Aquest matí hem quedat a les 9 al Caprabo, un pel tard, però al ser feiner, he hagut d’esperar que la meva filla anés a l’escola per poder marxar. Volia fer un Sitges a Tarragona i vaig fer un email per veure si algú més voldria venir. Al final hem sortit l’Anna, el Santi i jo.

Hem encarat Sant Pere de Ribes, per creuar el poble i anar cap a Vilanova, passant per la Mahle, després pujar als Balcons i baixar al Pantà de Foix, fins aquí ruta coneguda, des del pantà hem agafat un camí que ens ha dut a la carretera de Clariana, hem seguit per carreteres secundaries fins La Gornal i d’allà passant per Santa Oliva fins a Albinyana, on hi ha el Aqualeon, per això es conegut.

L’aproximació a Albinyana s’ha de canviar, es passa per uns camps llaurats sense sentit, no són còmodes i a més el pagès no té cap culpa de que la nostra ruta passes per allà. Un cop al poble, hem fet una parada de 10 minuts, el Santi i l’Anna han menjat un pel i hem seguit de nou la ruta, fins aquest punt, tot bé, una petita relliscada de l’Anna baixant al Pantà i meva més tard ja que duc cales noves a les sabates velles i el peu esquerre crec que l’he posat malament i m’ha costat de treure el peu pujant al pantà, també he caigut, però res important, ni una rascada.

Aquí hem començat a encarar la segona pujada dura del dia, el segon single de muntanyes que ens ha dut primer pujant i després baixant fins a Salomó, ja havíem passat meitat de ruta feia estona. El Santi ha tingut problemes amb els 2 pinyons més grans, no li anaven bé, l’Anna li saltava la cadena quan posava el plat petit i a mi em saltava quan posava el plat gran, es a dir, els hi toca una revisió a les bicis.

Des de Salomó hem anat baixant fins el Pantà de Gaià, l’Anna ja venia justa i el Santi ha baixat un pel el ritme, però hem anat bé. El Pantà té pinta d’estar un pel deixat, hi ha poca aigua, hi ha poc rastre de civilització, hem tingut la mateixa sensació que la última vegada que vàrem fer aquesta ruta al maig de l’any passat. Aquí hi ha hagut un punt on hi havia un toll d’aigua important, he passat per l’esquerre i la roda de darrera ha relliscar i ha caigut al toll, m’he descontrolat i no he pogut treure el peu esquerre, així que he caigut avall al marge un metre llarg, a sobre d’unes esbarzers amb la bici posada. No ha passat res, a part de no poder sortir perquè estava encaixonat, quan han arribat el Santi i l’Anna ja estava fora, no s’ho han acabat de creure, però tan bon punt he arribat a casa i m’he dutxat, m’he tret un parell de punxes d’esbarzer que estaven clavades a l’esquena encara.

Tan bon punt hem sortit del Pantà, seguint la carretera hem trobat de seguida el Catllar, que es molt gros, si més no, hem trobat cases durant molta estona, cases del tipus d’urbanització senzilla i pel antiga.

La ruta ja es feia dura per l’Anna, venia molt justa, li calia menjar. Hem vist un GR que deia Tarragona a 7km i ha decidit fer via i menjar quelcom un cop arribats. Hem creuat per sota la AP7 i després la carretera comarcal de rigor, la última trialera abans de arribar al Cementiri de Tarragona, ja es veien les muralles. Hem anat pedalant per dins el poble, foto de rigor i hem encarat la rambla principal i avall fins a trobar l’estació que esta al costat del mar.

Hem arribat a l’estació a les 15:30, un pel més tard del que teníem previst, però amb marge. L’Anna no ha pogut evitar parar i comprar un entrepà i quelcom de beure abans d’arribar a l’estació, just al davant. Mentre el Santi i jo hem comprat bitllets, resulta que el primer tren que ens duia a Sant Vicenç de Calders sortia a les 16:30, una hora més tard. Hem anat al bar on l’Anna ha comprat l’entrepà abans i hem estat una estona menjant i descansant a les taules de fora, fins que hem anat a buscar el tren de tornada. El Santi ha agafat bitllet a Barcelona directament, l’Anna i jo hem fet transbordament a Sant Vicenç de Calders i estàvem a Sitges en una hora justa de trajecte, tot bé.

En total m’han sortit 77,07km que hem fet en 5 hores 35 minuts pedalant, a una velocitat mitja de 13,8km/h, amb un desnivell positiu de 1487 metres i un negatiu de 1535 metres. La velocitat màxima de 45,8km/h, en el meu cas el consum energètic de 3413kcal, la mitja cardíaca de 118 ppm i una màxima de 161 ppm, la mitja de cadència de 72 rpm.

Aquí us deixo el track d’avui per si algú el vol fer. La ruta es senzilla, no aporta gran cosa, no es molt maca, però per passar el dia, esta perfecte.

Total distance: 77067 m
Total climbing: 1487 m
Total descent: -1535 m
Download file: 07_12_2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix