Aquest matí m’he llevat molt d’hora, ahir va haver problemes per arribar degut a les nevades, molta caravana, vàrem arribar bé, però molt tard.

Aquest cap de setmana hi ha la segona prova del campionat del mon d’esquí de muntanya a l’estació de Eyne, per la banda de Sant Pierre dels Forcats, es a dir, just davant de casa. He pensat que si sortia molt d’hora amb llum, no tindria problemes, però si els he tingut, a les 6:30 del matí hi havia un munt de gent amb frontals al cap i esquis de muntanya a l’estació, preparant la cursa.

Com que tenia temps, he fet el canvi dels pinyons de la FatBike, fins aquest matí duia un Shimano Deore 11-36 amb un desviador de pota mitja Shimano XT. Vaig comprar un joc de pinyons de SunrRice 11-42, necessito més cadència per poder pujar les pistes amb neu i mes desnivell, sempre vaig amb tot posat i he pensat que mirar de posar-li un pinyó més gran em permetria tenir un pel de marge.

He canviat el desviador per un SLX que tenia muntat a la Cannondale Trigger, el XT no donava amb el 11-42, he canviat també la cadena, he posat la de la Cannondale, es relativament nova, pot tenir 200 quilòmetres, no més. Ha entrat tot perfectament, cap problema. Ara porto pinyons per poder pujar parets!

 

Com que no he pogut sortir al matí, ni a provar la bici, hem anat a esquiar i a la tarda tan bon punt s’ha fet fosc hem sortit la Greta i jo. Lupichin al manillat i la Greta un collar amb llum que li vaig comprar per poder passejar amb ella de nit.

He anat a buscar la pista verda a la base del telecadira. Esta encara tot muntat per la segona part del campionat del mon per demà al matí, per tan no he pogut pedalar, he hagut d’anar pel lateral fins al telecadira i a partir d’allà hem pujat la Greta i jo per la pista verda.

Hi ha moltíssima neu nova, molta vol dir que la neu trepitjada per la retrac costa molt de pedalar. Tan bon punt he arribat al creuament de la verda amb la blava, he seguit per la verda que no estava trepitjada per la retrac, estava encara trepitjada de tot el dia d’esquiadors, he aconseguit pujar molt bé, li he posat 3 pinyons i he pujat a molt bon ritme, en algun punt he posat fins i tot 4 pinyons, estic molt content amb els 11-42.

He vist que la verda de la dreta de tot estava trepitjada, però he volgut provar de pujar per la verda que he fet últimament, la que esta molt més inclinada. Just en aquest punt he vist la llum de la retrac, he parat, he agafat el gos i he saludat a la retrac, si més no que em vegi.

He pujat bé, fins que per la quantitat de la neu caiguda durant la última setmana, la roda de darrera s’ha enfonsar i no he pogut seguir pedalant, ni amb el 42 posat. He hagut de caminar uns quants metres fins trobar el creuament de la pista verda que va a la dreta i la he agafat. He hagut de caminar en algun punt de més, massa neu a la pista, fora de pistes es increïble, esta tot espectacular.

Tan bon punt he trobat la pista habitual que va a Eyne, he aconseguit pujar amb 5 pinyons, a una velocitat de quasi 9 km/h, molt ràpid i molt content amb la pinyonera nova. Hem anat pujant la Greta i jo fins trobar el creuament a Eyne, allà les dues rodes s’han enfonsat per la quantitat de neu, i he hagut de fer peu, he buscar un camí a la dreta i he seguit pedalant per arribar al telecadira.

He trobat un parell de persones i un gos que baixaven caminant amb un gos, s’han quedat un pel sobtats de veure un ciclista amb un gos pujant de nit, en plena sortida nocturna. Ens hem saludat, eren catalans. He arribat a molt bon ritme al telecadira, no he tingut cap problema, la pista no estava trepitjada per la retrac.

Tan bon punt he arribat al telecadira, he seguit baixant per la pista verda de darrera, tot i que he mirat de fer un pel de fora pista, per un camí que habitualment els nens fan amb esquis. No he pogut, la roda de davant s’ha clavat, he posat el peu esquerre a terra i la cama s’ha enfonsat per sobre del genoll, seguidament he caigut a terra, no he pogut aguantar-me de peu. No m’he fet res, per descomptat, neu que m’he tret ràpidament per tan de que no em mullés i no agafés fred.

He seguit baixant per una pista secundaria que no la trepitja la retrac, habitualment hi ha molta neu i si, n’hi havia moltíssima. He aconseguit baixat, tot i la inclinació no he hagut de pedalat al principi, la part final si per falta d’inclinació. He mirat si podia baixar per fora de pistes, però no hi ha manera, massa neu, he baixat per la pista verda fins al telecadira de nou, amb cura, ja que la part trepitjada per la retrac relliscava i la roda de davant feia tonteries si anava a poc a poc, per sobre de 25 km/h, cap problema.

He fet un petit video amb la GoPro Session 4 enganxada a la forquilla de davant, es curiós i sobretot, a la Greta li encanta la neu.

Hem arribat a casa la Greta i jo amb 7,44km que he fet amb 59 minuts, a una mitja de 7,6km/h amb un consum energètic en el meu cas de 536kcal. La mitja cardíaca de 144 ppm, que es el meu 82%, i una màxima de 165 ppm que es el meu 94%. El desnivell positiu ha estat de 336 metres i el negatiu de 328 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 7571 m
Total climbing: 341 m
Total descent: -335 m
Download file: 28-01-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix