Aquest matí he sortit la Greta i jo a les 8, hi havia molta neu, potser massa. La màquina llevaneus ha passat pels carrers dels poble, i s’ha pogut pedalar bé, però a la que he arribat a l’inici de l’estació, la bici s’ha quedat clavada, ja de bon inici, he hagut de caminar fins trobar on havia trepitjat la retrac.

He començat a pujar per la pista verda, estava trepitjada per la màquina, però hi havia neu, molta neu i tova, per tan la pujada ha estat lenta i cansada. He anat fent per la verda, deixant el final de la blava a la esquerre i seguidament, ja a la verda, he aconseguit pujar un pinyó i anar un pel més ràpid del pujo habitualment.

Tan bon punt he arribat a la pista verda de la dreta de tot, la que faig habitualment per pujar, m’he adonat que la màquina no havia passat i que hi havia massa neu, per tan, no he intentat ni pujar, he seguit per la pista verda normal que venia des de bon inici.

Li he comprat uns pinyons nous a la fatbike, en contes de 10 velocitats amb 11-36, un 11-42, per tal de poder guanyar un pinyó més en pujades amb molt de desnivell i mirar de seguir pedalant quan la pujada es converteix en una paret vertical. Ho vaig muntar ahir, però no entra bé, el desviador toca el pinyó del 42, així que he de canviar-ho per un 11-40, suposo que entrarà.

Això vol dir que avui he seguit amb el mateix que duc sempre, i que quan he passat del 15% de desnivell amb neu, he hagut de fer peu, no he pogut seguir pujant. El neumàtic ample i desinflat dona per poder tenir tracció, però el canvi o les meves cames no donen preu. He hagut de caminar uns 100 metres on hi havia més desnivell, tan bon punt s’ha fet més planer, he mirat de posar-me sobre la bici i he aconseguit pujar, amb dificultat, però he pujat.

A la que trobes el desviament a la dreta que et dur a la pista verda que no he pogut pujar, perquè no esta trepitjada, m’hi he adreçat. No estava trepitjat tampoc el tros de pista que va a la dreta, això vol dir que hi ha hagut un punt on he hagut de fer peu començar a caminar uns metres fins que he pogut trobar de nou pista trepitjada.

He pujat la resta de la verda de rigor, la que va fins al creuament de Eyne sense gaires problemes, el desnivell esta sobre el 9% constant, tan bon punt arribes al final de la Coulée Font Frede, deixem Eyne a la dreta i seguim per la mateixa pista que veníem pedalant fins a dalt del telecadira, el desnivell baixa a l’inici al 7%. He aconseguit posar 4 pinyons i pujar a un ritme ràpid, a mida que anava arribat al final de la pista, he anat baixant pinyons fins tornar a deixar el 36, tot posat.

He fet la volta al bar que hi ha al pla del telecadira, volia seguir pujant per darrera, per tan bon punt he sortit de la pista trepitjada he trobat tanta neu que la roda s’ha clavat i no hi ha hagut manera de seguir. Canvi de plans, he encarat el telecadira per baixar la Enduro 5.

Hi havia gent ja treballant, eren les 9 i molt poc. He estat parlant uns minuts amb els treballadors que estaven a la caseta d’emergències i m’he encarat avall per la Enduro 5. Tan bon punt ha deixat d’estar trepitjada la neu, he hagut de deixar de pedalar. Massa neu, impossible de poder moure tanta neu, ni amb baixada. He caminat fins a trobar inclinació i m’he posat sobre la bici, he pogut anar a sobre la bici potser uns 25 o 30 metres, no més, a partir d’aquí, quan posava el peu a terra, s’enfonsava fins a sobre del genoll, contant que duia polaines, no havia de ser un problema, però les polaines quedaven per sota de la neu.

He decidit agafat pista, la verda que creua per davant, la primera que es troba. Al estar trepitjada he baixar millor, amb cura ja que relliscava de davant un pel amb massa neu i velocitat. A la que he trobat a l’esquerre el camí per raquetes que et dur a la verda que dona tota la volta, l’he agafat. No he pogut pedalar en cap moment, massa neu. Ho he intentat, però he acabat baixant amb la bici al costat i caminant. A la part final, on hi ha més arbres, baixant a sobre la bici per sota els arbres que s’han quedat tota la neu, ha estat la única solució a fer.

Tan bon punt he trobat la pista verda, he baixat fins avall per ella. He fet una intentada de sortir de pista, però per massa neu, he hagut de rectificar i he acabat baixant per la mateixa pista que he fet pujant fins al telecadira i d’allà cap a casa pel carrer de sota. Resumint, massa neu sense trepitjar.

Avui m’han sortit 7,5km que he fet en 1 hora 3 minuts, a una mitja de 7,1km/h. Em surt un consum energètic en el meu cas de 519kcal, amb una mitja cardíaca de 138 ppm que es el meu 78% i una màxima cardíaca de 164 ppm que es el meu 93%. El desnivell positiu de 330 metres i el negatiu de 335 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 7635 m
Total climbing: 339 m
Total descent: -344 m
Download file: 21-01-2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix