Es una zona de Catalunya que no recordo anar-hi, potser de petit per passar algunes colònies d´estiu però no ho recordo, el Montseny, em feia ilusió, vaig descobrir la cursa per internet, em va agradar, econòmica, convençut i endavant.

Vaig fer nit a Barcelona per poder dormir més ja que desde Vilanova i la Geltrú el tema em quedava una mica lluny, dissabte a la tarda, en arribar a la capital catalana, em dono compte que m´he deixat guants i casc, sort del meu amic Xavi i tema solucionat.

6:30 sona el despertador, i cap a Santa Maria de Palautordera, a les 8.00 agafo el dorsal i la samarreta de regal,, no esta malament, descarrego bicicleta i a falta d´un quart ja soc allà. Es podia escollir entre la de 47 km. amb 990 de desnivell, dorsal verd, o la de 27 amb 500 de desnivell, dorsal taronja.

Uns tres primers km per carretera amb la policia al capdavant ens porten ja a una pista ràpida per estirar el grup, s´aixeca molta pols però cap problema, potser som massa?, no, en uns moment ja ens dividim i cadascú agafa el seu ritme, ja al km 7 avituallament líquid, no paro, ni jo ni crec que ningú, no feia falta……ens fiquem per una sèrie de boscos frondosos i molt bonics amb petit corriols humits on quasi no hi arriba el Sol, fulles verdes pel terra on costa diferenciar les pedres, necesitaria treure´m les ulleres de Sol però no ho faig.

Passem un riu cap el km 15 on em quedo clavat, peu a l´aigua més amunt del tormell, ja porto els peus xops, es igual, fa molta calor, avituallament sòlid, paro i menjo fruits secs, beguda energètica i segueixo, m´ajunto amb un grup que coneixia la zona i m´avisen que ve una zona boscosa però molt difícil, i tant, Deu ni do…..faig peu arreu, crec que es més per fer un trail que no per fer una cursa de btt, es l ´única pega que li vaig trobar a tota la cursa.

Seguim per pista i trepitjo una mica de fang,ll´arrossego i bastant, més zones boscoses amb corriols, potser es la falta de costum de zones tan verdes si comparem amb el nostre Garraf molt més àrid i sec, m´agrada molt, gaudeixo, baixem per pistes plenes de canals provocades per l´aigua, en una vaig a terra, amunt i segueixo, km. 26, foto de rigor, passem avituallament líquid, omplo bidó i endavant.

M´ajunto amb un grup de Probike que porten un bon ritme, apreto les dents per poder seguir una 29”, o faig, passem un riu petit, falten 12 km i em trobo un avituallament sòlid, els de Probike segueixen, jo paro, tinc gana com sempre, alguna galeta, coca cola, i seguim, ja falta poc i se m´esta passant molt ràpid, una zona tècnica on posem el cul enrera, agafo els de Probike ja entrant a Santa Maria, passo l´arc a 2:50 min, perfecte, content, volia baixar de les tres hores, mitja de 16¨8 en temps ciclat. Miro resultats, el 62 de 400, beguda energètica, bocata de pernil, fruita fresca, cervesa, i cap a casa 120 km cap a a Vilanova, a les 13:30 ja era a casa

Desde aqui felicitar l´organització pel preu econòmic, la samarreta, els avituallaments, potser masses i tot, el recorregut, els paratges per on passa……potser em va faltar una manguera per passar-li un aigua a la bici però són detalls sense massa importància.

La setmana vinent, Vilanova-Tibidabo amb el Mario ja amb la mirada posada al Meridià Verd del mes de Juliol

Digues si t'ha agradat

Comparteix