Aquest matí m’he llevat a les 7:30, mitja hora més tard del normal, hem sortit de casa la Greta i jo que devien faltar 10 minuts per les 8, començava a clarejar. Tenia al cap fer una ruta nova, una ruta que abans d’ahir vaig veure, i que vaig mirar a casa, per veure on anava. No l’havia feta mai, per tan es ruta nova, però no he arribat al final, demà hi arribo, tot i que hauré de sortir abans.

Esta sent una temporada molt estranya, en els 12 anys que fa que estem passant els nadals a la Cerdanya, mai havia estat un Nadal amb tan poca neu, tan poca que l’estació de davant de casa, Espace Cambre d’Aze, no esta oberta, i amb la neu artificial que estan fent, no crec que puguin obrir, a no ser que faci una nevada de neu natural.

La part dolenta es que no es pot esquiar i que les estacions obertes hi ha molt poca cosa oberta i tot amb neu artificial, la part bona, es que amb bicicleta es poden arribar a llocs, a indrets, on la temporada passada no vaig poder arribar per neu. La ruta d’avui es un exemple.

Hem pujat la Greta i jo per la Château d’Eau, la verda de davant de casa. Hem agafat la verda de la dreta de tot, la Promenade en Fôret, i d’allà fins arribar al creuament amb la blava, que hem girat a l’esquerre, per creuar Le Combe i seguir la pista que deu ser una via de servei, creues de nou la Château d’Eau i seguint el camí, entres al bosc i surts de nou més endavant, creuant de nou la mateixa pista.

A partir d’aquí, el camí ja surt de l’estació, passem per la part final de la Enduro 4, i seguim el camí que et dur a la baixada d’Enduro que no esta senyalitzada amb número. Un cop allà, seguim la mateixa pista, va pujant poc a poc i quan comença a baixar, et trobes en un pla on es pot aparcar el cotxe. Habitualment baixava cap a la pista de Planes en sentit contrari, però avui he seguit el camí, estava marcat amb petjades de persones i hi havia una rodada de bicicleta.

El camí es fa bé, no es gaire complicat, primer baixa un pel, fàcil de seguir i després puja, creuant el riu per un pont. El camí esta pensat per fer a peu, no amb bici, per tan hi ha un punt on has de caminar amb la bici carregada a les espatlles, no es molt, poden ser 10 o 12 metres, però no es pot pujar ni empenyent la bici al costat. Un cop a dalt, hi ha una pla que es pot pedalar bé, seguint el camí i les marques grogues als arbres fins a trobar un cartell on diu, a la dreta Etang de Planes en 1,5km sense senyalitzar i a l’esquerre a Planes amb 1h 10 minuts.

He decidit tornar cap a casa, era tard, eren les 9 i quart aproximadament i no hi havia marge per anar fins a l’estany de Planes, hi aniré demà, però em llevaré mitja hora abans i sortiré mitja hora abans.

He trobar dues parelles que pujaven amb botes de neu i material d’alta muntanya, suposo que anaven a fer algun cim. Els hi he preguntat com estava el camí de baixada, m’han dit que bé, fàcil de seguir, així que he fet via avall, no té cap complicació i he arribat a la pista que puja des de Planes per les antenes.

He agafat camí de l’esquerre, he anat a parar a uns 100 metres d’on vaig anar a parar abans d’ahir, l’esplanada ampla on es poden aparcar cotxes, així que fins el final del camí quan arriba a la petita esplanada del final i d’allà baixada cap al Pla dels Esquirols pel corriol, fins a casa sense problemes després creuant el riu.

He arribat a casa amb 12,69km que he fet amb 1 hora 21 minuts, a una mitja de 9,4km/h, amb un consum energètic de 739 kcal, una mitja cardíaca de 125 ppm que es el meu 72% i una màxima de 157 ppm que es el meu 90%, una cadència mitja de 51 rpm, un desnivell positiu de 444 metres i un desnivell negatiu de 446 metres.

Aquí us deixo el track d’avui, si hi ha sort, demà el track sencer fins a l’Estany de Planes.

Total distance: 12921 m
Total climbing: 447 m
Total descent: -450 m
Download file: 29_12_2018.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix