Aquest matí hem sortit de casa la Greta i jo a les 8 menys 20 aproximadament, temperatura alta, no ha glaçat en tota la nit, si més no a la base de l’estació de Eyne Cambre d’Aze. Ahir a la tarda, amb l’últim raig de llum hi havia 9 graus de temperatura, el dilluns a la mateixa hora hi havia 1 grau, per tan el canvi es important. Crec que això ja s’acaba, fa calor i la neu es desfà, els arbres que ahir tenien neu avui estan verds.

Hem encarat el carrer de casa, net de neu, res de res, el carrer de sobre de casa que et dur a la base de l’estació tenia un pel de neu, però poca. Just arribar al final del carrer, un munt de fang, res de gel i la pujada al pla del telecadira per la pista de trineus, era una barreja de neu, aigua i un pel de gel. Tan bon punt he arribat a la base del telecadira, on la retrac havia trepitjat la neu, la sensació ha canviat a millor, es podia pedalar bé. Hem encarat la pista verda de sempre, la Château d’Eau, hem anat pujant seguint la neu trepitjada d’ahir, no pas de la retrac d’avui. Hem anat fent sense gaires problemes, he pujat amb 3 pinyons tota l’estona i una cadència d’unes 70 voltes per minut, es un bon ritme, si més no per mi.

Hem agafat la Promenade en Forêt, la verda de la dreta de tot, estava glaçada i la neu tova, encara en queda, però he seguit la petjada d’una moto de neu que devia passar ahir i he pujat bé, he hagut de baixar un pinyó i quedar-me amb el segon tan bon punt he arribat al revolt, després he hagut de posar-ho tot durant uns metres fins que he encarat la última pujada, on ja es veia terra en alguna part, allà he tornat a pujar a 3 pinyons i amunt. Tan bon punt he arribat a la part que la retrac havia trepitjat la neu, he pogut pujar més lleuger, he posat 4 pinyons i he anat pujant entre 66 a 70 voltes per minut, una bona cadència, això si, el desnivell ronda el 6% en la part més planera i 8% en la part més inclinada, amb 86% de pulsacions he arribat al creuament de Eyne, bé uns 25 o 30 metres abans he hagut de baixar el ritme, puja un pel el desnivell i no podia més. He posat tot el ferro al revolt i tan bon punt he encarat la recta final que et dur al telecadira, he tornat a posar 3 i 4 pinyons tota l’estona.

He arribat al pla del telecadira amb 35 minuts, un bon temps, diguem que es la mitja amb bon grip i neu dura. A partir d’aquí hem anar a darrera de la caseta del bar i hem començat a pujar pel camí de darrera, aquí la neu no estava trepitjada i les rodes s’enfonsaven, he pujat sense fer peu amb molts esforços fins el revolt, allà he agafat la pista verda de l’esquerre, la Roc Rouge. He pujat fins el desviament de la dreta, son uns 40 metres i he baixat a buscar el camí de nou. He seguit pujant creuant la pista blava i la negra després, he anat pujant pel camí anant a buscar la pista vermella, però no he pogut arribar-hi. La pista estava molt glaçada i tan bon punt he anat a creuar el remuntador que puja, he notat que les rodes relliscaven, tan que he fet peu i he tingut problemes per poder aguantar-me de peu i no caure relliscant per la neu.

Fotos de rigor i he tornat pel mateix camí que he pujat, pel lateral, mirant de buscar neu tova. No he baixat per la negra, sinó que he baixat pel final de la blava, hem creuat el pla del telecadira i hem anat a buscar la Petite Verte, però he vist que havia passat una moto de neu pel camí del remuntador que fa anys que no funciona que esta entre la Petite Verte i Le Combe. Com que la neu estava dura i glaçada, si més no a 1900 metres, he decidit baixar seguint la traçada de la moto de neu. Ha estat bé, les rodes s’enfonsaven per excés de neu, però seguint la traçada i amb un pel de velocitat, es pot baixar bé. Anant amb cura, la última vegada que vaig baixar-la, vaig anar a parar a terra per gel, aquesta vegada no. Hem arribat al creuament de Le Combe i la Château d’Eau, hem trobar un parell persones amb esquí de muntanya que pujaven, s’han quedat un pel sobtats de trobar-ne una fatbike i un gos que sortien d’entre mig dels arbres i seguien baixant, diguem que han parat de caminar amunt i ens han mirat a la Greta i a mi com si no acabessin d’entendre que estaven veien. Es normal, em passa sovint. Hem baixat per la Château d’Eau fins el telecadira, d’allà pel mateix camí de vinguda, però de tornada.

Hem arribar a casa amb 8,72km que hem fet en 59 minuts, a una mitja de 8,8km/h, en el meu cas amb un consum energètic de 781kcal, una mitja cardíaca de 135 ppm que es el meu 77% i una màxima de 161 ppm que es el meu 92%, una cadència mitja de 67 rpm, un desnivell positiu de 448 metres i un negatiu de 371 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 8727 m
Total climbing: 450 m
Total descent: -373 m
Download file: 28-03-2018.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix