Es d´aquelles curses properes a casa que fa goig fer, els paisatges, l´ambient, al cor de Catalunya, la ruta…..repeteixo com l´any anterior, vaig quedar satisfet el 2012 amb una molt bona organització amb un únic però de la massificació de gent en alguns punts, dons aquest “problema” molt ben solucionat amb l´esglaonament de la sortida.

6:45 al Eurocentre de Vilanova, allà i érem el Rafa, Txema, Jose Luis, David, Carles i jo, tres cotxes, autopista, arribada amb petita “ruta turística” a Collbató buscant l´aparcament, recollida de dorsals i cap a l´arc de sortida, una sortida una mica…..diferent i ja pedalem, uns primers km. recordo que massificats l´any passat es fan molt fluids.

Uns 15 km. de pujada posen en alerta als corredors direcció Bruc, el camí de les batalles es fa llarg, una última rampa forta per un corriol on crec que es la primera vegada que el passo sense posar peu a terra ens condueix al primer avituallament, beguda isotònica, fruits secs i seguim, 2 km. de carretra en ombra direcció el Monestir em fa agafar fred, no m´agrada, desitjo tornar a tocar terra i pedres, trenquem a l´esquerra i ja i som, desitg complert.

Unes fortes baixades a mig camí direcció Marganell em fan no distrure´m molt amb el bonic paisatge, pedres, terra, pols, a  moments perdíes la visió, em recordava Monegros, amb la confiança de que la cosa anava de baixada em sorprenen una fortes pujades durant uns 5-6 km on controlant la bici de no patinar ens plantem al segón avituallament, el necesitava, paro més estona que al primer, plàtan, Isostar, fruits secs, alguna barreta, xerrada amb algún conegut i seguim, estàvem a la meitat, km.30

La segona part de la cursa ja m´era més familiar i més senzilla que la primera, el camí a Monistrol em passa volant, pistes més amples, ràpides i gents tècniques, però el record de la part final em ve present i conservo, volo fins un últim avituallament, agafo forces pel que ve.

Passem la carretera amb el permís del mossos, creuem el pont, records de la nostra Vilanova-Montserrat em vénen de cop, volem per Monistrol a una velocitat brutal, creuem el riu i el voregem durant uns 4 km., es l´últim troç pla que queda; a partir d´aqui una sèrie de esses amb rampes trencacames anuncien que això encara no s´ha acabat, s´em fan llargues i m´avança bastanta gent, començo a estar cansat però ja esta…..queda poc, una última carretera de pujada de terra recta i llarga fins Collbató a ple Sol m´indica que ja som al final, voregem el pavelló, passo l´arc amb bastanta expectació de gent.

61´5 km. amb un a desnivell de 1600 m. fets en 3:45 min. amb una mitja de 16´4 km/h, 2830 calories cremades. Bossa d´obsequis, botifarra, beguda, maillot de regal, dutxa freda i cap a casa, l´any que ve i tornaré en un principi. Diumenge vinent running bombers, el 27 Monegros, i al maig alguna btt de la comarca, Tavascà Abrera…….

Camí de cotxe em paro en un stand, “Km. a la Titan per Nacho”, la Fundació ASDENT presentava el seu equip en el que correrà la Titan amb l´objectiu de fer km. solidaris per Nacho, una iniciativa per recaudar fons per la investigació de l´enfermetat de la Dent, hi corre la seva mare Eva Gimenez juntament amb Santi Millan, veig la samarreta que tenien a la venta, m´agrada i l´agafo.

Digues si t'ha agradat

Comparteix