Aquest matí a les 7:30 estàvem l’Anna Muñoz i jo al Caprabo. Hem anat cap a Sant Pere de Ribes on havíem quedat amb el Santi i el Fer, que estaven a la plaça de l’ajuntament a les 8.

D’allà hem anat cap a Vilanova, el Fer no volia fer res llarg ja que fa mesos que no sortia.

Ha aparegut amb la seva vella Lapierre doble, però “arregladeta”. La ha passat a 27,5 (650b) amb un neumàtic de 2.0, un pel just però diu que va bé. El canvi també l’ha arreglat, li ha posat un plat de 32 dents a davant i ha mantingut el 22 per si algun dia ha de fer una pujada forta, però ha tret el desviador de davant i del manillar i a darrera s’ha posat un 10 velocitats, començant per un 11 el petit i un 42 dents el gran, adaptant un kit que hi ha pel desè pinyó. Com que el fre de disc de davant era un 160, havia provat 180 però no li encaixava bé, tocava els radis, així que ha muntat un 203 a davant, un pel bèstia.

Hem anat fent via cap a Vilanova per camí de l’església i arribant a la Mahle a Vilanova, d’allà hem agafat la trialera del Challenger de pujada i hem anat fent via fins pujar els Balcons i després la pujada cap a la Casa Alta.

Abans d’arribar a la Casa Alta, a la dreta i cap a Canyelles, pujant per la pista que et dur al Pic de l’Àliga.

Un cop al cim, hem fet la foto de grup i al baixar hem volgut provar una trialera que sabíem que hi ha a mà dreta, però que no havíem fet mai.

Es a dir, des del Pic de l’Àliga baixant cap a Canyelles, per la pista de terra, a uns 10 metres de la “placeta” que hi ha a dalt, on hem parat a fer la foto, hi ha un corriol que esta marcat amb un GR i que diu “camí a Canyelles”.

Ens hi hem llançat. Molta pedra a l’inici, he baixat jo davant i he deixat passar al Santi que venia darrera meu al primer esglaó on he fet peu per por, era la primera vegada i no tenia clar el que. Des d’allà he aconseguit anar pujat sobre la bici una bona estona, contant que de fàcil no tenia res, fins que hem arribat a un revolt doble, molt curt, en el que no m’he vist amb cor de girar sobre la bici, el Santi si que ha pogut. Allà he fet peu uns metres i he seguit fins arribar a un esglaó, senzill, però que a mà esquerre hi havia un pati important, es a dir, si havies de fer peu, la caiguda era d’un parell de metres ben be.

Allà he fet peu i he esperat el Fer i l’Anna que venien darrera meu. Un cop hem estat els 3, hem seguit baixant, molta inclinació, estret però menys pedra. Sort que vaig amb pastilles noves, sinó no ho hagués fet pas. Em feien mal els avantbraços de baixar, el cos em demanava parar, però per altra banda, jo no volia, així que he aguantat un pel fins que he trobat el Santi que ens esperava.

El Fer venia bastant endarrere, queixant-se de mal als avantbraços, l’Anna un pel més lluny, també cansada.

Un cop ens hem trobat els 4, hem seguit per la pista de la dreta, tot hi haver-n’hi una a l’esquerre, menys marcada.

Hem arribat a una masia i d’allà a una pista de ciment que baixava, hem vist que hi havia l’entrada de La Facu, la zona d’escalada de Canyelles i jo ja m’he ubicat.

Hem seguit baixant fins arribar al poble, hem creuat la carretera i hem seguit per anar a creuar per sobre de la C15, tot i que el camí que teníem al cap, ja no es pot fer, esta ballat.

Hem pujat per la pista fins a passar per sobre del pont de la C15 i seguint recte per un camí que dur a una casa particular i que no té sortida, hem vist un corriol a la dreta, l’hem seguit i ens ha dut a la urbanització que buscàvem, d’allà tornada per les antenes del Montgros cap a Sant Pere de Ribes, un parell de trialeres més, però més factibles i cap a Sitges per darrera dels Viñedos, el camp de vol, l’autòdrom i ja a casa des de Rocamar.

En total m’han sortit 42,69km que hem fet amb 3 hores 12 minuts a sobre la bici pedalant, tot i que he arribat a casa a les 11:30 aproximadament contant que hem sortit 4 hores abans, hm parat una bona estona a petar la xerrada. La velocitat mitja ha estat de 13,3km/h, amb una màxima de 43,7km/h, en el meu cas el consum energètic de 2233kcal, la freqüència cardíaca mitja de 127 ppm i la màxima de 177 ppm, normal contant que he baixat el ritme per arreplegar-nos tots plegats de tan en tan, la mitja de cadència de 70 rpm, el desnivell positiu de 984 metres i el negatiu de 1000 metres.

Aquí us deixo el track d’avui, segurament el publiqui com a ruta nova, val la pena i ensenya la tornada des de Canyelles que havíem perdut després de acabar la C15, veníem saltant la balla pel camí antic, però no es ciclable.

Total distance: 42684 m
Total climbing: 1071 m
Total descent: -1084 m
Download file: 17_04_2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix