Aquest matí, dia del pare, hem sortit la Greta i jo amb la FatBike, la última sortida de la temporada, la setmana vinent no farem neu i la següent estem fora.

Hem encarat la pista verda de rigor, el telecadira i d’allà hem anat pel camí que va a Planes, el que puja al Pla dels Esquirols i baixa a Planes que vàrem fer la setmana passada amb el Xavi Guardia.

Estava millor que la setmana passada, es podia pedalar tot el camí fins a Planes, sense haver de posar peu, amb menys neu, i menys fang al final, quan s’arriba al poble.

Allà he anat cap a les antenes, es la ruta que volia fer inicialment el diumenge passat amb el Xavi, però que veien la neu que hi havia, vaig pensar, millor canviem-la, ho vaig fer bé.

Tan bon punt hem arribat a les antenes hem començat a pujar, res de neu i poc fang, cosa que m’ha alegrat de bon inici. A la que el camí comença a quedar tapat, hi havia més neu, però he seguit unes petjades de cotxe que m’han permès poder pedalar bé uns metres, quan les roderes s’han fet més fondes, he sortit i he seguit per fora. Com que la neu estava freda i el sol encara no hi tocava, es podia pedalar bé.

He trobat un tronc en mig del camí, he baixat de la bici i l’hem passat tan la Greta com jo, però he pensat que no era bona senyal, si hi ha un troc vol dir que el cotxe o cotxes no han seguit pujant i la part de dalt, on habitualment amb poca neu costa pedalar, si no hi ha passat ningú i amb la nevada de fa unes setmanes estaria complicat.

Hi ha un revolt tapat, amb molta neu i es comença a pujat de nou, un revolt a la dreta on no hi ha neu i a partir d’aquí, habitualment es complica el camí. Hi havia neu, però es podia pedalar bé, hem seguit pedalant fins que hi ha hagut molta més neu i el sol hi tocava de ple, per tan estava neu tipus primavera, tova.

He hagut de fer peu perquè les rodes de la bici s’han enfonsat i sorpresa la meva quan veig que dut uns 7 quilòmetres i poc, el final del camí esta sobre uns 10 quilòmetres i la quantitat de neu acumulada era molt important. He anar caminant amb la neu a l’alçada dels genolls, molt emprenyador, però per postres, la roda de davant de la fatbike que venia empenyent, es clavava de davant i la roda de darrera s’aixecava, de la quantitat de neu que hi havia. M’ha costat molt poder avançar, he acabat bastant fins el “nas” de seguir, però no podia fer mitja volta, hagués estat molt pitjor.

He caminat uns 20 minuts, amb el sol d’esquena, suant com un pollastre i fins els “collo…” de la neu i de la bici. A la que he pogut pedalar un pel ho he fet, però ha estat absurd, potser 2 o 3 metres i torne-m’hi. He caminat un parell de cops, en total una mitja hora, calculo que uns 20 minuts el primer tros i uns 10 el segon. No he estat capaç ni de poder pedalar en baixada a la última part, massa neu, ha estat una encigalada absurda i m’alegro que la setmana passada amb el Xavi féssim amb un canvi de ruta, sinó el Xavi m’hagués maleït de per vida.

Tan bon punt he arribat al final de tot, on hi ha una mena de placeta que comença la baixada, he parat, un parell de fotos i avall. La baixada, tot i que amb bastanta neu, no he posat peu en cap punt, suposo que ja li tinc agafada la mida a l’excés de neu, encara que sigui primavera, he baixat bé. Hi havia neu fins el punt que hi ha un petit pont que s’ha de baixar per evitar que les vaques puguin sortir del tancat, els filferros que passen la corrent estaven ensorrats sota la neu, es a dir, un metre ben be de neu.

He arribat al pla dels esquirols i he decidit tornar pel mateix camí que he agafat de vinguda, si hagués seguit baixant recte, m’hagués trobat massa fang i la Greta ja venia prou bruta de fang com per embrutar-la més. He creuat el riu, he aparegut a l’estació i he baixat la última part de la vermella, d’allà cap a casa pel carrer normal.

He arribat a casa amb 12,38km que hem fet en 1 hora 45 minuts a sobre de la bici, en total, sense contar caminades m’han sortit 2 hores 5 minuts. La mitja de velocitat de 7,5km/h, el consum energètic de 969 kcal, la mitja cardíaca de 132 ppm que es el meu 75% i la màxima de 154 ppm que es el meu 89%. La cadència mitja de 65 rpm, el desnivell positiu d’avui de 507 metres i el negatiu de 427 metres.

Dono per tancada la temporada de FatBike aquest any, es curiós perquè he acabat amb 23 sortides en total, amb 201,82 metres fets amb 25 hores 30 minuts pedalant, a una mitja de 7,35km/h, un consum energètic de 15256kcal, i la que es més bona, un desnivell positiu fet en 200 quilòmetres de 9237 metres i un negatiu de 8838 metres, no esta gens malament.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 12630 m
Total climbing: 504 m
Total descent: -426 m
Download file: 19-03-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix