Aquest matí m’he llevat sense despertador, creia que em despertaria abans, però al final eren les 8:30 passades. Ahir em vaig passar el dia al llit pel constipat i no he volgut forçar el cos. Per la hora que era, ja tard per pujar per la pista, ja que l’estació la obren a les 9, he pensat en anar cap a Planes. A les 8:45 aproximadament, sortíem de casa la Greta i jo, hem anat cap al telecadira de l’estació i hem fet els primers metres fins a l’escola d’esquí per la pista verda de rigor, davant de l’escola d’esquí, hi ha un camí que va fins al Planes, el camí que fem habitualment, que creua el riu i que es ample fins el Pla dels Esquirols, allà ja es fa estret fins a Planes.

Hi havia més neu que la última vegada que el vaig fer, també un pel més de gel, però la veritat es que amb les JumboJim 4.8 no he tingut cap problema, ni cap ensurt per gel, es com si no hi hagués res, com si fos terreny sec. Això si, s’ha d’anar amb cura, si rellisca, segur que no avisa i em caic segur.

Un cop al Pla dels Esquirols, he pujar un pel i just abans de començar a baixar he conectar la GoPro Session 4 enfocant a darrera, amb un petit suport que he posat al seient. Em feia gracia veure com la Greta em segueix, ja que habitualment quan pujo va al meu costat, davant o darrera, però quan baixo ve a darrera i de tan en tan em giro per comprovar-ho, però sempre hi es.

Aquí us deixo el vídeo en brut de la baixada fins a la carretera.

Un cop a Planes, hem anat a la font que hi ha a la carretera, per si la Greta volia aigua, però no, tenia ganes de seguir. Hem baixat la carretera i hem creuat el poble, hem trobat sortint del poble, cap a les antenes una família que pujaven al cotxe, que estava en mig del carrer i no es passava bé. No tinc clar si s’han quedat sobtats per la Greta que em seguis o per la FatBike, crec que per la bici.

Un cop a dalt, a les antenes, m’ha marcat 3,92km el Garmin i hem començat a pujar. Fins que es tapa, no hi ha neu, es només terra. Es puja bé, no te problema, un cop comença a tapar-se, ja hi ha neu i gel, però no he tingut cap problema amb el gel, amb la neu si, perquè costa molt més de pedalar, es com si algú t’agafés la bici per darrera, com si baixant anessis recte pedalant, es una sensació curiosa. El camí va planejant un quilòmetre llarg fins que comença a pujar, i seguint la pista, sense deixar-la en cap moment, s’arriba al primer pla.

Tan bon punt hi he anat guanyat alçada, hi havia més neu, i amb roderes de cotxe, per tan l’exercici era mirar de pedalar per sobre les roderes, ja que quan surts, la neu verge fa que costi molt pujar, de cop s’inclina tot molt més. Com que pujant vas amb tota la relació posada, o amb sort amb un pinyó, la Greta va al meu costat contenta, o davant o darrera, depenent si s’ha parat a olorar quelcom.

Un cop hem arribar al primer pla, on ja hi havia bastanta neu, les roderes s’han fet menys fondes, i m’ha costat més pedalar, però ja estava quasi al final de tot. Es creua el primer pla i just al darrera, que no es veu a simple vista, hi ha un camí que segueix, primer amb un pel de baixada i després planejant fins que arribes a un segon pla on ja hi tocava el sol, hi havia menys neu. He arribar amb 11 quilòmetres i poc, es a dir, des de les antenes fins a dalt n’hi ha uns 7 de pujada, no esta malament.

Allà la foto de rigor i la baixada pel camí que va directe fins al Pla dels Esquirols de nou, es una baixada coneguda, poc perillosa si no hi ha molta neu, i no era el cas, he baixat sense problemes.

Un cop al Pla dels Esquirols, en contes de tornar pel mateix camí, he pensat en seguir recte, baixant cap a la carretera que va de Saint Pierre dels Forcats a Planes, es una pista que he fet caminant algun cop, i en bici la part final, però avui la he fet sencera. Un cop a la carretera, s’ha de pedalar uns 100 metres fins entrar al carrer de sota de casa i pujar, no es perillós i la Greta venia al meu costat.

Hem arribat a casa amb 13,59km que hem fet en 1 hora 30 minuts, a una mitja de 9km/h, una velocitat màxima de 28,8km/h, un consum energètic de 863kcal, una mitja cardíaca de 138 ppm i una màxima de 158 ppm, el sensor de cadència no acaba de funcionar, haig de veure que li passa. El desnivell positiu de 481 metres i el negatiu de 476 metres.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 13619 m
Total climbing: 495 m
Total descent: -490 m
Download file: 29_12_2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix