Aquesta tarda, després d’ una setmana de no tocar la bici, d’ un matí de sol i piscina a lo “doggy style” i d’ un dinar lleuger d’ ous ferrats i patates fregides, volia fer una sortida d’ un parell  d’ hores plana i tranquileta; així que, després de veure el wikiloc una ruta adient, he decidit fer la Collada de Toses, amb uns 22 km d’ ascens.

He sortit de Guils de Cerdanya cap a Puigcerdà, i després direcció Barcelona i als 5 minuts ja he vist el trencant cap a la collada de Toses. Els primers 7 km se m’ han fet pesats perquè portava només 10 minuts rodant i un sac de pedres a l’ estómac després del dinar. Tot i així, no és gens dur, és pot fer tranquil·lament i a un bon ritme. L’ asfalt estava perfecte i el tems immillorable, llevat dels trams que es virava a esquerres que bufava bastant el vent.

A partir del km 8 d’ ascens ja es podia posar plat gran, ja que la pujada era molt més suau i el ritme augmentava, es podia rodar entre 25 i 30 km/h, tot i que mica en mica anava pujant,  encara quedaven uns 14km d’ ascens que no savia realment com eren. Poc després han creuat la carretera un vedell i la seva mare darrera; els he saludat, però no m’ han dit ni mu… Durant la pujada he hagut de sortejar algunes mines estratègicament col·locades.

He continuat pujant i a 1600 metres d’ altitud ja es notava l’ aire una mica més fresquet, anava de curt i pensava en la baixada, que no passés fred. Els darrers km fins dalt de la collada són molt fàcils i es fan a un ritme constant; molts francesos de baixada i pràcticament ningú de pujada, així que ha estat perfecte.

DSC_0005

Un cop dalt la Collada he tirat en direcció La Molina, on hi ha un parell de km encara de fals pla fins començar la baixada definitiva. No he patit pel fred i la carretera estava perfecta, excepte alguns sots i badens aprop de zones construides. Això si, he passat dels 70 km/h  i això que sóc bastant prudent, però valia la pena apretar i gaudir. Arribant a Alp hi havia mercat i hi havia molt   d’ enrenou de cotxes i gent , així que he aconseguit trobar un desviament i baixar fins l’ encreuament de la carretera nacional pràcticament sól. D’ aquí ja fins a Puigcerdà i tornar a pujar fins Guils de Cerdanya, i un bany fresquet a la piscina i com nou.

Ah m’oblidava, en total m’han sortit 55km en 2:10h i amb un desnivell positiu de 810 metres.

Demà més. Salut !

Digues si t'ha agradat

Comparteix