d’esquerre a dreta sóm el Fer, el Xavi, l’Anna, el David, en Raül, el Diego i el Sergi

Avui divendres 9 de setembre hem anar a fer la volta als 4 llacs de la Cerdanya. Es una ruta que vaig trobar a Wikiloc fa unes setmanes i que per motius que no venen al cas, la podia fer avui divendres 9.

Vaig enviar un email al grup de Garraf en BTT, vaig publicar-ho al facebook i vaig enviar-ho a un grup de gent que son de Sant Feliu de Codines i que alguna vegada hem sortit plegats.

El resultat es que érem 7 persones per sortir a pedalar un dia entre setmana del mes de setembre, més gent que una sortida de diumenge habitual pel Garraf, no esta malament.

A les 7 havíem quedat al llac de Puigcerdà, el Fer va venir des de la banda Andorrana, esta de vacances amb la família i li suposava una estona de cotxe i passar el dia amb nosaltres. L’Anna va venir des de Ger, va dormir a casa seva i el divendres va agafar festa, el Xavi va venir des de Barcelona, va sortir d’hora i puntual a les 7 i la resta vàrem dormir a casa meva a Saint Pierre dels Forcats, es a dir el David Ocariz, el Sergi, el Diego i jo. Van fallar el David Villagrasa que va confirmar però el divendres va tenir un company malalt i va haver de treballar i el Santi que inicialment venia, però li van posar una classe a les 18:30 i no arribaria a temps.

Els 4 de Saint Pierre dels Forcats vàrem arribar un pel més tard al llac. Un cop allà, bicis fora dels cotxes, tots llestos i devíem sortir que eren les 7:30 aproximadament. Un dia molt maco, bona temperatura, no feia fred, podien haver uns 17 graus i sol.

La ruta va de Puigcerdà cap a Llívia, surt per darrera del llac i passa per un poble que es diu Ur, desde Ur cap a Llívia per una pista sense cap problema. Creuem el poble i sortim per darrera, per una cantera i comencem a pujar.

Entre Llívia i Targassonne vaig fer un mal canvi a darrera, sembla que una pedra va donar un cop i el canvi va entrar a la roda amb els radis, per descomptat es va trencar. Vàrem mirar d’arreglar-ho, però no vàrem poder, així que vaig decidir, gracies a l’Anna, de tornar cap a Puigcerdà amb pinyó fix i anar a la botiga de bicis que hi ha després de la frontera entrant a França.

La resta van anar fent via i vaig quedar que els trobaria més endavant si aconseguia arreglar la bici. El Fer es va endur el meu GPS ja que ell no duia el track al seu.

Vaig aconseguir arribar a la botiga i no tenien un canvi XT de 10 velocitats de pota mitja, només un SLX de 10 velocitats de pota llarga, així que vaig comprar-lo. Li vaig demanar al noi de la botiga si podia canviar-lo jo mateix a la botiga, tenia la bici en una barra per bicis penjada del seient i era més còmode que fer-ho al carrer. Em va dir que si i amb les eines que duia més un parell d’eines que em va deixar ell, vaig muntar el canvi, vaig ajustar-lo i vaig haver d’empalmar 3 trossets de cadena que em va donar amb la meva, ja que el canvi era de pota llarga i li calia més cadena. Al final va estat tot arreglat amb 20 minuts i 60€. Vaig anar a buscar el cotxe i vaig trucar-los. Estaven pujant de Targassone a Font Romeu, la pujada dura, ja que es puja des de Llívia fins al kilòmetre 25. Vaig anar fent via fins a les Bouillouses, allà vaig aparcar el cotxe i vaig baixar fins el telecadira de Font Romeu a esperar-los. No duia el track, per tan no tenia clar per on passaven. Al final ell baixaven de Font Romeu i jo estava a baix de Font Romeu, després de un parell de trucades varem quedar al punt d’informació del llac de les Bouillouses i llestos.

Vam trobar-nos al kilòmetres 25, era la 1 del migdia. Vàrem seguir pedalant fins a les Angles, la baixada era un tros per carretera i la resta per pista sense cap perill, alguna pujada dura que va fer que el grup es dividís en 2. El Sergi, el Xavi i el Diego anaven a davant i nosaltres 4 al darrera, però amb track i GPS ambdós grups, sense problema.

Vàrem arribar a Pla de Mir a les Angles i vàrem baixar a la base del telecabina per la pista blava de Downhill que coneixíem, jo vaig baixar-la aquest agost passat. Un cop a baix, el grup 1 estaven assegura al primer restaurant que hi ha després del pont que hi ha per la pista blava.

Allà vàrem dinar, plat del dia que eren galtes estofades, un parell d’amanides per compartir i un parell de cerveses per persona. Vàrem dinar molt bé. Un pel justos, eren les 2 en punt i justament tancaven cuina, però ens varen donar de dinar, els últims per 21€ per persona érem 7 en temporada baixa, no passa cada dia i s’ha d’aprofitar.

A les 3 sortíem, vàrem creuar Les Angles i vàrem baixar fins al llac del Matalama, el vàrem rodejar per complert per tornar per sobre de la pressa a buscar un camí un cop creuem la carretera. Pujada fins arribar al pla de l’estació d’esquí de la Quillane. Allà ens vàrem trobar de nou i vàrem seguir fins a l’entrada de la carretera de les Bouillouses, on creuem la carretera i anem cap a Mont Louis, tot per pista. Anem a parar a l’edifici on hi ha els militars francesos, creuem la rotonda de la carretera de davant i deixant la carretera principal a mà esquerre anem a parar al creuament de l’entrada d’Odeilo a Eyne passant per La Perche (poble), pugem per la carretera que va a Eyne una estona fins que ens desviem per una pista a la dreta que ens dur a Eyne poble.

Des de Eyne anem per carretera a fer el Port de Lló que es un 1590 metres crec recordat i veiem Puigcerdà, però amb un núvol a sobre i una cortina d’aigua important. Plovia molt, ens havíem salvat de la pluja durant tota la ruta i semblava que potser no ens salvaríem al final.

Creuem Lló, deixem a mà dreta Saillagouse, la veiem des de dalt i anem cap a Er i després cap a Santa Leocadia. Un cop allà comença a ploure i ens posem els xubasqueros, el Fer l’Anna i jo anàvem al grup 2, la resta havien fet via feia una estona. Entrem al seguen poble Nahuja i trobem el Diego que ens esperava sota d’un porxo d’una casa i la resta sota la caseta dels contenidors de brossa aixoplugats. Ens posem tots aixopluc i esperem uns 20 minuts a que passi la tempesta, va ploure moltíssim, va caure fins i tot pedra en algun moment.

Un cop va parar, bicis i endavant, faltaven 9 kilòmetres només per arribar, vàrem creuar Ossejar i vàrem anar a parar a darrera de Montlouis, sense passar la frontera per la carretera ens vàrem trobar a la rotonda que hi ha al costat del pont de l’estació de tren de Puigcerdà. Allà vàrem pujar cap al mig del poble, vàrem creuar Puigcerdà i vàrem arribar a les 7 de la tarda aproximadament on teníem els cotxes aparcats.

La ruta espectacular, el temps es va portar bé fins quasi el final, però teníem tots els números, la radia havia anunciat pluges fortes al Pirineu a mitja tarda i les 6 de la tarda ja es mitja tarda. Ningú va caure, només jo vaig trencar el canvi i el Fer a la KTM li va fer un tall al neumàtic uns metres més endavant de la meva trencada i vaig perdre el imant del sensor de cadència, res important.

En total han sortit 98 kilòmetres que hem fet amb 7 hores 24 minuts pedalant sobre la bici, a una mitja de 13,2km/h. El desnivell positiu de 2248 metres i en el meu cas em diu que el consum energètic ha estat de 5015 kcal. La mitja cardíaca ha estat de 119 ppm que és el meu 68% i la màxima de 167 ppm que és el meu 95%. La velocitat màxima de 62,6km/h, tot i que dubto que sigui meva, segurament sigui del Fer amb la baixada de Font Romeu a les Bouillouses. La mitja de cadència es diu de 66 rpm, però no la puc contar perquè vaig perdre el sensor i només vaig pedalar amb cadència uns 15 kilòmetres i el desnivell negatiu em diu de 2259 metres.

Aquí us deixo unes fotos de la sortida, són més aviat un bon record.

Aquí teniu el track per si el voleu seguir, nosaltres el repetirem segur l’any vinent.

Total distance: 97975 m
Total climbing: 2349 m
Total descent: -2360 m
Download file: 9-9-2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix