Aquest matí hem sortit la Greta i jo que devien ser les 8 menys 10 aproximadament. Avui tocava la primera sortida del pont amb la FatBike. No feia tan de fred com l’últim dia que vàrem sortir plegats fa un parell de setmanes, però hi havia més neu, ha nevat i esta tot molt bonic.

Tenia al cap fer una ruta nova que vaig dibuixar ahir a l’ordinador, bàsicament un camí que acaba i segueix per un corriol, que segons vaig veure es de baixada. La pega ha estat tan bon punt he arribat a l’estació i he començat a pujar, a l’alçada del telecadira hi havia molta neu. L’estació encara no es oberta i estan fent neu per poder obrir el cap de setmana. He hagut de caminar just davant del telecadira, habitualment pujo sense problemes, però avui no he pogut. Massa neu i a més una capa de neu verge que no estava trepitjada, que ha fet molt lent el poder pedalar.

Tan bon punt he pogut passar la primera muntanya de neu, he pogut pedalar per la Château d’Eau fins arribar al punt on acaba la pista blava, la Combe. Allà he trobat gel, una clapa de gel molt gran, l’he creuat per on he pogut i al final he hagut de fer peu, he relliscat un pel. He encarat de nou la pista verda i he seguit pujant. M’he trobat que la pista estava amb neu però trepitjada per la retrac, un trepitjat molt estrany, no es podia esquiar, i els sots eren molt grans i la pujada amb la bici era com si anés per sobre un pedregà.

Tan bon punt he arribat a la Promenade en Forêt he girat i he començat a pujar, o a intentar-ho. Hi havia uns 4 dits de neu verge que m’han fet posar peu varies vegades, no he pogut pujar sobre la bici per excés de neu verge. Després de caminar un parell de cops, he passat el revolt i he pujat a la bici de nou, he pogut pujat amb dificultats, amb el segon pinyó per no relliscar, però amb cura. Tan bon punt he trobat de nou la pista blava a l’esquerre, he encarat la part de la pista que et dur al creuament de Eyne.

Estava més trepitjada, però hi havia neu com a la part inicial, he mirat de pujar per on he pogut, però m’ha costat molt. Sembla mentida, amb 35 minuts, habitualment, estic al telecadira de dalt, en duia 35 i estava a la meitat de la pujada. Tan bon punt he arribat al creuament de Eyne, he vist una muntanya de neu molt alta, i un camí a l’esquerre cap al telecadira, he baixat els pinyons i amb tot posat he pogut pujar, però m’he trobat que la pista estava plena de “roques” de neu. Diguem que les muntanyes de neu artificial les havien repartit, però encara no havia passat la retrac per poder trepitjar-la i passar bé.

He hagut de passar per un lateral, però he hagut de fer peu 3 vegades perquè les “roques” cobrien tota l’amplada de la pista i no he pogut passar. Quan he arribat a dalt, he sentit un motor i he vist el buldòzer que mou les roques i una retrac que venia. M’ha vist i ha parat, esperant que tan la Greta com jo passéssim. No m’he vist amb cor de seguir pujant, així que foto de rigor i he encarat la baixada per Le Combe a l’alçada del remuntador que puja a les vermelles de dalt.

He baixat fins arribar a la baixada més llarga, ja que a l’esquerre hi ha un corriol, que estava complertament tapat, i que m’ha costat de trobar al principi, però que he trobat i he baixat. Et deixa a la Promenade en Forêt de nou, i he baixat fins a trobar el creuament i agafar la pista blava i la part final de la Enduro 5. Estava bé, amb poca neu, relliscava bastant, però he baixat bé. Tan bon punt he arribat a la blava, he encarat la tornada cap el telecadira. Interessant que la Greta em pot seguir fins a 25km/h, a partir d’aquí, la començo a deixar endarrere.

He arribat a casa només amb 6,7km i he tardat 57 minuts 12 segons en fer-los, un desnivell de 300 metres positius, una mitja de 7km/h. M’he deixat la cinta de pit del Garmin a casa, per tan no tinc mitja cardíaca, el desnivell negatiu el mateix, de 304 metres. La cadència mitja de 61 rpm.

Aquí us deixo el track d’avui, el que tenia previst no l’he pogut fer, el deixo pendent.

Total distance: 6812 m
Total climbing: 309 m
Total descent: -315 m
Download file: 06-12-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix