Com a curiositat, vaig vendre els neumàtics 4.0 de la Felt per internet, a una persona de Sitges que també té una Felt DD30 com la meva, i que té casa a Santa Leocadia, a 20 minuts de Saint Pierre dels Forcats. Ahir dissabte vaig veure el Jordi, la persona que es va quedar els neumàtics a l’estació d’esqui de davant de casa, i aquest matí hem sortit plegats amb bici.

Curiós que ambdós som de Sitges, ambdós tenim la mateixa bicicleta, esquiem a la mateixa zona i ambdues bicicletes son comprades a BikeIT, tot i que ell la va comprar de segona mà amb 3 mesos.

A les 8 menys quart m’ha enviat un missatge que venia de camí, a les 8 estàvem la Greta i jo al telecadira esperant, el Jordi ha arribar a les 8:15, ha tret la bici del cotxe i hem començat a pujar per la pista verda amunt.

Hi havia molta neu, aquesta nit no ha parat de nevat, calculo que poden haver caigut uns 25 centímetres a cotes altes, a cotes baixes, es a dir a peu del telecadira han caigut 10 centímetres ben bé. Hem encarat la pista verda, tot i que estava trepitjada per la retrac, la neu estava molt tova i ha costat un pel de pujar, hem hagut de fer peu un parell de vegades.

Un cop hem trobat el desviament de la verda a mà dreta, he començat a pedalar millor, hi ha menys inclinació, per tan es podia pedalat més a gust. Hem intentat pujar per la verda de la dreta de tot, però hi havia tanta neu que no es podia pedalar, s’havia de caminar. La neu arribava a l’eix de la roda, per tan s’havia de fer molta força de pujada i la resistència de la neu era massa important. Hem decidit pujar per la pista verda normal i corrent.

Hi ha un parell de pujades importants, per sobre del 10%, això vol dir que s’ha de caminar, massa inclinació. Tan bon punt hem trobat el desviament a mà dreta, l’hem agafat i hem anat a parar a la verda que va cap a Eyne. A partir d’allà hem pujat millor, el percentatge d’inclinació ronda el 7%, es factible, tot i que amb la nevada que hi havia, ha costat molt igualment. Veníem pujant amb tot posat i tot i amb això, costava.

Tan bon punt hem arribat al creuament de Eyne, hem agafat la pista que va a mà esquerre per arribar al peu del telecadira, quedava la última recta amb pujada. El Jordi no tenia clar que es pogués pujar bé, però hi havia neu trepitjada a sota, per tan hem pujat millor del que pensàvem. Hem creuat el telearrastre que puja cap a la vermella de dalt, ja estava obert, eren les 9 i poc i hem arribat al telecadira, just davant de la caseta de socors.

Ens hem fet la foto de rigor i hem encarat la Enduro 5 de baixada. La Felt DD30 del Jordi dur una tija telescòpica, però amb el fred que feia, estàvem sobre uns 7 graus negatius, ha fet que l’oli de l’hidràulic es congelés, al canviar la viscositat, la tija ha baixat, però no ha pujat més. No ha estat un problema, perquè havíem de baixar només, però a tenir-ho en conte per si algun dia s’ha de fer una compra d’una telescòpica.

El Jordi crec que no ho tenia del tot clar això de baixar per la Enduro 5, hi havia molta neu i el camí estava per obrir, neu verge i poca senyalització, però al estar tot tapar pels arbres, la neu que hi havia al bosc era menys profunda que la que hi havia on no hi havia arbres.

Hem baixat amb molta neu, amb bastantes pegues, però ens ho hem passat d’allò més bé. Ens ha costat bastanta més estona la pujada i la baixada del que tardo habitualment, però la pujada ha estat dura per la neu caiguda i la baixada ha estat realment espectacular, per la neu caiguda també.

En tal hem fet 7,04km amb 1 hora 13 minuts, a una mitja de 5,7km/h, un pel lents potser. La màxima de baixada de 37,2km/h, en el meu cas el consum energètic de 579kcal, la mitja cardíaca de 137 ppm i la màxima de 163 ppm, el desnivell positiu de 386 metres i el negatiu de 341 metres.

Aquí us deixo un vídeo que resumeix la quantitat de neu que hi havia a l’Enduro 5 avui, increïble, però espectacular al mateix moment. Es un pel llarg, hem estat una molt bona estona baixant, esta tallat, però a la vegada es espectacular per la neu i el bosc, crec que val la pena.

El track d’avui

Total distance: 7272 m
Total climbing: 427 m
Total descent: -381 m
Download file: 15_01_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix