D’esquerre a dreta som: el Diego, el Basilio, el Gaizka, el Xavi, el Ramon, en Raül, el Xavi, el David, el Santi, el Sergi, el David i la Nany

Aquest any ens vàrem proposar a inici d’any fer una sortida llarga, com cada any, i vàrem decidir anar a veure de nou el Jordi de Sherpa Tours.

Vàrem fer Diables i Volcans fa uns anys i al parlar amb ell per telèfon, em va dir que estaven dissenyant de nou Bandolers, hi havia hagut alguna queixa i volien donar-li un gir.

Ens vàrem posar d’acord, i al final ens vàrem decidir a fer de “conillets d’índies”, seriem el primer grup en fer el nou Tracks de Bandoler. Com que només teniém 3 dies i el Tracks de Bandoler son 4 dies, vàrem fer una sortida de Manlleu (no hi havia hotel lliure a Torelló) i vàrem acabar a l’Hotel Muntanyà, a Seva, no pas a Torelló, tot i que els 3 primer dies son els nou, l’últim es de retorn, ens van dir.

Arribem a l’Hotel Muntanyà, a Seva, el dijous a la tarda, i deixem el cotxe allà, el Jordi de Tracks ens ve a recollir amb una furgoneta i ens porta a Manlleu, on hem quedat amb la resta, sopem tots plegats a l’hotel i el Jordi ens fa una miqueta de explicació de la ruta.

El divendres al matí ens llevem, esmorzem i preparem les bicis mentre esperem que arribin els que han sortit d’hora el divendres al matí de Barcelona.

A les 9 i poc estem llestos per sortir, avui som 12! Una bona colla. L’Anna no ha pogut pedalar avui, treballa i vindrà aquesta tarda a dormir a Sant Hilari, demà pedalarà amb nosaltres.

Sortim de Manlleu, ens fem la foto de rigor i anem baixant per la riba del riu Ter fins arribar a Roda de Ter. Passem algun punt estret per banda i banda al costat del riu, on una caiguda vol dir haver de mullar-nos del tot, tenim moltes ganes de pedalar i comença l’aventura.

Arribem a Roda de Ter, creuem el pont i el riu i ens comencem a endinsar al bosc, anem camí de Tavèrnoles.

Creuem la carretera just a l’alçada de l’església de Savassona i comencem a pujar al primer pic del di, uns 750 metres d’alçada, es fa bé, sense problemes.

Baixem un pel i seguim pujant fins arribar als Singles de Vilanova, amb una vista realment espectacular de Vilanova de Sau, el Pantà de Sau al l’esquerre i amb la sensació d’estar per sobre de tot, realment bonic. Parada per fer fotos obligada.

D’aquí seguim baixant cap al Salt de la Minyona, una trialera de pedra, que permetia fer-la sencera sobre la bici, hi havia molt de grip. El Xavi, el Santi i el Raül gaudeixen de la primera part de trialera de baixada, la resta han de fer peu i suposo que no els agrada tan.

Seguim pujant i baixant sense agafar massa alçada fins arribar a Sant Sadurní d’Osomort, a partir d’aquí baixem a Espinelves on el Jordi de Tracks ens havia reservat taula per 12 al restaurant Ca l’Angelina.

Arribem i mentre preparaven taula, seiem a la terrassa de fora i “atraquem” el bar amb cerveses i clares, no tinc clar quantes en vàrem arribar a prendre.

Al cap d’una estona, amb la taula a punt, deixem les bicis a fora i entrem a dinar. Dinem bé, paguem uns 13€ i ens posem com a “garrins”, porró de vi a la taula inclòs.

Sortim del restaurant i comença la última pujada forta del dia, del quilòmetre 32 al 44 pujant amb un desnivell important i la panxa plena. Sortim d’uns 750 metres i arribem al cim més alt sobre els 1100 metres, a partir d’allà comencem una primera baixada d’uns 3 quilòmetres, pugem de nou un pel i baixem ja fins a Sant Hilari Sacalm, on dormirem la nit de divendres a dissabte.

Anem a dormir al restaurant Ripoll de Sant Hilari, ens acomodem, ens dutxem i marxem a fer una volta pel poble, acabem a la plaça del poble en una terrassa amb més cervesa, per no perdre el costum.

Anem cap al restaurant sobre les 21:00, ja hi havia l’Anna i havia arribat també el Jordi i el Ricard de Tracks, soparien amb nosaltres i ens farien la introducció de la ruta del dia següent.

Resum del primer dia, molt bo, paisatges increïbles, pujades dures, molts corriols ràpids i bonics, cap trencada i només una caiguda, el Sergi ha patinat pujant i s’ha fet un trau a la cama, res que no li permetés seguir pedalant.

El Basilio havia de tornar després de sopar, el dissabte no pedalaria amb nosaltres, tot i que vindria el dissabte per la tarda i pedalaríem tots plegats el diumenge.

Divendres 10 de juny, primer dia de ruta em surten, 54,79km que vàrem fer amb 4 hores 54 minuts pedalant sobre la bici, tinc desconectat que el Garmin em conti quan estem parats, a una mitja de 11,2km/h, una velocitat màxima de 57,3km/h. En el meu cas, el consum energètic de 3894kcal, la mitja cardíaca de 128 ppm, la màxima 171 ppm, la mitja de cadència de 67 rpm, el desnivell positiu de 1870 metres i el negatiu de 1489 metres.

Aquí us deixo unes fotos de la sortida.

Aquí us deixo un vídeo perquè veieu un petit tast del tipus de corriols que hem trobat, molt espectacular.

Aquí teniu el track d’avui, sense corregir i amb un error entre el Km 7 i 8, he hagut de reiniciar el Garmin i m’ha gravat 2 tracks, així que els he unit, però està bé.

Total distance: 55396 m
Total climbing: 1881 m
Total descent: -1481 m
Download file: TDB_1r.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix