Aquest matí de dissabte he sortit amb la Greta per l’estació d’esquí de Eyne Cambre d’Aze, a Saint Pierre dels Forcats, a la Cerdanya Francesa. La temporada de neu arriba, arriba el fred i l’hivern, podríem dir #thewinteriscoming

M’he llevat sense despertador, cap a les 7 i poc, he hagut de posar la FatBike en condicions, no surto per la zona amb la Fatbike des de març d’aquest any, ja fa mesos. M’he vestit amb la roba d’hivern, botes i guants de neu, casc i un parell de bragues, i un cop he inflat un pel les rodes, he sortit. Les rodes les he inflat a 0,5 bar, crec que bé de darrera, però massa inflades de davant.

Hem sortit la Greta i jo cap al telecadira de l’estació, l’estació esta tancada encara, o obren fins el pont de la Inmaculada. Hi ha unes muntanyes de neu importants, que suposo que han fet per poder moure-les i tenir neu per poder obrir pel pont, però avui han molestat un pel. He pujat per la pista verda que va al costat de la caseta de l’escola d’equí francesa, la Château d’eau, tan bon punt he trobat la blava a l’esquerre, he seguit per la dreta, per la mateixa pista. Al desviament que hi ha a la dreta, segueix una pista verda que es diu Promenade en Forêt, es una pista que habitualment no esta oberta per falta de neu, no té canons de neu, només es pot baixat amb neu natural. He pujat bé, un cop he arribat al creuament de la pista blava a l’esquerre, he seguit per la mateixa pista que duia, la verda de rigor, i he arribat al desviament del creuament que ens dur a Eyne, he seguit pujant fins arribar al telecadira, el ritme de rigor, he arribat a dalt amb 38 minuts, el temps de rigor.

A l’estiu pujant amb la Niner Jet 9 RDO vaig arribar a tardar menys de 30 minuts, però no es el normal. Amb la Fatbike, en moments bons, tardo uns 35 minuts, però es inici de temporada. Tan bon punt he arribat al telecadira, he seguit per darrera, anant a buscar el camí que no es pista que creua i va pujant fins arribar a l’inici de la Enduro 6. Allà he fet una parada de rigor per fer alguna foto, i avall.

Llàstima que tardes 45 minuts en arribar a la Enduro 6 i només 10 minuts en baixar. La veritat es que es molt interessant la sensació de baixar una pista d’Enduro amb una bicicleta rígida de 17 quilos que té uns neumàtics de 4.8 i amb neu i algun punt de gel. Ho he trobat a faltar molt aquests mesos.

 

Tot i ser rígida, i segurament un amortidor l’agraïria, els neumàtics treballen molt. Mireu el neumàtic de davant com treballa al baixar.

 

Hem arribat a casa la Greta i jo amb una hora de sortida, molt de fang, feia calor i la neu i el gel estaven desfent-se, es inici de temporada. He netejar un pel la bici i he hagut de banyar la Greta, que s’ho ha passat d’allò més bé, com sempre.

En total m’han sortit 8,3km que he fet en 1 hora 1 minut a una velocitat mitja de 8,2km/h, un desnivell positiu de 365 metres, el negatiu de 364 metres i en el meu cas un consum energètic de 602kcal. La mitja cardíaca de 114 ppm que es el meu 65% i una màxima de 156 ppm que es el meu 89%, la cadència mitja de 69 rpm, la veritat es que costa molt moure la bici en pujada, per tan la cadència, ha de ser més baixa del normal pel Garraf.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 8459 m
Total climbing: 369 m
Total descent: -369 m
Download file: 25-11-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix