Aquest matí hem fet la Greta i jo, la primera sortida de la temporada de neu amb la FatBike, però crec que amb els 12 anys que fa que estem per la zona de la Cerdanya, es l’any que menys neu hi ha pel pont de la Puríssima.

A les 7:00 m’he llevat, fosc i negre com una gola de llop, a les 7:30 començava a clarejar, hem sortit la Greta i jo direcció al peu del telecadira.

He fet un canvi de GPS, he deixat el Garmin Edge 705 a Sitges i vaig amb el Gamin Vívoactive 3 com a GPS, més o menys ha de fer el mateix, tot i que és més petit de pantalla i la informació es veu més petita.

La Fatbike en condicions, els neumàtics a 0,5 BAR, tot i que crec que amb neu tindran massa pressió, per avui ha anat bé.

Hem pujat la pista verda de rigor, la Chateau d’Eau, però hi havia muntanyes de neu glaçada, suposo que tenien intenció d’obrir aquest cap de setmana, però amb la temperatura que fa es impossible. La neu es desfà, es fa aigua i a les nits glaça, la temperatura sobre zero, es a dir, he pujar amb cura cada cop que he trobat gel, que ha estat molt sovint.

Hem agafat la Promenade en Fôret a mà dreta fins arribar al camí a l’esquerre que habitualment baixo i que no havia pujat mai, camí del creuament de Eyne, just davant del desviament de Eyne per cotxes a mitja pista, a l’esquerre hi ha una pujada, un camí que puja.

Es fa bé, la pega es que hi ha un punt més ample on hi ha un arbre caigut, que l’any passat baixant, per la inèrcia de la baixada podia superar, però pujant no ha estat possible. A peu 3 o 4 metres fins que he trobat de nou camí i he seguit pedalant fins arribar a la pista blava Le Combe.

La pista estava amb neu i glaç, he pensat de pujar per la pista i he aconseguit pujar fins al revolt, on he vist que estava tot glaçat i he pensat d’agafat el camí del remuntament de l’esquerre, mala decisió. He pogut pedalar uns metres, però pocs, a partir d’aquí, quan ha agafat més desnivell, he hagut de pujar a peu fins a l’inici de la pista, un bon tros.

D’allà fins al bar de davant del telecadira, he agafat el camí que puja fins trobar la pista a l’esquerre nevada, he baixat per anar a buscar el camí de l’Enduro 4, no he fet fora pistes per por al gel, i la pista normal estava tota glaçada, amb cura i buscant un polsim de neu o pedres per no relliscar.

He seguit per la pista fins el creuament on la Enduro 4 baixa per una trialera i pots seguir recte pista per poder passar amb cotxe o a l’esquerre. He seguit recte, cap a la pujada que et dur a l’inici de l’Enduro que no té número, m’ha vingut de gust baixar-la avui, que hi havia poca neu.

La pujada bé, amb poca neu i un pel de gel es puja bé, aquesta l’he fet caminant amb la bici al costat alguna vegada per excés de neu.

Un cop a dalt, on diu pàrquing, he fet la foto de rigor i la Greta i jo hem baixat per la pista.

La veritat no recordava que fos tan dura, hem gaudit, o millor dit, he gaudit molt, però s’ha de tenir un pel de nivell per baixar-la, té algun punt que et treu la respiració. Un cop arribes al corriol que baixa fins el pla dels esquirols, ja no té secret, es baixa bé.

Des del pla dels esquirols hem baixat cap a buscar el riu, que hem creuat i la Greta ha begut aigua, i d’allà cap a casa.

He arribat a casa amb 7,72km que he fet amb 59 minuts pedalant, a una mitja de 7,8km/h, una màxima de 28km/h, un consum energètic de 632kcal, una mitja cardíaca de 131 ppm que es el meu 75% i una màxima de 154 ppm que es el meu 89%. Una cadència mitja de 48 rpm, molt  baixa, normal amb la FatBike. Un desnivell positiu de 382 metres i un negatiu de 381 metres

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 8214 m
Total climbing: 386 m
Total descent: -384 m
Download file: 07_12_2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como” et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix