobar-me de nou a terra, la roda a tornat a marxat i he caigut per quarta vegada. Bici al costat i baixo a peu el que queda. A peu m’ha costat molt de baixar, relliscava molt, he relliscat amb les sabates caminant. Uns metres més avall, quan he pensat que ja no hi havia inclinació, m’he posat de nou sobre la bici, i amb cura i ja acollonit, he encarat la pista verda i d’allà cap a casa.

Cap rascada important, però blaus a les 2 cames i una rascada al costat, sota el braç. No esta malament la sortida. Espero que demà la temperatura sigui diferent i es pugui pedalar millor.

He arribat a casa amb 7,35km que hem fet en 1 hora 6 minuts, a una mitja de 6,7km/h, un desnivell positiu de 376 metres, negatiu de 377 metres, una mitja de cadència de 76 rpm i en el meu cas, un consum energètic de 573kcal.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 7477 m
Total climbing: 382 m
Total descent: -343 m
Download file: 08-12-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix