El Fer ens va convèncer entre setmana de quedar d’hora avui diumenge i fer una tirada un pel més llarga.

Hem quedat a les 6 al Caprabo, i hem aparegut el Mario des de Ribes, el Damià, el Gaizka i jo, el Santi l’hem recollit a La Plana Novella, no tenia sentit que vingués per tornar de nou després.

El Fer no ha pogut venir, el Mario l’ha passat a recollir i resulta que el pedalier de la Lapierre ha dit prou i no ha volgut girar més. Mira per on, el que ens ha enganyat a tots es el que ha fallat.

El Mario si que ha vingut amb llums, ha vingut per carretera des de Ribes, té sentit. La resta hem aparegut sense llum i la veritat es que no ens ha fet falta.

Bona temperatura, bona llum, només ens calia una bona ruta, i l’hem tingut.

Hem anat tirant cap a Begues per la Plana Novella, pista ampla i rodadora, hem hagut d’afluixar perquè el Gaizka no duia el mateix ritme que la resta. Gratament sorprès del ritme del Santi, molt bo.

Un cop a Begues ens hem desviat cap a la dreta i hem anat a buscar Torrelletes, on hem fet una parada a la benzinera per agafar aigua, el Mario anava just. Des d’allà, fins a Las Tierras Rojas per carretera, son justament un parell de kilòmetres, no gaire més i començar la baixada cap a Gava.

Hem anat tirant fins arribar a una urbanització de les que hi ha a sobre de Gava i hem creuat la carretera que puja de Gava a Begues per anar tirant cap a Castelldefels. Fins aquí tot bé, tot i que hi ha hagut un punt, just abans de creuar la carretera que el genoll dret del Damià ha fet un “crac” intern que l’ha fet parar i no ha anat bé en cap moment tornant, esperem que no sigui res.

Hem anat tirant fins agafar la última pista que puja cap al Purgatori, hem fet una paradeta de 3 minuts, el Mario volia una barreta tranquil·la, la resta han anar al lavabo.

A partir d’aquí amunt, hem començat el purgatori, just dúiem 40km. El Purgatori es dur de nassos, tot el que has baixat per Tierras Rojas fins a Gava s’ha de pujar de nou.

Hem començat a tirar i el Damià amb mal, ha anat fent, ajudant-te amb la mà dreta per fer menys força. Competitiu com sempre, ha hagut de donar-li per tal de no quedar-se endarrera. Per descomptat, el millor que ha fet es posar el peu i caminar uns metres, suposo que la cama li ha fet un avis.

El Mario ha hagut de posar peu un moment a la part mes dura i jo he aconseguit aguantar-me i continuar. M’he girat i el Mario venia a roda i el Damià no ha tardat gaire en aparèixer.

Hem aparegut a la part més alta del Purgatori, just on et desvies per anar cap a Begues seguint recte o a mà esquerra per pujar un pel més i continuar per la pista que et dur de la Plana Novella a Begues.

Hem esperat el Gaizka i el Santi i hem tirat recte, cap a Begues. D’allà la tornada pel camí de sempre, pista ample i cap a la Plana Novella, d’allà hem tirat cap a Vallgrassa per estalviar-nos la pujada que hi ha a sobre de La Fasina.

La Pujada de Vallgrassa a la carretera ha estat dura, dúiem un bon ritme. A dalt hem esperat el Damià i jo a la resta, el Santi venia a roda. Hem baixat ràpidament, Casa Nova, Holandesos, Caçadors i Sitges. El Mario ha tirat per Masalva cap a Ribes, el Damià ha sortit disparat sense esperar a la resta, feia tard i el Santi ha volgut acompanyar-nos per seguir pedalant una estoma més, volia fer un corriol. El Gaizka i jo hem baixat cap a Sitges.

He arribat a casa a les 10:45, contant que hem parat una estona, ens ha sortit una ruta perfecte, sense gaires maldecaps, a bon ritme i amb bon horari, no descarto tornar a sortir a aquesta hora, ha estat molt bé.

En total m’han sortit des de la porta de casa 68,05km que hem fet amb un total de 4 hores i 17 minuts a una velocitat mitja de 15,8km/h, una velocitat màxima de 60,1km/h i en el meu cas, un consum energètic de 3625 kcal. La freqüència mitja de 141 ppm, millorant i una màxima de 219 ppm, he superat de molt el meu 100%, suposo que al Purgatori. La cadència de 70 rpm, pujant però per sota de la Cannondale, suposo que el 2×10 i les rodes de 29 ajuden a que la cadència sigui un pel més baixa. El desnivell positiu de 1761 metres i el desnivell negatiu de 1761 metres també.

Bici neta, un pel d’aigua, estirar muscles, una bona dutxa i a passejar. La setmana vinent més.

Raül

Digues si t'ha agradat

Comparteix