Aquest mati m’he llevat a les 7 sense despertador, faltaven un parell de minuts per les 7 i no tenia més ganes d’estar al llit. M’he vestit per sortir amb la FatBike i la Vinyet i quan he anat a buscar la bici l’he trobat punxada de darrera. Suposo que la setmana passada, el diumenge, vàrem fer massa pista i alguna punxa es va clavar a la roda. Ha perdut molt poc, però estava punxada, tot i que la llanta no tocava a terra.

He canviat la càmera directament, no tinc eines aquí per reparar una punxada i a més, si ha perdut molt, però no tot, amb una setmana, segurament la punxada sigui molt petita. Com que demà deixarem de pujar els caps de setmana i ja plegarem de temporada de neu, he pensat que ja ho repararé a Sitges. He muntat la roda de nou, la pega es que no he estat capaç de centrar el neumàtic de nou, ja venia amb pressa. Tot muntat i la roda girava bé, he pensat “ja faré” aquesta tarda.

Hem encarat el telecadira la Greta i jo, la pista estava amb fang i gel a l’inici, ja fa calor, i la neu a la part baixa un pel primavera de bon inici. Tot i que aquesta nit no ha nevat, la temperatura ha estat un pel baixa i els bassals d’aigua estaven un pel de res glaçats, poc, es trencava el gel amb la roda sense gaire pressió.

Hem pujat la Château d’Eau sense gaires problemes, tan bon punt hem deixat la blava a l’esquerre la pujada ha estat més còmode. He acabat agafant la pujada per la verda de la dreta de tot, la Promenade en Fòret, que esta tancada per falta de neu, es clar. Hi ha clapes de terra importants, però he pujat bé. Tan bon punt he trobat de nou la pista principal, he seguit pujant per la mateixa verda fins arribar al creuament de Eyne.

Hem trobat un grup de 6 persones pujant pel camí de raquetes de neu, anaven amb grampons i crec que anàvem a fer cim. S’han quedat un pel sobtats de trobar-me, no crec que esperessin trobar un ciclista amb una FatBike de pujada. Ens hem saludat i llestos.

Al creuament de Eyne a l’esquerre per anar a buscar el telecadira. He pensat que anava més lent del normal, però he arribat al telecadira amb 34 minuts i uns pocs segons, que es el meu millor temps. Tan bon punt he arribat al pla de darrera del telecadira, hem seguit pel camí de darrera i hem encarat la pista verda que puja directe la Roc Rouge. A l’inici la neu no estava trepitjada, he pujat bé, tan bon punt he seguit uns metres i he trobar la pista verda a la dreta, la neu ja estava trepitjada per la retrac.

He fet la primera pujada bé, però fent zetes. Hi ha hagut un punt on he hagut de fer peu i caminar 3 o 4 metres, tot s’ha de dir que m’ha costat molt caminar, la pista estava glaçada i relliscava molt. He aconseguit pujar de nou la bici, he seguit fent zetes per encarar la segona pujada de desnivell important, m’ha passat el mateix, he aconseguit pujar bé fins un punt on he hagut de fer peu. Aquesta vegada m’ha costat molt més caminar, estava el terra glaçat. He trobat un noi francès que venia corrent de baixada, ha parat a parlar amb mi uns segons, i si, m’ha reconegut que estava la pista glaçada i relliscava bastant. He tornat a caminar uns metres i he tornat a posar-me de peu a sobre la bici. La última pujada, es una part on la pista es divideix en 2, la he fet per l’esquerre de pujada, he pensat que estava menys inclinat i si, he aconseguit pujar, però la part final m’ha marcat 23% de desnivell positiu, tenia el cor a la boca.

He arribat a dalt de tot, ja no es pot pujar més amb la bici, s’ha de fer caminant i no he volgut fer-ho, no val la pena. He trobat una parella que pujaven amb raquetes, anaven a fer el Cim del Cambre d’Aze, hem estat parlant uns minuts, m’han fet la foto del dia i jo els hi he fet un parell de fotos a ells amb la seva càmera.

M’he posat les ulleres i hem baixat per la mateixa pista que he pujat, la Roc Rouge fins arribar al camí que hi ha a la dreta abans d’arribar a la verda Château d’Eau just a l’inici. El camí bé de neu, es podia pedalar bé. He arribat al final del camí i he baixat per la part final de l’Enduro 4. Massa neu fora de pistes, m’he quedat clavat a la mínima, he hagut de caminar uns metres i buscar baixar al costat dels arbres i deixant de banda espais oberts, on hi ha molta neu. He aparegut a l’inici de la pista vermella Roc Long, es creua la pista i es va a buscar de nou la verda de bon inici la Château d’Eau. Es baixa uns 200 metres per la pista i a mà dreta es torna a agafar la Enduro 4, la Greta venia darrera meu sense problemes. Fins aquí, la baixada per fora de pistes ha estat un pel emprenyadora per falta de neu, per a partir d’aquí la baixada ha estat molt més còmode. He baixat pels corriols fins creuar la blava Le Mur Electrique, s’agafa la última part de la Enduro 4 i s’arriba de nou a la blava Le Combe. D’aquí baixada per pista fins arribar al telecadira i al carrer de casa, sense problemes.

Hem arribat a casa amb 9,23km que hem fet en 1 hora 5 minuts, a una mitja de 8,4km/h, en el meu cas amb un consum energètic de 804kcal, la mitja cardíaca de 140 ppm que es el meu 80%, la màxima de 166 ppm que es el meu 94%. Suposo que ha estat a la pujada de la verda del final. La cadència mitja de 68 rpm el desnivell positiu d’avui de 472 metres i el negatiu de 455 metres, no esta gens malament.

Total distance: 9311 m
Total climbing: 475 m
Total descent: -460 m
Download file: 18-03-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix