D’esquerre a dreta i de dalt a baix som: el Santi, el Diego, el Gaizka, el Xavi, el David, el Sergi, en Raül, l’Anna, la Nany, el David, el Xavi i el Ramon

Dissabte 11 de juny, segon dia de la ruta, ens llevem d’hora per estar amb les bosses a les 8 al restaurant de l’hotel, esmorzar i sortir a les 8:30.

La teoria era aquesta, però a la pràctica vàrem sortir cap a les 9 del matí, vàrem haver de reparar una punxada de la bici del Sergi, posar cera i oli a les cadenes, i recordar-nos dels de l’hotel Ripoll, que ens van cobrar 25€ perquè la Nany va dormir en una habitació individual i 50€ per les begudes del sopar de la nit anterior.

Vàrem reclamar al Jordi de Tracks, ens va provar a l’hotel i no va anar bé.

Ja començàvem el matí calentons, per postres havia plogut de nit i estava tot un pel moll, la previsió era de pluja.

Sortim de Sant Hilari Sacalm, els primers quilòmetres eren de pujada, però factible.

La previsió era arribar a Arbúcies amb un parell d’hores, hi havia 27 quilòmetres, però no va ser així.

Resulta que el track que ens havien proporcionat no era correcte, creiem que estava dibuixat i no pas fet, ja que ens va passar 5 vegades que seguint el camí o la pista de rigor, el track deia que hi havia un desviament o un corriol en un lateral i res de res.

Davant un desviament del track i sense camí, la única solució passava per trucar a la organització, però no hi havia cobertura de cap proveïdor, així que la opció segona passava per buscar una alternativa per tal d’anar a trobar el track altre vegada.

Va arribar un punt on directament vàrem decidir arribar a Arbúcies el més ràpid possible i mirar de trucar a la organització per demanar explicacions. La última “encigalada” era una pista que si existia, però que estava tan tapada que els esbarzers arribaven a l’alçada del manillar, per tan, després d’endinsar-me uns 30 metres, vàrem donar la volta i a l’alçada de la C25, seguir-la fins arribar a Arbúcies.

Arribem a Arbúcies quan faltaven pocs minuts per la una del migdia, un pel més tard del previst.

Busquem on lloc on parar a fer un mos i decidim dinar, acabem a una terrassa d’un bar-restaurant anomenat 13 Bruixes.

Crec que les pobres noies es varen espantar amb nosaltres, vàrem demanar més de 50 cerveses de mig litre, entre clares i cervesa. Ens varen dir que no hi hauria cervesa pels de la nit.

Vàrem dinar molt bé, el menjar era boníssim, així que després de trucar a la organització i escoltar disculpes, ja que tot i que ens havien dit que el track l’havien fet el cap de setmana anterior, ens van acabar confessant que de Sant Hilari a Arbúcies l’havien agafat d’un conegut que el devia dibuixar, però no el va fer.

Sortim cap a les tres del migdia, ben servits i pagant uns 20€ per persona, no vàrem pagar gaire amb proporció a la qualitat i la quantitat, molt contents, un lloc molt aconsellable.

Ens quedava la pujada forta del dia, i va començar de seguida, era una pujada que va començar al quilòmetre 28,5 amb 280 metres d’alçada i que amb un parell de plans, acabava al quilòmetre 44,1 amb 1144 metres d’alçada. Pujada per pista, constant, però que permetia anar pujant bé sense haver de dur tota la relació posada, dura, però factible. Un cop creuem la carretera que baixa a Viladrau, la GIV520.

Esperem a la carretera a que tothom arribi, la idea era reagrupar-nos per tal de continuar plegats.

Vàrem anar arribant tots menys l’Anna, que no va aparèixer. No duia GPS i sembla que sortint d’Arbúcies va agafar un camí equivocat i va anar a parar a un poble que estava a uns quilòmetres del punt on érem.

El Xavi, el seu marit i el Diego van baixar per carretera a per ella. Al cap d’una estona llarga el Diego tornava dient que el Xavi li havia dit que anéssim fent via, que l’Anna encara estava lluny i que ja farien cap a Viladrau, a l’hotel on havíem de dormir.

Vàrem seguir pujant per la pista un cop creuada la carretera fins el quilòmetre 46,5, a 1227 metres d’alçada, just al cor del Montseny, dins el parc natural.

Ens varen avisar que entraríem en una fageda molt densa, però crec que, si més no jo, no vaig ser capaç d’imaginar una fageda d’aquest estil. Realment increïble, molt alt, molt fosc, els arbres molt alts no deixaven passar la llum.

Un cop al cim, la pista acaba i comença un corriol estret que ens deixa davant d’una panoràmica de Viladrau des de dalt de la muntanya impressionant.

Aquí ens reagrupem tots menys el Xavi i el Diego que van tirar davant nostre i van fer un grup més avançat. Ens plantegem començar a baixar per la trialera i els corriols i anar parant de tan en tan amb l’objectiu de reagrupar-nos i evitar que ningú quedi penjat per una averia o una relliscada.

Aquí us deixo el vídeo que vaig gravar, es realment impressionant, la baixada es fins el quilòmetre 51,3, baixem fins a 721 metres.

D’allà comencem a pujar i a baixar un parell de pics petits fins arribar a Viladrau, on entrem al poble donant-li una volta sencera, seguint el track, era com si fos “tracks de Viladrau”.

Cap problema físic, a part d’una relliscada del Xavi Benazet que va acabar amb res i una averia a la KTM del David, el pedal es va fer malbé i es va afluixar el disc de fre darrera. Vàrem buscar eines i ho vàrem solucionar al matí següent.

Vàrem sopar i dormir a l’Hostal Bofill. Un lloc molt recomanable, un tracte excel·lent, molt cordial i molt familiar. L’edifici antic, conservat, no pas restaurat si no calia, sostres molt alts i molt senyorial. Hi vàrem estar molt a gust.

El Basilio ja hi era, el Xavi i l’Anna també, però resulta que com que havien de baixar a Viladrau igualment, varen decidir no fer-ho per carretera, es van buscar uns corriols i varen acabar el dia amb 60 quilòmetres i un quants metres de desnivell també.

A la nit va aparèixer el Jordi de Tracks a demanar disculpes i a donar la cara. Tot un detall per part seva, ens va donar els 50€ de les begudes de l’hotel de Sant Hilari, ens va dir que no li havien donar, però que havia trencat relacions amb ells i es va quedar a sopar. Vàrem acabar la nit amb una bona ratafia de la zona i al llit amb Mitosil al cul per recuperar les hores de seient acumulades.

Dissabte 11 de juny, segon dia de ruta em surten 62,16km que vàrem fer amb 6 hores minuts pedalant, a una mitja de 10,1km/h, una velocitat màxima de 40,4km/h, en el meu cas un consum energètic de 5319kcal, una mitja cardíaca de 117 ppm, una màxima de 159 ppm, una mitja de cadència de 65 rpm, un desnivell positiu de 2057 metres i un negatiu de 2045 metres.

Aquí us deixo unes fotos de la sortida.

Aquí teniu el track del segon dia, sense arreglar, amb tots els errors fins a Arbúcies i la baixada espectacular fins a Viladrau.

Total distance: 62512 m
Total climbing: 2172 m
Total descent: -2182 m
Download file: TDB_2n.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix