6:30 del matí era l´hora de sortida, direcció Collbató amb 8 graus de temperatura i jo, David, vestit de curt…….Quatre cotxes direcció Montserrat per donar-li la volta en btt.

Un gran volum de gent, 1700 inscrits, fan que la sortida sigui bastant caòtica, tot i que aquesta es fa esglaonada, els primers kilòmetres són lents posant peu vàries vegades sobretot en llocs estrets.

Sortim de Collbató direcció el Bruc pel camí de les batalles (em sonava de la ja clàssica de setembre), unes pujades de terra i pedra fa que el grup s´estiri tot arribant a la carretera que condueix al Monestir, un avituallament i agafem asfalt uns pocs kilòmetres i empalmem un fort descens de terra que ens condueix al Marganell.

Pasada la població torna ha haver-hi un moment de masificació en un pas estret sobre un riu, pujada per un corriol ple de fang però molt distret ens porta al camí de Sant Cristòfol. Una sèrie de pistes molt ràpides no fan la marxa molt pesada i lenta. Arribem a Monistrol i agafem la vora del riu on, aqui si, fang a dojo, gaudeixo com un “porquet”.

Un avituallament avisa que toca pujar i Deu ni do quina pujada, passem la carretera que ve d´Abrera i a patir, plat petit i vinga amunt, passat Can Vinyals comencen una sèrie de zig-zags de terra i pedra interminables, però el final es veia a l´horitzó. Un “falso llano” (mai he entès això) en una carretera molt mal asfaltada ens condueix ja fins a Collbató on ens espera una botifarrada, beguda, una bossa amb regals i un mallot commemoratiu.

58 km. en 3:43 amb una mitja de 15´52, 2448 kcal., no està malament tenint en compte els colls d´ampolla sobretot en les primers km.

La setmana que ve cursa a Sitges ja amb la mirada posada als Monegres

David de Vilanova

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix