La temporada passada ja hi vaig pensar, però no vaig fer res. Al setembre d’aquest any, buscant preus per internet, vaig comprar un parell de neumàtics Schwalbe Jumbo Jim com els que dur d’origen la Felt DD30, però en contes de ser 4.0 eren uns 4.8.

He esperat un temps a canviar-los i aquest matí m’hi he posat. La idea es tenir la bici llesta per la temporada de neu, que si tot va com hauria, hauríem de començar a pedalar per neu al desembre.

Ara he passat de 9,5cm de globus a 11,2cm de globus, li he pujar quasi 2 centímetres d’alçada i d’amplada.

L’alçada ja em va bé, la DD30 té el pedalier molt baix i algun cop he tocat quan no ho esperava, augmento d’alçada, augmenta l’amortidor i augmenta l’amplada que redueix l’espai que queda entre el quadre i la roda.

A la roda de davant s’hi pot posar quelcom més ample, segurament una 5.0 entrés sense problemes, hi ha marge, a la roda de darrera es diferent, la part més estreta entre les baines del quadre i els tacs del neumàtic tenen 7 mm d’espai, suficient però una 5.0 no li entraria, o seria perillós.

No he estat capaç de trobar cap article a cap blog on digui que es pot muntar una 4.8 a la Felt DD, només teories i un noi alemany que va publicar que per mides hauria d’entrar fins hi tot un neumàtic de 5.0.

També hi ha un punt a tenir en conte que es l’amplada de la llanta, sembla que amb les llantes que dur d’origen que son de 8 cm d’ampla, hi entra quasi tot bé, però si la llanta fos de 9 cm, que n’hi ha, guanyaria amb estabilitat, però un neumàtic de 4.8 no hi cabria a darrera.

Ara falta que nevi i que la pugui provar, però roda perfectament, pesarà uns 400 grams de més, crec que ja no ve d’aquí, i ha guanyat molt amb amplada, cosa que ha d’ajudar a pujar amb neu verge.

He passat d’una #fatbike a una #supermegaultrafatbike 😉

Aquí us deixo algunes fotos de com ha quedat.

Digues si t'ha agradat

Comparteix