Com ja vaig comentar al post de la trotamons Fraga, els monegres tenen algo que em captiven, en la Orbea, si l´any passat la protagonista va ser la pluja al final de la cursa, aquest a sigut el fred, el fang i el vent.

A les 7.30, Mario, em passava a buscar per casa sota una in tensa pluja, els últims pronòstics meteorològics anunciaven Sol, no se, no em fiava…..Vilafranca, Igualada, Lleida i en arribar a Fraga comencem a veure clarianes, perfecte, arribàvem a Sariñena una mica tapat però el sol s´obria entre mig, però, fred, molt fred, agafem dorsal, bossa de regals i ens comenten que la ruta està intractable i que faria fred i vent, bastanta gent ja no surt, es tiren enrere, Mario i jo ni ho comentem, si alguna cosa ens deixava tirats que sigui durant la cursa.

Desideixo sortir ven tapat, ja m´aniré traient roba si s´escau, 13:30 sortim, pedalem pel poble i els 20 primers km. son brutals de fang, al km 2 ja no es veia el color de la bici, “mare meva” penso, seguim intentant regatejant els tolls d´aigua, Mario em comenta que hi ha una forta pujada al km 35 fins el 42, conservo, marquem un ritme amb mitja de 28-30.

km.33, primer avituallament, beguda isotònica, plàtan i comença la pujada al alto de Piedrafita. Es dura i llarga, plat petit i a tirar, una vegada a dalt planegem una estona i comença una forta baixada, es curiós que no hi ha fang però ara li toca al vent de cara, el cierzo.

km.62, segon avituallament, parem més del necessari per problemes a la cadena de la Cannondale de Mario, veiem un tècnic d´Orbea i ho arregla en uns minuts, he agafat fred, no m´agrada, tinc la suor gelada, seguim tirant i una altre pujada forta davant nostre s´ens fa eterna, molt vent, no puc avançar, els km. es fan molt llargs, no tiro, bufa molt i començo a estar cansat, paro al 75 per prendre un gel a veure que tal, segueix el vent cada vegada amb més força, desitjo la pròxima parada per descansar.

km. 85, tercer avituallament, paro una bona estona, menjo i m´informo del que ens queda, 4 de pujada i una forta baixada, m´assento una estona, envio uns wattsaap i segueixo, el pulsòmetre no funciona, torno a parar, o deixo estar, aquells 4 km de pujada semblen 20, trenquem a la dreta i agafem un tros de carretera que em sembla a glòria, baixada forta i ja queda poc.

km. 97, últim avituallament on no parem, seguim, ens fiquem en una zona boscosa on en vénen records de l´any passat, aquell camí que avui es pot pedalar, fa un any era un camí ple de fang.

Els últims 10 km. es tornen a fer llargs amb un “falso llano”, veis Sariñena però costa arribar, començo a veure gent que m´anima, passo l´arcada i ja esta, 116 km. en 6:28 min., no m´agrada, no he acabat amb bones sensacions com l´any passat o fa un mes a Fraga, una mitja de 19´8 en temps ciclat i 3650 calories cremades, no se si a sigut el vent o el fang però he arribat mort; tot i això l´any vinent suposo que hi tornaré ja que esta bé tot i la quantitat de gent, han millorat coses com la neteja de les bicis molt fluida i dutxes amb aigua calenta, sopem, cafè, tarta de poma i carreta cap a Vilanova comentat la jugada.

Digues si t'ha agradat

Comparteix